manisa anadolu ogretmen lisesi 

kapat
  1. manisa ilinin güzide anadolu öğretmen lisesi, okul binası tarihi bir mekandır, hocalar gayet orjinaldir, "eski öğretmen evi" olarak bilinen mecrada eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.
    #1262554 (ncldlbz, 05.02.2007 20:20)
  2. okulda öğrenim gören öğrenci sayısı yaklaşık 400 kişidir, sadece erkek pansiyonu bulunmaktadır, derslik sayısı öğrencilere yetmemektedir bu yüzden önlerine gelen kapalı alanı sınıf yapmışlardır.
    #1262605 (kulliyen zarar, 05.02.2007 20:31)
  3. eğitim öğretime efsane hocası orhan babayigit in girişimleriyle mehmet akif ersoy lisesinin 1 katında başlayan, daha sonra hastahane olarak kurulduğu söylenen 110 yıllık tarihi binasına taşınarak gelişen eğitim kurumudur. okulun başarısı öğretmenleren değil öğrencilerin yeteneklerinden kaynaklanmaktadır.
    #1576963 (sadis filozof, 27.04.2007 14:19)
  4. ilk 5 i şöyle sıralanmaktadır;

hüseyin babayiğit(ingilizce)- point guard
    ahmet kaşıkçı(fizik)- shooting guard
    osman soykan(kimya)- shooting forvet
    kenan çohatutar(biyoloji)-point forvet
    biray öztürk(felsefe)-pivot
    #1931744 (sir isaac, 14.07.2007 13:19)
  5. öncelikle hakkında kişisel yorum yapıp sonrada öğretmen - ders karşılaştırması yapmak istediğim okulum.*
    kasvetlidir. korkutur öğrenciyi ilk günden beri. hele -yatılı olma özelliğinden kaynaklanıyor olsa gerek- üst- alt ilişkisine çok önem verilirdi benim ilk girdiğim zamanlarda. sonra git gide gevşedi bu düzen o ayrı..

sonra ilk günlerde öğretmenler sizi korkutmak ister. boş boş laflar, efsaneler dolaşır koridorlarda. öğretmenlerin hepsi yüzyıllar öncesinden kalma olduğu için inanmamak elde değildir böyle söylemlere.

genel olarak özgür, girişimci, hakkını arayan öğrenciden çok itaatkar ve sadık öğrenci ister ordaki hocalar. tabi buda son yıllarda gelen ve ekstra çaba harcayan öğretmenler sayesinde biraz olsun değişmiştir.

okulda sözü geçen türlü şaklabanlıklarla veya otoriter şekilde komik ve karizmatik hocalar olduğu ve bu hocalarda muhafazakar/milliyetci bir görüş sergiledikleri için ister istemez bu okula yerleşen ergenlere bu görüşlerin tohumları ekilmektedir.

ayrıca bu okulda hocaların söylemesi ayıp biyerleri oldukça kalkıktır. uzun zamandan beri bu okulda oldukları için diğer okulların ne halde olduklarını unutup öğrenci milletini maol öğrenci profili olarak değerlendirdikleri için öğrencileri acayip ve gereksiz yere kastırırlar. sanki kendileri çok iyi biliyormuş gibi saçma sapan işlerle uğraştırırlar öğrecileri. ee arkadaşım zaten bu okuldaki öğrencilerin büyük bir bölümü kendini derse adamış, hedefleri büyük olan ve sosyal aktivitelerle fazla haşır neşir olmayan insanlar. bırak çocuklar ders çalışsın, test çözsün demi? ne öyle bir gün öncesinden salak saçma sayfalarca yazı verip - yazı vermekten kastım kitabın şunla şu sayfaları arasından diyorlar çoğunlukla- yarına sınavınız var diyorsunuz. zaten dersler boktan **** üstüne üstelik dersi anlatış şeklinde iğrenç. birde kalkmış ezberleyin 100 sayfalık bölümü ordan soracağım diyorsun sen kimsin ki??

