bugün

Bir zamanlar kahverengi olanı da vardı.
Yeşil, tabiata hâkim olan renktir. insana huzur verir ve rahatlatır. iç açıcı ve güven veren bir renktir. Aynı zamanda umudu, yeniliği, gençleşmeyi ve yeniden canlanmayı çağrıştırır. Paylaşım, cömertlik ve uyumun rengidir.

Yeşil rengi seven insanlar genellikle üretken, çevresiyle uyumlu, içten ve doğayı seven insanlardır. Aynı zamanda hareketlerinde dengeli ve düzenlidirler.

Yeşil renk, üretkenliği arttıran etkisiyle özellikle mutfak için uygundur. Hastanelerde de hastaları rahatlatmak için kullanılması faydalı olur. Girişlerde yeşil renk kullanılması girilen ortama güven duymaya ve rahatlamaya vesile olur.

Yeşil renk insanı rahatlatır ve huzur verir. Gözleri dinlendirir. Verem ve kalp hastalıklarına karşı faydalıdır. Mide rahatsızlıklarına karşı direnci arttırır. Zehirli maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Sinirleri destekler. Hücrelerin yenilenmesini ve onarılmasını sağlar.

Olumsuz etkileri olarak, aşırı rahatlama sonucu umursamazlık, yorgunluk hissi ve tembelliğe, ayrıca kıskançlığa neden olabilmesi sayılabilir. Çalışmaya yatkın olmayan, yani tembel, kişilerde tembelliği daha da arttırabileceği için bu kişilerin çalışma ortamlarında yeşil rengin hakimiyetinden kaçınmak faydalı olacaktır.

kaynak: http://www.renklerinanlamlari.com
yeşil irtica rengidir. türkiye de ilk maden sularını irticacılar çıkardığı için pembe olacak hali yoktur. biz kemalistler de içelim rahatça. *
son yıllarda yeşil olmuştur. bence daha gösterişlidir başka bir şey aramamak lazımdır.

http://urun.gittigidiyor....koop-soda-sisesi-78847725
Akp döneminde yeşile çevrilmiştir, şeriatin geldiğini belli eden sembollerdendir...
Zamanında Stephen King is My Buddy adlı yazar arkadaşımız pek bir güzel açıklamış, ruhu şad olsun.*

--spoiler--
yeşil renk, silisin içinde bulunan demir oksit oranının fazlalığındandır. bunun işlemlerle giderilmesi ve temizlenmesi mümkünken, sırf ucuz olması için bu işleme başvurulmaz. bu işlem özellikle pahalı kadehlerde çok hassas bir şekilde uygulanır.

dahası, güneşin yakından çekilen fotoğraflarına bakarsak kırmızımsı bir renk olduğunu görürüz. kırmızının karşıt rengi ise yeşildir. yani? yeşil, kırmızıyı bir bakıma nötrlemekte ve böylece güneş ışınlarının maden suyuna vereceği zarar minimuma çekilmektedir.
--spoiler--
alışkanlıktır. başka renk yaparsanız samimi gelmez ve almazlar. bu kadar net.
yeşil olan ağaçlar gibi, maden suyu şişelerinin içinde bulunan maden suyununda doğal olduğundan olabilir.
yeşil olmasının rengi içindekinin rengini belli etmemek içindir. ve yeşilin albenisi olduğunu unutmamak lazım.
(bkz: fikir yürüttüm)
(bkz: çünkü eşşeğin zikinden dolayı)
yeşil ve kırmızı renk ambalajlarda sıklıkça görülür. yeşil renk ferahlık ve tazelik mesajı verir ve kendini daha çabuk farkettirir. kırmızı renk ise doyurucu ve besleyici olduğu imajını yansıtır.
geri dönüşüme ve yenilenebilir malzeme olan cama işaret için de olabilir.
güneş ışınlarından etkilenmesin denilerek maden suyu şişeleri yeşil olur.
maden suyundaki doğal asit şeffaf şişede kaybolur bu yüzden renkli şişe kullanılır.
çünkü eşeğin zikinden dolayı.
cam şişe yapımında kullanılan kuvars kumu içerisinde bulunan az miktardaki hematitten dolayı.

(bkz: einstein was here)
madem öyle su şişelerini neden yeşil yapmıyorlar sorusunu akla getirir bu hede. evet yaa madem bu renkler birbirini notrlüyor ve maden suyu zarar görmüyor, suyu da yeşil şişeye koysunlar. ya da en azından yeşil damacanaya koysunlar. yetkililere seslendim.
Güneş ışığından etkilenip içerisindeki düzenleyici elementlerin yapısı bozulmasın diyedir. Dikkat ederseniz bazı ilaç kutuları da koyu sarıdır.
o zaman uçakları neden karakutudan yapmıyorlarculuktan sebep.
kesin bir nedeni olmamakla birlikte bunun olabiliritesi yüksektir.

(bkz: cünkü eşşeğin zikinden dolayı)
millet götüne sokuyor ya ondan işte. renkli cicili bicili olsun diye.
Kırıldığı zaman parçaların rahatça ayirt edilebilmesi içindir. Senato-colormatic adı verilen bu teknik ile fabrikasyon kırıklıkları kolaylıkla anlaşılmaktadır. Ayrıca yeşil renk spectrumunda en yuksek contrasta haiz dalga verifikasyonuna sahiptir, ıslamın rengi olması da monotheist theory e göre bu yüzdendir.
Şimdi bu sular yeraltından gelmiyor mu, yeraltı da magmaya yakın değil mi, eee şimdi magmanın sıcaklığından etkilenen sular bazı tepkimeler sonucunda şişenin rengini değiştirir. Kendisi ise bir tür arıtıma uğrar. Neden olmasın, bence olur benim aklıma yattı.
bira şişeleri neden siyah olduğu kadar merak konusu değildir.
Rontgende belli olsun diye.
Muptelasi var cunku.
Saka bir yana da, gunes isigini notrlesin diye.
Mavi sise de pekala is gorur, ancak uretim maliyeti yesil icin daha azdir.