mahalle bakkali 

kapat
  1. yavaş yavaş kaybolmaya başlayan, kredi kartı hadisesini çok önceden bakkal defteri şeklinde uygulamış müessese.
    #425737 (pilotmont, 14.07.2006 18:55)
  2. (bkz: küçük esnaf zihniyeti)
    #425746 (beyazyelkenli, 14.07.2006 18:59)
  3. önemi büyük olan yerlerdir.
    büyük marketlerin yaygınlaşmasıyla mahalle adına çok önemli işlevleri olan mahalle bakkalları kapitalizme mağlup olmaktadır.
    hiper, gros bilmem ne markete gidip de borç yazdıramazsın; mahalleden taşınanlar, mahalleye taşınanlar; vukuatların içeriği hakkında bilgi alamazsın; maç kaç kaç abi diye soramazsın. işte bunların hepisini birden mahalle bakkallarında yapabilirsin, yapardın, ilerde yapamayacaksın.
    #2244850 (kuvass, 01.09.2007 23:01)
  4. birine bir şiir gösterilir. Okumuş gibi yapar,
    -bu şiiri sen mi yazdın? diye sorar
    -yok bizim mahallenin bakkalı yazdı,ben de altına imzamı attım,
    kötü diyalogunda adı geçen esnaftır.
    #2277486 (dervisabdi, 07.09.2007 13:31)
  5. toz leblebilerimi geri istediğim adam.
    #2277504 (galapagoslu iguana, 07.09.2007 13:34)
  6. küçükken sakız, şeker, gofret yürütülen minicik alışveriş merkezleri. şimdilerde maalesef pek yok bunlardan.
    #2277506 (fosiladam, 07.09.2007 13:34)
  7. gerçekle sağlıklı bağlar kurmanın kestirme yolu olarak bile algılanmış sosyal müesselerden birisidir. Kendi de hafif kafadan kırık bir edebiyat hocam, "evlat haklısın, seni anlıyorum. Lakin hayat devam ediyor, sen yine de mahalle bakkalıyla irtibatı koparma" demişti. Laf derin, bilakis bakkalla olan mesafe açıldı. Farkındayım da gidişatın, şimdilerde alacaklarımı taksit taksit tedarik etme yolunu seçtim ki teması kaybetmeyelim.
    #3700074 (nevai, 22.07.2008 01:02)
  8. (bkz: mahalle bakkalıyla bilim ve insanlık üzerine)
    #3907725 (sacriter, 02.09.2008 22:56 ~ 22:57)
  9. çapraz geyik konusunda master yapmış şahıstır. mahale de ne var ne yok her halttan bilgi sahibi, gittiğinizde bir saat esir eden bir yapıya sahip olup her zaman borç harç lazım olsa yardıma koşandır.
    #3907749 (mendoza, 02.09.2008 23:02)
  10. bedava coca cola konusunda her zaman kıllık yapan bakkaldır. sanki kendisi düzenliyor kampanyayı da, kolaları cebinden veriyor. peh...
    #3907757 (sacriter, 02.09.2008 23:04)
  11. çikolata ve benzeri şeyler alınıp, babanızın ismi üzerinde var olan veresiye hesabına peynir zeytin olarak geçirilir. babaya atılan kazıkta bakkal amca da ortaktır.
    #3907765 (ryu, 02.09.2008 23:06)

© 2008 - uludağ sözlük

mahalle bakkali başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. mahalle bakkali ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu mahalle bakkali nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» gullibly » dr renaud paris » elazig da kupe ve piercing ile dolasmak » football tycoon » avrupa yakasi » erganun » guvercin » kendisinden nefret etmeyenden nefret etmek » beyaz prensli at » adnan polat in hiriltisi » cuntry boys and city girls » cocuklara ayrimcilik uygulanmasi » saskin demokrat » ceci n est pas une pipe » fenerbahce taraftari » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » tom bombadil » mottoman » gel anneye » notrinova » son mermiyi kendine sik » ataturk un karga kovalarken olmesi » akp nin dunyadaki en guclu siyasi parti olmasi » 6 kasim 2002 » hatirla sevgili » mufteri her zaman haklidir » zurna » persepolis » ben senin bana terlik atma ihtimalini sevdim » arkadasligin pekismesinde facebookun yeri ve onemi » izmir de carsaf giymek