mesela bir kimya dersi vardır. saolsun hocamız orgazm olurdu bizim düşük puan aldığımız söyleyerken sınavından. hani anlatsa veya konuşabilse ulan ben anlamyorum adam napsın ben aptalım dicem. ama yok, o da yok. derste söylediği kelimelerin zaten yüzde 60 ı ııııııııı olduğu için bizde dinleme gereği duymuyorduk..bu okula giren öğrencilerin yüzde 75 i kimya dersinden hiç bir şey öğrenmeden mezun olur. ama son sene soruları çalıp herkes sınavdan 80 üzeri alınca hoca göt olmuştu. tabi bunu yediremeyip öteki sınavı zor hazırlamştı. bu sferde ortalama 30 lara gerilemişti ama olsun. o 80 lik 90 lık kağıtları okurken yüzündeki ifadeyi gördükten sonra boşalmıştım ben. o yeter bana.

fizik dersi zaten faciadır. bir kutsal kitabımız vardır. nam ı değer esen fiziktir kendisi. sorda allah sor. mna kdmnn 3 sene boyunca kitabın aynısı yazdırtılır mı deftere. üstelik yazmadğımız zamanda eşkiyaaa diye bağrıılıp kafaya defter yerdik. sınavda da esenden soruları ezberleyip öle hazırlanırdık.

tabii en can alıcı olarak felsefe dersi vardır. hoca sı da okulun en korkulan fakat en de sevilip sayılan hocasıdır. derse girer, ilk 20 dk espiri yapar. her sınıfa özel esprisi vardır. bütün sene aynı espriyi yapar. ve bütün herkeste her seferinde güler bu espriye. sonraki 25 dk nın da 10 dk sı kitaptan okurmuş gibi anlatıp, son 10 dk sı muhabbetle geçerdi.yani şunu diyeceğim ki tüm sene boyunca felsefe gibi bir derste hiç bir öğrenci diyemez ki şu konuda verimli bir tartışma yaşadık. yok sittin sene konşmazdık. zaten hocanın dedğine karşı çıksak anında darbe alma tehlikesiyle karşı karşıya kalırdık.. birde tabii hoca nın siyasi görüşü gereği, birçok öğrenciye türklüğü,itaat etmeyi, isyan etmemeyi öğretmiştir.bunları da sinsi sinsi yapmıştır. bu konuda çok başarıldır. üstelik bunları yapan bir felsefe hocasıdır.

doğal olarak bunların hiçbiri bizim, öğrencilern arasındaki çok sıkı olan ilişkilere engel teşkil etmez. hayatımda birdaha bu kadar kaliteli, dürüst ve harbi arkadaşlarım olmayacak.

koridorlarda oynadığımız ruggby i hiç bir şeye değişmem bu dünyada..
    #3710707 (sir isaac, 24.07.2008 00:13 ~ 01.08.2008 20:41)
  6. orhan babayiğit'in hikayelerinin kol gezdiği ve bir şehir efsanesi gibi yayıldığı ülkemizin en başarılı okullarından birisidir.

+duydun mu lan orhan hoca amerikada napmış ?
    -yok lan noldu anlat napmış ?
    +olum bizde hani kola makinaları varya 1 lira atıyosun kola veriyor!
    -eee
    +olum işte orhan hoca'nın dediğine göre orda burdaki kola makinaları gibi çamaşır makinaları varmış
    -e ne var bunda hacı?
    +dur işte kirli çamaşırı atıyomuşsun,o 1 dakika içinde sana yıkayıp, ütüleyip ,katlayıp,poşete sokup geri veriyormuş.
    -e yok artık rafeal nadal .mına koyim
    #3710741 (biz bir aşureyiz, 24.07.2008 00:20)
  7. maöl de okuyup üstüne birde bu yazıyı okuyan liseli varsa aynen yazıyı alsın ve hocalarına okutsun 'sizin hakkınızda böyle yazmışlar' diye.

egitim bilimine giris dersi hocasina sesleniyorum; hep suratınızın mahkeme duvarı gibi olduğunu söylemek istemişimdir ama götüm yememiştir.

edebiyat hocasi; kızlara fazladan sözlü notu verdiğinizi yüzünüzede söyledim, burayada yazıyorum. ulan millete 100 leri çakarken erkeklere ortalama ne ise onu verirdiniz, her iki taraftada elim yakanızda olacak.

