mancinik 

kapat
  1. eski çağlarda kullanılan, genellikle bir yapıya saldırmak amacıyla, yapının duvarlarını parçalamaya yönelik dizayn edilmiş, esnek bir dalın geriye çekilip bırakılması ile ucuna konulan herhangi bir materyalin ileriye fırlatılması prensibi ile çalışan bir tür savaş aletidir.
    (devedikeni, 28.01.2006 23:13)
  2. kaldıraç mantığıyla çalışan ve gülle ya da ağır gibi nesneleri fırlatabilmeye yarayan ilkel ama güçlü bir savaş silahıdır. ilk kez çinliler tarafından kullanılmaya başlandığı ve daha sonra romalıların biraz daha geliştirdiği düşünülmektedir. kelimenin kökeni "küçük savaş makinesi" anlamına gelen Latince "manganellus" ve eski yunanca "magganon" kelimeleri daymaktadır.
    (yahudi yerlesimci, 26.03.2006 01:02)
  3. aoe'da çok işe yarıyan alet. 6-7 tane yan yana kurdundumudu bi kaleyi çok kısa sürede yıkabilirsin.
    (redwinemania, 26.03.2006 01:08)
  4. (bkz: roma savaş makinesi)
    (lyla, 09.07.2006 08:30)
  5. (bkz: trebuchet)
    (fallout eternal, 29.08.2006 00:41 ~ 00:42)
  6. (bkz: tümer metin).
    (isildur, 24.03.2007 23:49)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» 12 mayis 2008 sebnem ferah eskisehir konseri » yaran ruyalar » max payne » cehennemi kundaklayan » soyut insan » venir » para » 12 mayis 2008 duman edirne konseri » cocuklar icin magazin programi » yaran haber yorumlari » torba var mi beyler » bir muzisyenin opeth ten ayrilma sebepleri » barcelona nin mehmet topuz la ilgilenmesi » ilkokuldaki platonik ask » prof dr nusret aras » the body shop » steel dragon » hileli zar » glamour girl » inat » siz seriat istiyorsaniz ben de darbe istiyorum » unutulmayan insanlar » disi yakaris » captain gault » angelina grun » deniz bolukbasi » josh holloway in pipisi » unutturulanlar » bi hukm ul kanun a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa