malumatfurus 

kapat
  1. yanılmıyorsam aysegul aldinc'in sabah gazetesinin ekinde yer alan köşesinin adıydı.
    #2340436 (grand ekinoks, 19.09.2007 05:50)
  2. arapça malumat(=bilgi) ve farsça furuş(=satan) kelimelerinden birleştirilmiş sıfat. tahmin ettiğiniz gibi bilgi satan anlamına geliyor.
    bana da, sürekli bir şeyler okuyan ama öğrendiklerini sindiremeyen, öğrendikleri hep salt bilgi olarak kalan ve açıklama yaptığında da bu yavanlık hissedilen insan gibi geliyor. örnek de vereyim hemen.
    mehmet barlas program yapıyordu bir dönem. çağırmış hıncal uluç'u muhabbet ediyorlar basın üzerine. aşağı yukarı şöyle bir konuşma geçti;
    hıncal- japonya bizim gibi değil. şu an toplam tirajları 10 milyon olan iki gazete var. teknolojiye rağ-
    mehmet- matsumuto, kutimito*.
    hınca- öyle miymiş adları, neyse, teknolojilerine rağmen...
    ne zaman malumatfuruş kelimesini duysam aklıma kesin bu diyalog gelir. adam ezberlemiş japon gazetelerinin isimlerini, muhabbete sokuyor. yazık.
    #2539228 (siyah inci yagmuru, 31.10.2007 11:05)
  3. Gereksiz bilgi yığını taşıyan kişi veya nesne için kullanıla gelen sıfat.
    #2721306 (evlerdenirak, 20.12.2007 18:57)
  4. (bkz: tafrafuruş)
    #3170690 (sonrabirgun, 21.03.2008 10:18)
  5. gereksiz bilgilerle ukalalık yapan amcık ağızlı kişilere verilen isim.
    #4071061 (the uffspring, 10.10.2008 20:58)
  6. (bkz: fitne fücur)
    #4071142 (maksat muhabbet, 10.10.2008 21:11)
  7. Bilgiçlik taslayan. *
    #4077232 (minik mavi balina, 12.10.2008 02:06)

© 2008 - uludağ sözlük

malumatfurus başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. malumatfurus ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu malumatfurus nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» petrol fiyatlarinda meydana gelen hizli dusus » ugursuz ugurbocegi » kokain yok » basur » anorexia nervosa » omer urundul » ataturk ten ve tsk dan nefret eden turk vatandasi » ayenci form » dilber kocarslanli » uludag sozluk » 1000 ytl altina universite mezununun calismamasi » dugunden nefret etmek » patlak prezervatif » katik etmek » sevgiliye bakire misin diye sormak » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » hem fenerbahceli hem akpli olmak » house of 9 » adem ile lilith » erdogan kul » patatesli » genc sivillerin taraf gazetesine verdigi destek » sogan ekmek » yerli mali » ciktigim kizlari orgutlesem partim baraji asardi » jigolo » anarchist penguen » yaprak gibi upuzun entry » gofretten vermemek icin kardesime goturucem demek » cok gicik yaa » bioxcin