fizik hocasi, şaka maka hiç anlamazdınız fizikten ama 3 sene katlandık size. birde öss başarılarında omuzları kabarmıyor muydu bu adamın;hayret doğrusu!

biyoloji hocasi; üst düzey bir biyoloji eğitiminiz olmasına karşı çok dogmatiktiniz ve her cümlenizi, evrimi yaratılış ile bağdaştırmaya çalışarak ve kötüleyerek kurmanıza gıcık olurdum. ama yine de en çok sizi severdim belki de!*

tarih hocasi; hani lise 2 de sınıf öğretmeni olup, lise sonda sadece tarih derslerine giren var ya ondan bahsediyorum. paşalar gibi kopya çekerdik dersinizde. hiçte anlamazdınız. sorna notlar yüksek gelince anlardınız kopya çektiğimizi, yediremeyip tonla laf söylerdiniz. boş boş kastırıp tarihten nefret ettirdiniz bize. demek isteyeceğim nasıl çektik ama çatur çutur kopyaları! zuahaha!

muduriyet: ulan fosilleştiniz be! buldunuz gül gibi okulu, rahatı. bırakmıyorsunuz genç insanlar gelsin yönetsin okulu. hepiniz 50 60 yaşlarında adamlarsınız. gözlerinizde kavanoz dibi gözlükler var hala otorite taslıyorsunuz öğrencilere. insanlıktan nasibini alamamak böyle bir şey olsa!

felsefe hocasi; cüssesine güvenerek öğrencilere hava yapan, ve tüm okulda sevildiğini sanan biriydin. öğrencileri dövmeyi marifet sanardın ama siz o öğrencileri dövdüğünüz zamanları anlatırken ben sizin adınıza utanş duyardım. ayrıca komünizm i, marx ı, darwin i kötülemek ve öğrencilere türkçülüğü aşılamaktan başka bir işe yaramazdınız. tebrik ederim. emin olun o okulun yarısı sizi sevmiyor, diğer yarısı ise zorla seviyor.

hüs lakaplı ingilizce hocasi; ben sana ingilizce öğrenemezsin demedim, adam olamassın dedim kuzum. öyle ingiliz aksanı ile konuşmakla olmuyor bu işler. zaten her gün okula zaman ve today s zaman getirirdin. onunla seni kovalamak isterdim ama naaaasip değilmiş. hele o burnun yok mu kılcal damarları dışarı fışkırmış bir şekilde olan. iğnreçsiniz lan!

veee kimya hocasi; her maöl öğrencisi gibi her aklıma gelişinizde ağzıma bir dolu küfür geliyor. ben hasta iken ıssız bucaksız bir yerde gezi otobüsünü durdurup cuma namazına gitmeyi biliyorsunuzda, her gün derslerde dahi borsayı takip edip faizleri yemenin günah olduğunu bilmiyor musunuz? ulan sizin gibiler yüzünden dinden soğudum be! başta dediğim gibi hoço seni her andığımda hiçte güzel şeyler söylemeyeceğim...

saygılar..

nickinin arkasına saklanan sir isaac

edit: ıssız bucaksız ne lan?

(bkz: ıssız bucaksız)
    #4019828 (sir isaac, 28.09.2008 14:09 ~ 03.10.2008 15:51)

© 2008 - uludağ sözlük

manisa anadolu ogretmen lisesi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. manisa anadolu ogretmen lisesi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu manisa anadolu ogretmen lisesi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» baba ogul diyaloglari » beyaz melek » bon iver tarzi baslik acma rehberi » herkes bir hava » monday bloody monday » gamextreme sozluk » sinek ilaci sikan aracin arkasindan kosan cocuklar » seovi » kopush fm » casio f91w » pc » shame and scandal in the family » yolda kocasindan dayak yiyen kara figur » mustafa denizli » the enemies of reason » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » rename » pleasantville » 60 genclik » merve yi tavla » rosa parks » harun yahya vs einstein » ortodontistlerden nefret etmek icin nedenler » solcuyum deyip de che ile dalga gecen yazar » fenerbahce taraftarindaki tesaduf anlayisi » halkevleri » zall kimdir » ultra emperyalizm » opsene lan » dr oetker docent olacak » xvideos