maria puder 

kapat
  1. kurk mantolu madonnadır kendisi.
    ayrıntılı bilgi için: (bkz: kurk mantolu madonna/#2104829)
    #2162645 (usuyitik, 19.08.2007 22:41)
  2. sabahattin ali'nin kurk mantolu madonna romanında raifin delicesine aşık olduğu karakter.
    #2289582 (kuvass, 09.09.2007 21:28)
  3. hayallerdeki sevgili, filozof... romandaki kadın erkek ilişkilerine dair tespitleri şahane. öyle bir anlatıyor ki sabahattin ali hemen kitabı bırakıp bir tasvir çiziveriyorsun hayalinde ona dair. don kişotun dulcineası neyse raifin mariası da o. ama dulcineadaki ulaşılmazlık ve gerçekdışılık mariada yok; o var, hem de raifin karşısında dimdik ama heyhat kader.

(bkz: madonna delle arpei)
    #2479853 (risorder pejmurder, 17.10.2007 07:28 ~ 20.10.2007 17:11)
  4. içinde kadına ait her duyguyu barındırabilen, imrenilecek, raif efendi'yi rüzgara karşı yakası bağrı açık dolaştırabilecek kadar yakan kadın. tam anlamıyla bir kadın. mutlu sonla bitip evlenmelerini ne de çok isterdim.
    #2516672 (m ilginc olsun istedim, 25.10.2007 16:04)

© 2008 - uludağ sözlük

maria puder başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. maria puder ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu maria puder nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» vladimir putin » harita » baslamak bitirmenin yarisidir » anime » hatali bakiniz » yaran nickler » cocukluk doneminde biriktirilenler » hastanede bebegi olen ebeveyenle dalga gecen yazar » grup gundogarken » msn den mesaj verme kaygisi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci