bugün

Evet... Adından da anlaşılacağı gibi dalga konusu olan bir ilçe. 22 bin nufuslu dışarıya durmadan goc veren bir yer. Trakya da dağa kurulan tek yerleşim birimi ünvanına sahiptir. Çevresinde hiç bir yerde kar yağmamasına rağmen bir meteoroloji mucizesi olan malkara ilçemizde tipi olur...

Kaymakam: iyi günler sayın vali
Vali: iyi günler...
Kaymakam: Efendim ilçemizde köylerlere bağlı yollar yoğun tipi yüzünden kapandı. Kar ın yüksekliği bir haylice yükseldi burda. Ulaşımda zorluklar yaşıyoruz. Siz de kannat verirseniz okulları tatil yapalım bir gün.
Vali: Sen benimle eğleniyor musun bre adam? Burda millet denize giriyor.

Malkara-Tekirdag:50 km.

edit:imla
72 adet köyle * en fazla köye sahip olan tekirdağ ilçesi.istanbula 180 km, tekirdağa 55, keşana 25 km mesafededir. 216 rakımıyla trakyanın en soğuk kışlarının yaşandığı bölgedir.gelir kaynakları tarim ve tarimsal sanayiye dayanır.25000 nüfusuyla şirin bir trakya ilçesidir.

dahası için http://www.malkaram.com
En bilinen türküsü
yüksek yüksek tepelere kız vermesinlerdir.

en bilinen tekerlemeside
hoppala paşam malkara keşandır.
Sürekli yokuş çıkmanızı gerektiren bir yerdir.Ayrıca pek bir gelişme gösterememiş yerledendir.gelişme gösterdiği yerler.kızlara nasıl laf atılır.
kızlar nasıl takip edilir. gibi alanlardır.
hoppala paşam malkara keşan tekerlemesiyle ve türküleriyle ünlü olan,keşana komşu olan bir tekirdağ ilçesi
(bkz: batkın) köyünün bağlı olduğu ilçe.
95.zırhlı Tugayın konuşlandığı ilçedir, kışları çok soğuk olur.
bir başka tekerlemede de "malkara" ve "keşan" yerleşmeleri şöyle zikredilmiştir:

malkara keşan yolu
otobüs karı dolu
osbir çeke çeke
zikim oldu vites kolu.
nereye gidiyorsun sorusuna rahatlıkla yukarı ya da aşağı diye cevap verebileceğiniz, bir düzlük bulunca eğilip yeri öpesiniz geldiği tekirdağ'ın pek güzel bir ilçesidir. gelişmemiş bir görüntü çizer ama insanları bilgili görgülüdür. sebebi orda yaşayanların bir ayaklarının hep istanbul'da olmasıdır.
yabancılar gelmesin diye organize sanayi gibi bir teklifi reddeden insanlara sahip ilçe.
eski camileriyle meşhur çok büyük bir süt fabrikası olan ilçe. askerler için sürgün yeri, memurlar içinse emeklilik.
(bkz: hoppala pasam malkara kesan) * *
tekirdağ'da en fazla köyü bulunan ilçe.
emekli olduktan sonra yaşanılacak yerlerden bir tanesi.
tabii malkara içi değil de köyleri tercih sebebidir.
nüfusu 27 500 olan ilçe.
güzel tekirdağmın güzel bir ilçesi.
güzel insanları olan, muhabbetlerine doyamadığım arkadaşlarımın memleketi.
tanışma ve arkadaş olma sebebi olarak bile görülebilir.
son paragrafa dikkat lütfen,
(bkz: http://en.wikipedia.org/wiki/Malkara)
geceleri terk edilmiş kasaba görüntüsü içinde olan, güzide tekirdağ ilçesi.
bildim bilesi hep aynı hiç değişmemiş güzel trakyam ilçesi.
Nüfusu 27.500 olmasına ragmen, gercek nüfüsu 15 binlerde olan, Yazın akın eden almancı kafileleri, köyleri ve askeri tesisler itibariyle hala bir nebze de olsa canlı kalabilen, küçük ve sakin bir Tekirdağ ilçesidir.. Bu ilçenin gençleri hep aynı modellerdedir.. Erkekleri bir broadway yada şahin'e 6 7 kişi binebilir. bir kolları sürekli camdan dışarı sarkar. ve geneli 2 3 biradan sonra Malkara'nın sahibi gibi davranır. Kızlar ise; götleri oldukça yere yakın ve esmer güzelidir.. bir kız, bütün malkara gençleri ile çıkabilir ve böylelikle popüler olduguna inanır!.

hep aynıdır malkara' da yaşam.. Her kişi yaşıyamaz. ilk fırsatta kaçar.gider. (bkz: ben)
sonradan gidildiyse garip bir memleket. fatma ya fatmee süleymana sülüman diye seslenilen bildiğimiz ayçiçeğini gödendi olarak adlandıran şalvarın moda olduğu dehşet marmelat yapmayı bilen kadınlarla dolu olan kırık şiveli insanların ikamet ettiği, ayrıca askerlerin çarşısında cirit attığı soğuk iklimli ama yazın kafa dinlenilecek ve yeterince sıcak olan yolda giderken bak mori sen .... nın torunu deilmisin selam süle annanene diyen yaşlı kadınları bol olan eve gidilince annane sana bi teyze selam söyledi ama tanımıyorum diye konusu geçmiş olan orda yaşayan bi arkadaşımın anlattığına göre adını ilk malıkara olarak alan sonradan malkara ya dönen tekirdağ yakınında bir kasaba.
Tekirdağ'ın kendinden ve yine ilçesi olan Şarköy'den sonra en güzel ilçelerinden biri.
kalabalık bir şehirden bu ilçeye göç ediliyorsa yaşaması zor bir yer. yapacak faaliyet sıkıntısı çekiliyor. gidilecek yerler sınırlı. ancak herkesin birbirini tanıması sıcak bir ortam oluşturuyor. çok sayıda köye sahip bir ilçe olması ve bu köylerde hayvancılığın yaygın olması ilçeyi süt ve süt ürünleri açısından zengin bir yer yapıyor.
başıyla sonu arasında çok az mesafe olan küçücük ilçedir. idari yönden 4 mahalle 3 belde ve 70 köyden oluşmaktadır.