maddiyat hesabi yapan dostlarin biraktigi tortu 

kapat
  1. Acı bir histir "dostum" denilen insanın küçük hesapların adamı olduğunu göstermesi.

Zaten dostunuz için maddiyatı takmayan, "doğru" yaşayan biri iseniz daha da üzer o geçiştirme ya da şaka olmadığını anladığınız "yarın da sen ısmarla ödeşelim" ya da "ama yarın getir abi" cümlelerini duymak.

O insan o andan sonra dostunuz değildir. Sadece iyi bir arkadaşınız olarak kalır. Ancak dostluk o andan itibaren ölmüştür, geri gelmeyecektir.
    #2191601 (double cross, 24.08.2007 18:40)
  2. bir insanın size elli kuruşluk değer vermediğini anlayıp, aslında kendisinin elli kuruş etmediğini fark etmektir.
    #2192216 (tepesersemi, 24.08.2007 20:31)
  3. hiç dost olmamış insanın bıraktığı tortudur.
    #2192271 (fishandcips, 24.08.2007 20:39)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

maddiyat hesabi yapan dostlarin biraktigi tortu başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. maddiyat hesabi yapan dostlarin biraktigi tortu ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu maddiyat hesabi yapan dostlarin biraktigi tortu nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about maddiyat hesabi yapan dostlarin biraktigi tortu. Copyrights of the articles are belong to their authors.