masturbasyon yapmak gunah midir sorunsali 

kapat
  1. Asırlardır * tartışılan sorunsaldır. Net bir cevap veren yoktur şu ana kadar.
    #3529684 (ENES, 12.06.2008 17:45)
  2. Şimdi bu konuyu ben açıklarım ama bu fetva benden gelince şaşırmayalım. Mastürbasyon günah değildir ama mastürbasyon esnasında birinin arkasından kötü düşünüyorsanız * o zaman günah hanenize bir çizgi daha çekilir.
    #3529707 (windigo, 12.06.2008 17:49)
  3. 0-12 yaş arası günah olmayan sorunsal.
    #3529717 (bigowner, 12.06.2008 17:51)
  4. fizyolojik açıdan burun karistirmak veya kusmaktan farkı olmayan fiilin neden ruhani bir boyutta yargılandığını anlamasam da esasen yasak olan masturbasyon değil, masturbasyon esnasında bireysel orgazma ulaşma amacıyla kafaya hücum ettirdiğimiz hayaller ve düşünceler bütünüdür. cinselliği ozdoyum noktasında bile günahkarlık kapılarının eşiğinde değerlendiren bir felsefenin yaratıcısının, ki sunnet gibi bir cinsel organ budanmasını da emretmiş olması pek bi ilginçtir. cinselliği yaşayınız ve yaşatınız her nerede yaşıyor ve yaşatılıyorsanız.
    #3529719 (Freud, 12.06.2008 17:52)
  5. dini kurallarla hayat pratiğine yönelik getirilen düzenlemelerin/kısıtlamaların mantıklı oldup olmadıkları konusunun bilimsel tartışma ilkeleri çerçevesinde günahlardan ve sevaplardan bağımsız olarak düşünülmesi gerektiği bir gerçek. bunun yanında en dandik dini yasağın bile arkasında "günahtır!" gerekçesinden daha tutarlı bir düzenleme saikine sahip olunabileceği de göz ardı edilmemelidir.
    bir din neden masturbasyonu günah sayıp yasaklayabilir? elbette "kutsal spermler"in boşa gitmemesi için yasak konmuştur. çünkü insan ömrünün bu kadar uzun olmadığı çağlarda takdir edersiniz ki hayat standartları da gayet düşüktü ve soyun/insanlığın devamı için çocuğa daha falza çocuğa ihtiyaç vardı. haliyle bir çocuğun doğmasına yarayacak spermlerin de dağa taşa attırılmak suretiyle harcanması da yasak olmalıydı.
    şimdi diyebilirsiniz ki "ulan masturbasyonu sadece erkek mi yapıyo? dürrük!" haklısınız efendim olay kadın açısından da irdelenebilmeli. ama ne yazık ki kadına neden yasak olabileceği konusunda bişeyler uyduramadım, denedim ama bulamadım. acaba kadını toplumda sindirmek adına olabilir mi? valla bilemedim ben.
    #3529784 (martin edilen, 12.06.2008 18:06)
  6. aslında bakılacak olursa diyanet işleri küçük yaşlarda flörtün de yasak olduğunu savunmakta. ama ne var ki küçük yaşlarda yapılan bu faaliyet insana bu kadar da pahalıya patlayamaz. zaten patlasa bile kişi o anda kafasında ''ya günah işlemiş olursam?'' sorusunu geçirmez.
    #3529865 (viva la fidel, 12.06.2008 18:29 ~ 10.08.2008 00:43)
  7. hanefi alimlerine göre, zina tehlikesi olanların yapmasında beis yoktur. hanbeli alimleri ise işi daha da serbest bırakarak, bunu vücuttan çıkan diğer şeylerle bir tutmuşlardır. kan nasıl verilmeliyse, aynı bunun gibi boşaltılabileceğini söylemişlerdir.

evliyken yapanların haram işleyeceğini söyleyen, maliki ve şafii alimleri vardır.

kur'an'da değinilmez, kat'i nass değildir. haram olduğunu söyleyen alimler, haram bakış neticesinde olabileceği ve yanlış düşüncelere sebep olabileceği düşüncesiyle, "zinaya yaklaşmayın." hükmündeki yaklaşma kategorisinde değerlendirmişlerdir masturbasyonu. lakin, bunu zorlama görenler de vardır.

hadislerde ise, yine fazlaca değinilmez. "eliyle evlenen (bir diğer rivayette eliyle arkadaş olan) bizden değildir." şeklinde bir hadis vardır. bu da daha çok, evlilere yönelik olup, evlenme imkanı varken bu yolla devam edenlere de hitap etmekte ve ciddi bir bağımlılıktan bahsetmektedir.

