macguffin 

kapat
  1. alfred hitchcock'un sinemaya kazandırdığı, seyircinin dikkatini esas konudan saptırıp küçük yan hikayelere çekmek suretiyle yarattığı kişi ve olaylardır. psycho'daki hırsızlık, north by northwest'teki george kaplan karakteri vs gibi.
    macguffin bu özelliğiyle "suspense" temasını besler, seyirciyi her daim ters köşeye yatırıp şaşırtır ve esas gerilim sona saklanarak filmin etkisi ve akıcılığı korunmuş olur.
    (ELeCTrO, 22.09.2007 21:40)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» yaran trixx hoca dersleri » baba sevgisizligi » yurtici kargo » give me five » istanbul indymedia » emirgan » dertli dertli sicmak » slalom » ters turnike » hamdi bey e tesekkur etmek » montgomery cliff » 30 days of night » google ofisleri » ogretmene mektup » vaudeville for vendetta » dertler benim olsun » aziz amca game over » universiteler sosyal forumu » de lerin mi lerin ki lerin nasil yazilacagini hala bilmeyen mallar » cakal ev arkadasi » sozlugun trafik sube mudurlugune donmesi » concierto de aranjuez » edebiyat esnafi » ocb » superstar » issizlik krizi » basortulu kizlar kasedimi almasin » o topa ne oldu » arizona dream a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa