mardin 

/ 3
kapat
  1. yakın bir tarihte petol kenti olarak anılmaya başlayacak ilimiz.
    http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=280301
    #2300690 (dalton ana, 11.09.2007 22:36)
  2. ehi ehi ehi... aklıma her gelişinde beni gülümseten yılıştıran şehir. bir arkadaşım ankara'da çalışmakta, yana yana ev aramakta ve bulamamaktadır. mardinli olan mesai arkadaşı "benim ev var,yeni boşaldı, sana kiraya vereyim.." diyerek arkadaşımın yüreğine su serper. tamam der, arkadaş. ev nerde? şehir merkezinde.. kaç metrekare? şu kadar.. kira ne istiyon? önemli değil... hadi şu eve bi bakalım da tutalım bir an önce der, bizimki. adam:ama ev mardin'de
    adamın haggaten de mardin'de yeni boşalmış üç katlı evi varmış.
    #2748326 (felsefe yapma, 26.12.2007 10:53 ~ 10:56)
  3. bir cemal sureya şiiri.

Kuşlarını salmıştır çatılar
    Ve hasatçı bir gökyüzü ki
    Eğilip üstüne düşecek kadar
    Taştan ağzıyla öpmüştür seni
    Kan revan içinde alnaçlar

Yazmak dostlara neye yarar
    Elinde hançerden bir yelpaze
    Uzakta genç ve lâcivert dağlar
    Gözlerinin siyahı gitmiştir
    Telgraf çiçekleri astımlı kamyonlar

Çiçeğe kesmiştir karabasan
    Dönüşmüştür bir yurtsamaya
    işte gülgillerden armut
    işte baklagillerden akasya
    Neye yarar yazmak dostlara

Ölümü doğrusu hiç düşünmedim
    Ama düşündüm uzak kardeşlerimi
    Hey bayan Erozyon budur dileğim
    Bir gün parlatmak istersen beni
    Göm beni ilkin bir güzel karart

Kılıç kalkan gürz ve at
    Tâ çocukluğumdan beri
    Ne buldumsa okudum
    Sonunda anladım ki
    Bir kitapta resim şart...
    #3013065 (ruhi bey, 16.02.2008 15:20)
  4. çoğu ilimizde görülen ilçe-il karşılaştırmalarının bir örneği olarak, ilçesi kiziltepe ile sürekli tatlı bir atışma içinde olan şehir. zira kızıltepe'nin nüfusu neredeyse mardin'in üç katına çıkmış ve bu durum çoğu kızıltepe'liye mardin'in ilçe, kızıltepe'nin de il olması gerektiği hissini vermiştir.
    #3221963 (teknick47, 02.04.2008 16:33)
  5. Küçücük, gece baktığınızda dağların üzerinde takılı bir gerdanlık gibi duran; hristiyanların ve müslümanların, kürtlerin, arapların ve türklerin bir arada kardeşçe yaşadığı; muhteşem kalesi ve evleriyle ünlü benim biricik memleketim.
    #3541350 (saskaloz balikk, 15.06.2008 17:21)
  6. müthiş mistik havasıyla sizi büyülememesi imkansız.taşın dile geldiği yer diye geçer.gidilmesi ve görülmesi gereken en güzel illerimizden birisi.
    #3676311 (wings for marie part 2, 17.07.2008 11:46 ~ 12:24)
  7. her düşünceden, her ideolojiden, her dinden ve her etnik kökenden insanın bi arada sorunsuzca yaşadığını oraya atanan bir yakınımdan duyduğum şehir.
    #3676382 (bedevix, 17.07.2008 11:59)
  8. memleketim, kendimde bir şeyler bulduğum, bir parçamın orda kaldığına inandığım fakat 21 yıllık ömrü hayatımda toplasam 10 defa bile gitmediğim/gidemediğim şehir/memleketim. güzel yurdumun, güzel şehri, mardin.

kasımiye medresesine, deyrülzafaran manastırına, mardin ulu camii'ne uğramamazlık etmeyin sakın. aslında gidilecek o kadar yer var ki buraya yazsam sayfalar yetmez. öylesine efsunlu ve çekici bir şehir ki ortaçağ'dan kalma hissi veriyor bana. taştan yapılmış binlerce yıllık evler, daracık sokaklar, anlatılan masallar, gizemler..

