martensitik donusum 

kapat
  1. yayınmasız kayma tipi bir dönüşüm olan martensitik dönüşüm bazı demirdışı alaşımlara ve genellikle çeliklere uygulanan sertleştirme işlemlerinden biridir. martensitik dönüşümün mukavemet arttırmadaki en belirgin etkisi fe-c alaşımlarında görülür. çeliğin yüksek sıcaklıklardan hızla soğutulması ile yüzey merkezli kübik yapıdaki ostenit, hacim merkezli tetragonal yapıdaki martensite dönüşür. hızlı soğuma nedeniyle yayınma sözkonusu olmadığından ostenit ile martensit fazlarının bileşimi aynıdır.
    #3700157 (gazoz_kapagi, 22.07.2008 01:14)
  2. martensitik mikro yapılar iğne şeklinde görülür. yüksek sıcaklıktayken ani soğutmaya maruz kaldığı için tamamı soğumaya fırsat bulamadan iğne şeklinde kalır.çeliğin daha sert olması amaçlanır. ama sert malzeme aynı zamanda kırılgan malzemedir, bunu da unutmamak gerekir sevgili sözlük * **
    #3700216 (lullaby, 22.07.2008 01:23 ~ 01:24)

© 2008 - uludağ sözlük

martensitik donusum başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. martensitik donusum ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu martensitik donusum nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» dunyada kurallari koyan zenginlerdir » her sevgilisine sen ilksin diyen kiz » sean marks » ilk maci deplasmanda oynamak » natacha atlas » fake yazar profilleri » irtica endisesi ciddiye alinmali » sonunu dusunmek » kirk derece sicakta klima kapattiran teyze » uretim fazlasi varken insanlarin ac kalmasi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games