şu ana kadar konuştuğum tüm alimler ve hocalarım caiz görmüştür.

gençlerin harama bakmamak kaydıyla masturbasyon/istimna etmelerinde tüm bu alimlerin yorumlarına bakıldığında doğrusunu allah bilir bir beis yoktur. eğer güvenirseniz tefsir ve usülü, hadis ve usülü derslerini görmüş, bölümünün yanında ilahiyat açık öğretimi de bitirecek bir kardeşinizin sözleridir bu, tüm eleştiri ve sorulara açığım.

her tarafı haramlarla sarılmış günümüz gencinin, haramın sistematikleştirilip önüne yaşam tarzı/sistemi olarak sunulduğu gençlerimizin; harama yaklaşmamak niyetiyle, masturbasyon yapmalarında bir beis yoktur. elbette allahu alem.

kimi hurafelerle dolu, namaz hocaları bilmem ne kebairleri kitaplarında, "cehenneme götürecek büyük günahlar" dan olarak anılması tamamen yanlışlıktır, allah'ın yerine hüküm vermektir. ne kur'an'da ne sünnette böyle ifadelere rastlanmamıştır. kesinlikle bu tip abartılı sözleri kaale almamak gerekir, hele ki "kabirde 70 yılan, götünden girip ağzından çıkar adamın" gibi kabir azaplarıyla da süslenmiş saçmasapan kitaplara hiç bakmamak gerekir. allah'ın kitabında bahsetmediği, resulullah'ın sadece iki sahih hadisinde yer bulan kabir azabı hususu, uydurmacı hoca bozmaları tarafından bolca kullanılmıştır, bu tip kur'an'a aykırı sözler dinlenildiğinde kuşkulu olunması, müslüman için bir farzdır.
    #3529927 (aklini kullanan gerizekali, 12.06.2008 18:52 ~ 18:57)
  8. 3 tane kadınla aynı evde yaşayan adamın yaptığının günah olup olmadığı tartışılmazken, tartışmaya açılan komik konu.
    evet günahmış yapmayın bundan sonra.
    #3529966 (helix, 12.06.2008 19:09)
  9. günahtır tabii. 4 karı alıp sikeceksin, bak ne güzel. oh !
    #3542608 (ditty, 15.06.2008 22:55)
  10. günah mı değil mi bilmem ama bir duvar yazısı vardır bunla ilgili "tanrı masturbasyon yapmamızı istemeseydi bize daha kısa kollar verirdi..."
    #3542644 (birgarip, 15.06.2008 23:03)
  11. aslında sorunsal değildir.
    #3542666 (devils advocate, 15.06.2008 23:09)
  12. günah değildir cenabet gezmek günahdır, hem zina yapmak yerine bunu seçmek daha mantıklı sayılabilir zina da bol bonuslu bir günah kazanıyorsunuz da.
    #3542744 (the longest journey, 15.06.2008 23:25)
  13. bir ara imama gitmiş sormuştum bunu ben:

- hocam masturbasyon yapmak günah mıdır?

+ kız kardeşinle ilişkiye girmiş kadar günah.

- senin ananı sikiyim.
    #3544444 (sapade, 16.06.2008 09:29)
  14. daha lise yıllarının başında din bilgisi öğretmeni abdulfettah halicioglu'na* yönelttiğimiz bu soru sonrasında " ihtiyacınız kadar yaparsanız günahı yoktur" cevabını vermiş, bünyeleri bir nebze de olsa rahatlatmıştır.
    Hacım hem sen kaza yapmasanda kamyon kendiliğinden devriliyor gece.
    #3544483 (yamuq, 16.06.2008 09:55)
  15. (bkz: günah olsa yapmayacak mısın)
    #3546413 (paranoia, 16.06.2008 18:20)
  16. başıma bir iş gelecekse günah...
    #3546424 (cibiliyetli, 16.06.2008 18:23)
  17. aksi yazmadığına göre, asılın bre! şeklinde çözülecek sorunsal. ama asıl sorunsal için : (bkz: insanların abdest alırken aklına seks gelmesi)
    #3546521 (basri, 16.06.2008 18:46)
  18. (kısa ve net:gunah)
    #3546587 (maksat muhabbet, 16.06.2008 18:57 ~ 18:58)

© 2008 - uludağ sözlük

masturbasyon yapmak gunah midir sorunsali başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. masturbasyon yapmak gunah midir sorunsali ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu masturbasyon yapmak gunah midir sorunsali nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» sevmedigin ot burnunun dibinde biter » besiktas » sagdaki extra large reklami » levo » franfurt kitap fuari nda harita rezaleti » migros tan alinan kitabi kucumseyen entel » jakuzi » cumle alem limited sirketi » congma » cok gicik yaa » kaniksamak » kabiliyetsiz sozluk » 10000000000000000000000000000000000000000000000000 » yaran videolar » dandolo » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » telgrafin kelleri » petrol ve akaryakit fiyatlari arasindaki iliski » tahta tarak » rajesh koothrappali » cepteki bozuk paralarin jetona tam yetmesi » itu sozluk » en yakin arkadasla sevismek » 14 mayis 2009 depeche mode istanbul konseri » imkb » bosphorus city » hem fenerbahceli hem akpli olmak » ortaklik konseyi » edin » marpione » turk vatandasi