mac yapanlarin etraftan su emretme hakki 

kapat
  1. sokaklarda ve halı sahalarda işlev gösteren yazılmamış kurallardandır.. eski pers ahitlerinin birinde ''üç tane köşe atışı bir penaltı eylensin, millet gol izlesin, jogo bonito manyağı olsun..'' maddesi ile ''golleri mabadında patlatan kaleci hırs küpü olsun, müdafasına isyan etsin, ahali kavgaya doysun..'' maddesinin arasında böyle bir maddeden söz edildiği rivayet edilir ama elimizde yine de sağlam bir belge yok bu kuralla ilgili.. sadece gelenekler..
    her kim ki bir mahallede futbol oynamaya elverişli bulunmuştur, o üstün ırktır, über-mahalleli delikanlıdır.. maçın getirdiği adrenalin ve hararetle de o sırada müsabakayı izleyenlerin gözünde karizmanın everest'ine çıktığını da düşünmekte sonuna kadar haklıdır.. bu hak da kendisine başka bir hakkı, izleyen dedesi bile olsa ''kanka bir su kapçan mı bakkaldan, kuruduk.. hadi anam..'' deme hakkını getirir.. muhtemelen hakikaten dedesi ise bu şahıs, karizmaymış everest'miş dinlemez bastonu ekleştirir bu karaktersiz önliberonun kafasına ama diğer herkes koşa koşa, hatta içlerinde bir parça bu maça bir şekilde de olsa dahil olmanın verdiği ezilmiş gururla, yerine getirir bu görevi.. bir an bile sorgulamadan hem de..
    sadece futbolda da değildir bu aslında.. basketbolda olur, 100 metre'de olur, krikette olur.. kış olimpiyatlarında kayak slalom yaparken seyircilerden su isteyen tanıdığım var.. tabi ilgili seyirci, aslen ''abi bir su alsana şu büfeden, adım semih, benim hesabıma yazsın.. hadi güzel abim..'' olan cümleyi ''ııaaabii...lsanaa..... ihhhh...'' şeklinde duymuş ve hemen yetkilileri yarışçının bir beyin anevrizması geçirdiği konusunda uyarmıştı.. o kış alplerde çok soğuk geçti..
    #3886358 (rapper ninja, 29.08.2008 11:12)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

mac yapanlarin etraftan su emretme hakki başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. mac yapanlarin etraftan su emretme hakki ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu mac yapanlarin etraftan su emretme hakki nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about mac yapanlarin etraftan su emretme hakki. Copyrights of the articles are belong to their authors.