babam eskiden geceleri elektrik kesildiğinde anlatırdı mardin'in gizemlerini,başından geçenleri. içim ürperirdi, korkardım. büyüdüm, koca adam oldum ama hala içim ürperir, korkarım. belki de mardin'e uzak olmakan dolayıdır bu korku, belki de daha uzunca bir süre uzak kalacak olmamdan.. korkular aynı, ama sebepleri farklı.

tavsiyem, gidin görün. imkanınız varsa hiç durmayın derim. geçen zaman herşeyde olduğu gibi mardin'den de çok şey alıp götürdü. elinize fırsat geçmişken bir saniye bile beklemeyin derim.
    #3763627 (enderun sevgiler, 03.08.2008 12:46)
  9. kaderin 323. dönem asker olarak bizi götürdüğü şehir. henüz kışlasından çıkmak nasip olmasa da kum fırtınasının neye benzediğini gördük bu şehirde. mardinli sözlük yazarlarından ziyaretimize gelen olursa büyük bir sevinçle kabul ederiz efendim.
    #3864438 (sessiz harf, 24.08.2008 19:37)
  10. bir kapısı suriye'de, diğer kapısı türkiye'de bulunan mer yakup kilisesi vardır...
    #3983164 (demolay, 19.09.2008 16:20)
  11. halkı genellikle sahil şehirlerinde yaşamaktadır...
    #3983174 (demolay, 19.09.2008 16:23)
  12. Mardin "Merdo" dan gelme Süryanice kökenli bir kelimedir. "Kale" anlamına gelmektedir. Burası bölgedeki birçok diğer şehir ve yerleşim gibi Süryaniler'in yoğun olarak yaşayageldiği bir mekandır. Mardin ve Tur Abdin bölgesinde hala Süryaniler yaşamaktadır. Bölgede meşhur birkaç Süryani Manastırı ve Kilisesi vardır: Deyrulzafaran, Mor Gabriel, Salah'taki Mor Yakub ve Hah'daki Tanrı Annesi Meryemana Kilisesi gibi.

Fakat Mardin ili (özellikle il merkezi) son yıllarda yoğun bir şekilde betonlaşmanın etkisi altında kalmış, şehir merkezinin bulunduğu tepenin hemen biraz altındaki alan yeni şehir olarak imara açılmıştır. Yeni binalar yapılmış (yapılıyor) olmasına karşın bu betonlaşma tarihi taş binaları da es geçmemiş, maalesef taş binaların üstüne yarım yamalak beton katlar çıkılmasına kadar varmıştır. Düşük bir nüfusa sahip olmasına karşın bu denli yapılaşmasının başlıca nedeni ekonomidir. Eski büyük evlerde bugünkü ekonomik koşullarda ve yeni neslin farklılaşan istekleriyle birlikte yaşamak zordur ve daha birçok sosyo- ekonomik nedeni de vardir bu durumun ancak tüm bu nedenler şehre verilen zararı yine de haklı çıkarmamaktadır. En başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere resmi ve sivil kuruluşlar bu konuya kısa sürede eğilmezlerse aslında dünya çapında bir açık hava muzesi olabilecek degerdeki Mardin ili gidip görmeye değer tüm özelliklerini kısa zamanda yitirecektir. Bu nedenle Mardin'in muazzam tarihi güzelliğini korumak ve Mardin'i doğru tanıtmak için valilik ve belediyenin katkıları ve Mardin iMKB Anadolu Öğretmen Lisesi 10 DiL-A sınıfının girişimleriyle Cumhuriyet Meydanı'nda Turizm Enformasyon Bürosu açılmıştır.

kaynak: viki
    #4083801 (namarak, 13.10.2008 16:15)
/ 3
© 2008 - uludağ sözlük

mardin başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. mardin ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu mardin nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» gigi la trottola » fenerbahce taraftari » kemerlerinizi baglayin » 13 ekim 2008 » dis hekimlerinden nefret eden dis hekimi » fenerbahce nin balkan kupasi ni almasi tesaduftur » notrinova » yalnizliktan korkan insan » zts dubnica » antalya altin portakal film festivali » zall misin yok musun » wristcutters a love story » mugla » zall bize de ayfon alsana » tarihteki unutulmaz ayarlar » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » yildiz tabya » osman batur » geri zekali fasist ben che yi seviyorum » iran » become a premium member now » kuzgun » zall suna bir sey soyle bana ayar vermesin » geceyi bir sozluk yazarinin koynunda gecirmek » jj » bon iver tarzi baslik acma rehberi » amerika daki mali kriz hakkinda merak edilenler » insurgency » bingol » tayyip erdogan in abd ye kafa tutmasi » hem alkol hem sigara