man ray 

kapat
  1. sürrealist bir fotografci.en unlu eseri ise tears eseriymis.bi tane utu resmini ogrendigim fotografci.utu resmindeki mana ise zibende nin bana anlattigina gore:
    zibende-düzeltmekle mükelleflerin nasıl da yıkıcı, bozucu olabildiğini anlatıyor.

Not:zibende arkadasimiza tesekkurler.gece gece bir bilgi daha ogrendim sayesinde.ha bu arada utu resimli eserinin adini bilmiyorum.
    #374797 (Hexagram, 26.06.2006 02:06 ~ 02:09)
  2. çivili ütü eserinin adı armağan*dır, ütünün tarih içinde kazandığı bütün anlamları altüst eden bir içerik taşır. bu biçimle ütü, ondan beklenen hiçbir işlevi yerine getiremeyecek, üstelik daha kötü, yırtık pırtık hale getirecektir. çelişme yalnızca işlevle biçim arasında değil, bu bela üstelik bir armağandır. (ne mesela demeyelim, örnek; avrupa birliği)

telegraph.co.uk/arts/graphics/2005/11/29/bagrand29.jpg
    #374809 (zibende, 26.06.2006 02:20 ~ 26.12.2006 11:04)
  3. eserlerini gördükten sonra tarifi ol(a)mayan bir şeyler hissedersiniz. 'gölgeleriyle birlikte kendine eşlik eden cambaz' adlı eseri de bunlardan biridir.
    #1869726 (chantal, 05.07.2007 23:20)
  4. (d.27 Ağustos 1890- ö.18 Kasım 1976) kariyerinin büyük bölümünü Fransa' nın başkenti Paris' te geçirmiş Amerikalı bir sanatçıydı. Belki de en iyi biçimde modernist olarak tarif edilebilecek Man Ray gerek Dada gerekse de Sürrealist hareketlere belirgin katkılar da bulunmuştur. Ancak her iki hareketle de ilişkisi sürekli değildi. Sanat dünyasında en fazla avangart foroğrafçılığıyla tanınan Man Ray farklı araçlar kullanarak büyük işler üretmiş ve kendisini en başta bir ressam olarak görmüştür. Kendisi aynı zamanda ünlü bir moda ve portre fotoğrafçısıydı.

Man Ray' in moda ve portre foroğrafçılığı dışındaki çalışmaları hayatta olduğu dönemde özellikle ülkesi ABD'de yeterince takdir görmediyse de ölümünden sonraki yıllar itibarı giderek artmıştır.

1999 yılında ARTnews dergisi "film, resim, heykel, kolaj, asamblaj ve sonradan performans sanatı ve kavramsal sanat olarak adlandırılacak örnekleri kadar" çığır açan fotoğrafçılığına değinerek ve Man Ray' in "tüm alanlardaki sanatçılara ' sanatın keyfini ve özgürlüğünü ararken' yaratıcı bir zeka örneği sunduğunu" belirterek kendisini 20. yüzyılın en etkili 25 sanatçısından biri olarak göstermiştir. Kendisine rehberlik eden ilkeleri " karşınıza çıkan bütün kapıları açın ve oradan özgürce yürüyün" olmuştur.

Kaynak:wikipedia.
    #4359436 (conspirator, 14.12.2008 13:19)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

man ray başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. man ray ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu man ray nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about man ray. Copyrights of the articles are belong to their authors.