manda lokumu 

1. türkiye'de sadece samsun'un bafra ilçesinde yapılan,taze kaymaktan yapıldığı için de günlük tüketilmesi gereken bir çeşit lokum.kızılırmak deltasında 3000 kadar mandanın yarı yabani bir ortamda her sabah ve akşam sağılarak sağlanan sütün kaynatılmasından sonra,samsun'dan gelen lokumun ham halinin içine bu özel kaymak yerleştiriliyor.silindir şekli verilip üstüne nişasta serpilerek sunuma hazır hale getiriliyor.çok zahmetli bir iş olduğu ve mandaların sayısında ki azalış yüzünden bu lokumda tarih sayfalarına gömülmek üzere..
    (arsias, 08.05.2008 01:32)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» turk birligi » boyun citlatmak » laylon fatura » yol ayrimina gelmek » bir bucuk yil ugrasip bir sevgili bulamamak » bi biskreme verdim » efendi » incirlik te turk askerinin kelepcelenmesi » hamur un tarihi eserleri » bi ishal olmusum bardaga koy ic » sokemon » erdem akakce » kanal 7 » euro 96 » uludag sozluk un avrupa birligine uye olmasi » olursen sorumlusu sensin » 20 haziran 2008 opeth istanbul konseri » bazen yaksan da gelmez » haydarpasa garinda » intihar » coktandir » fethullah gulen » nescafe 3 u 1 arada » cengelkoy hiyari » stevemcqueen » entry fakiri » yurdum abazanlari » gulle » asli yilmaz a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa