macintosh 

kapat
  1. apple tarafından üretilen isletim sistemi.sözlüğe bu sistemden yazıyorum.grafik işleri icin özellikle ajanslar ve gazeteler tarafından tercih edilir.türkiye distrübitörü bilkom dur.

http://www.bilkom.com.tr
    #196423 (kurabiyecanavari, 25.04.2006 11:36)
  2. ismini söylemek oldukça eğlenceli ve karizmatik.* * *
    #196433 (kacak kelebek, 25.04.2006 11:40)
  3. pc'nin kat kat üstü olan bilgisayar sistemi,
    örnek 2600 işlemcili bir mac'in photoshopta aynı işlemi 3500 işlemcili pc'den 2 kat hızlı yaptığı testlerle kanıtlanmıştır,amma ve lakin kuru kalabalıklar her daim 2 sınıf kaliteyi tercih edeceğinden pc de her daim daha revaçta olmayı sürdürecektir . (bkz: galatasaray vs fenerbahçe)
    #196444 (azorka, 25.04.2006 11:45 ~ 11:46)
  4. ancak macosx sistemini çıkarınca bi seye benzeyen, önceki versiyonları kusturacak kadar iğrenç olan yazılım.
    Allah'tan üreticileri kendilerini kaf dağında görmekten vaz geçti de oluşan rekabet ortamı sayesinde macintosh da adam oldu.

(bkz: sağolasın bill gates)
    #371123 (RoknoRinto, 24.06.2006 14:23)
  5. kullanıcı kolaylığı nedeniyle yüksek fiyatına rağmen amerikada çok rağbet görmesinden yola çıkan bill gates'in windows'u yaratmasına neden olan işletim sistemi. bilgisayarın her eve girecek kadar ucuzlamasını bill gates'e borçlu isek de, bill gates dünyanın en zengin adamı olmasını apple'a borçludur.
    #371644 (CATY Blake, 24.06.2006 18:35)
  6. alıştıktan sonra pcye dokunmak dahi istemeyeceğiniz, virüs almayan bilgisayar üstü bişi. newyork modern sanatlar müzesinde sanat eseri olarak sergilenmektedir. programları, menüleri, hızı insana zevk ve hayat verir. ayrıca masaüstü ve pencere sistemlerini pcden önce kullanmaya başlamıştır.
    #751939 (bresson, 18.10.2006 18:07)
  7. tasarıma ilgi duyan herkesin hayalindeki alettir. * bu hayali sağlayan etken büyük ölçüde ekran çözünürlüğüdür. monitörün içinde renklerden ayrı bir dünya vardır. *
    #982589 (alfred hickorkmaz, 11.12.2006 20:54)
  8. Macintosh bir yasam biçimi haline bile gelebilir.Ama onun guzelliğini izlerken işinizi bile unutabilirsiniz...
    #1590576 (Soulmate, 30.04.2007 18:12)
  9. bir yaşam biçimi. şahane bir sistem herkeze tavsiye edebilirim. grafik işinin yanı sıra evdede kullanıla bilir. virus programına gerek kalmaz. pisi pisi nin (pc) yapamadığı işlmleri kasılmadan yapar.
    #1591653 (freedom, 30.04.2007 22:02)
  10. ajan başkanımızın söylemiyle: tasarimciya tasarim satan sirketin imalatıdır.
    apple firmasının ürettimini gerçekleştirdiği ve şimdilerde intel işlemci ile windows ta kurulabilen hoş tasarımlı bilgisayarlardır.
    normal bilgisayarlara göre* daha pahalı olması, ilgi görmesini azaltır ama fanatikleri* bu durumu göz ardı ederek macintosh kullanmak için tüm kaynaklarını zorlar.

"bir kitabın sistemi kaç kere çöker?
    hiç. mac osx de aynen böyle işte. asla sistem çökmesi ve formatlama derdiniz olmaz. dünyanın en iyi işletim sistemi!" diye iddiali tavırları da taktir edilmelidir. *

isminde de emrah kos havası barındırır.
    macintosh - metin koş! *
    #1631086 (chuqentay, 11.05.2007 12:53)
  11. bu aralar piyasaya acılmak isteyen firmanın ürünüdür. yakında diger işletim sistemlerinin çalıstıgı platformda çalısmaya başladıgını görecekmişiz. *
    #1631104 (memolf, 11.05.2007 13:02)
  12. grafik tasarımcılarının işini kolaylaştıran kullanımı zevkli, pc de tasarım yapan kişilerin aptal oyuncağı olarak adlandırdığı bilgisayar.
    #1631133 (marla singer, 11.05.2007 13:12)
  13. kullanimi kolay ve zevkli isletim sistemidir ama bazen windowsta elle konulmus gibi bulunan bir seyi senelerce bulamamak insanin canini sikar.
    #1848788 (selmagezinir, 01.07.2007 16:33)
  14. pc ile arasındaki en büyük farkı görsel işlem manyağı olan bellek ve işlemcileridir. bu yüzdendir ki tasarım firmaları aşırı büyük resim / grafik dosyalarıyla uğraşırken genellikle mac'i tercih ederler. haklıdırlar da bu konuda. ama öte yandan günümüzde aynı fiyata yapılacak bir pc'nin de işlem hızı olarak pek sorun yaratmayacağı gibi, yazılım ve donanım avantajlarını da dibine kadar kullanacağı göz önüne alınırsa, kaybetmeye mahkum gözüken alternatif.
    #1848934 (nonserviam, 01.07.2007 17:05)
  15. eger amaciniz gunluk islerde bilgisayar kullanmak resimlere bakmak muzik dinlemek ise cidden alinmasi gereken bir makina. windows yaninda halt etmis. 10gb muzik ile 6000 resmi 10 saniye takir takir acabiliyor ve bunun icin 1gb ram yeterli olmaktadir.
    #2499348 (arbeitmachtfrei, 21.10.2007 15:14 ~ 09.11.2007 03:31)
  16. Macintosh bir sistemle yada Apple urunlerine bulasmadan once gayet gereksiz gibi gozuken ama icine girdikten sora , aranizda duygusal bir bağ oluşturan Microsoft Windowsa göre iki kat daha hizli olan Bill Gates in açıklmasında olduğu gibi Macintosh pratikte bizde ondedir dedirten ve Microsoft dos diye bir şeyi IBM e satmaya calisirken Apple Grubunun Grafik arayuzuyle tanismasiyla ve mouse olan bir sistemle karsilarina cikartmasiyla 80 lerde devrim yaratan isletim sistemidir. Ayrıca (bkz: Apple)
    #2872815 (onrorkn, 21.01.2008 10:57)
  17. Apple Inc. tarafından 1984 yılında üretilmeye başlanan Apple menşeili kişisel bilgisayarlara verilen isim. Kişisel bilgisayar olması hasebiyle, Apple Macintosh'lar da PC'dir efendim. Mamafih, kullanıcı arayüzün (GUI) yer aldığı ilk işletim sistemi yine 1984 yılında piyasaya sürülen Macintosh'larda yer almış (Apple System 1); tabiatıyla, ilk mouse da Macintosh'la birlikte anılmaya başlamıştır. Bu tarihi hatırlatma bir yana dursun; günümüzde -emülatör kullanmadan- farklı işletim sistemleri ile boot edilebilen (Mac OS X - Vista / XP) yegane bilgisayardır ayrıca. Yurdumda, "Bunda mp3 çalışır mı?", "Bununla internete girilebiliyor mu?", "Bunda Office yazılımları çalışır mı?" gibi sorulara muhatap olması ise hala anlaşılabilmiş değildir. Oysa ki bahsedilenler çıtırdır, çerezdir.
    #3174053 (afferim, 21.03.2008 23:45)
  18. ses editleme ve mixleme işlemlerinde her studyoda olmazsa olmaz bilgisayar markasıdır. g5 ve xxl logig + rme ideal çalışırlar. ayrıca bir diğer özeliği de; vidaları söküp kasa açıldığında gövdede bir yerlerde tasarımında bulunmuş bütün mühendislerin imzasının olmasıdır. haa! bide tarz ve karizmadır ayrıca.
    #3186788 (m m m, 25.03.2008 00:52)
  19. virus gibi bir korkunuz olmadan yillarca format atmadan kullanabileceginiz isletim sistemi.
    #3191394 (shearer, 26.03.2008 05:46)
  20. dünyanın en iyi işletim sistemlerinden biri. bir diğeri de linux zaten.
    #3509428 (DjarumTurk, 08.06.2008 01:32)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

macintosh başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. macintosh ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu macintosh nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about macintosh. Copyright of the articles are belong to their authors.

» bilgisayar viruslerinden korunma yollari » itunes » martin mystere » fm 2007 » hala windows kullanan user » pulp fiction » bilgisayar erkek mi disi mi sorunsali » sozlukten is aramak » universiteler parali genelevler beles olsun » apple » elma » mac » opentype » fitter happier » msn messenger » latife usakligil » hali sami yen » bit ilaci » nefi » angelina julia » gergedan » igd » arguman » kavafiye » kompakt » kaf kef » ytl » murat albayrak » carpim tablosu » retikulosit » tuzla piyade okulu » rustu recber » bacardi » alparslan anadolu lisesi » en guzel anketler » 3 kulhuvallah » hincal uluc » cirkin kadin yoktur ersin korkut vardir » tugay kerimoglu » devlet malini sahsi isleri icin kullanan insanlar » gozunu budaktan sakinmayan yazar » forever young » gosterdigi guzel kiza bakinca kizan sevgili » en kutsal meslek » manken sen » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » sarhosken dislerini fircalamaya calisan insan » discilerdeki galos takintisi » polis kiligina girip ortalikta kiz kacirma » emo » nereye gidiyor bu paralar » darryl roberts » guzeldiniz » esmer bilgi » rendekar » aci biber