matt groening 

kapat
  1. bart simpson oldugu dusunulen karikaturist.. big book of hell in kaynagi..

babasının adı homer, annesinin adı marge ve kız kardeşlerinin adları lisa ve maggie olan the simpsonsın yaratıcısı.
    #516082 (rigsmaer, 09.08.2006 03:13)
  2. the simpsons'ın yaratıcısı.

babasının adı yukarıda belirtildiği gibi, homer'dır, o da oğluna homer adını vermiştir. yani ailede bir dede homer bir de torun homer bulunmaktadır.

(bkz: the simpsons)
    #1989263 (beyazyelkenli, 23.07.2007 00:10)
  3. futurama adlı aşmış çizgi filmin fikir babasıdır. kendisininde deyimiyle 'hayalimdeki projeyi en sonunda gerçekleştirebildim.' dediği ve the simpsons'tan yer yer çok daha komik ve göndermeleri çok daha bol olan çizgi diziyi yaratmıştır. her ne kadar bu kadar başarılara rağmen hala kanal yapımcıları ile sorunları vardır. the simpsons zamanında kısacık parodilerle televizyonda tutunca kendi başına bir şov haline gelmişti. futurama ise yayıncısı fox ile sorunlar doğurmuş ve yayınına ara verdirilmiştir. ancak daha sonra başka bir yayıncı şirketle anlaşan groening, yaptığı futurama filminde de bu olaya yine absürd göndermeler yapmıştır.
    #3707386 (heros, 23.07.2008 14:12)
  4. cadılar günü özel bölümlerinde jenerikte adı "bat groening" olarak geçen kişi.
    #3956938 (mrstrange, 13.09.2008 11:18)

© 2008 - uludağ sözlük

matt groening başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. matt groening ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu matt groening nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» bandura » kizkaciran damat » dunyanin 50 ay omrunun kalmasi » bulimia nervosa » mlxxi » son firti cekecekken garsonun bardaginizi almasi » artik icine siginabilecegim pembe montum da yok » ask i memnu » hedefi iskalayan entrynin kotulenmesi » murat yetkin » hebele hubele hup » law and order » amy macdonald » everything is gonna be alright » hamdolsun israf ediyoruz » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » deniz arcak » specialized » mucahid kol » vuslat dogan sabanci » bebek katili » guclu devlet ile zayif toplumun uyumu » kanal 7 » nevai » max j » bekaret » the sims 2 » minimum brain activity » omer urundul » fatih terim in 220 bin ytl maas almasi » dido