mac basligi acma kurallari 

kapat
  1. maç başlığı açarken dikkat edilmesi gereken kurallardır.

1- tam tarih doğru olarak yazılmalıdır. (gün - ay - yıl)

örnek:

(bkz: 07 06 08 portekiz türkiye maçı)--> yanlış
    (bkz: 07 06 2008 portekiz türkiye maçı)--> yanlış
    (bkz: 07 haziran 08 portekiz türkiye maçı)--> yanlış
    (bkz: 07 haziran 2008 portekiz türkiye maçı)--> yanlış
    (bkz: 7 haziran 08 portekiz türkiye maçı)--> yanlış

(bkz: 7 haziran 2008 portekiz türkiye maçı)--> doğru

2- maç hangi takımın sahasında ise o takımın ismi başa yazılmalıdır.

3- maç tarafsız bir sahada ise resmi kurumlar hangi takımın ismini öne yazmışsa o şekilde yazılmalıdır.

örnek:

(bkz: 7 haziran 2008 türkiye portekiz maçı)--> yanlış
    (bkz: 7 haziran 2008 portekiz türkiye maçı)--> doğru

çünkü uefa portekiz'i başa yazmış

http://en.euro2008.uefa.c...s/match=300683/index.html

4- maç hangi kategoride ise bu başlıkta belirtmemeli, entryde belirtilmelidir.

örnek:

(bkz: 21 mayıs 2008 manchester united chelsea cl finali)--> yanlış
    (bkz: 21 mayıs 2008 manchester united chelsea maçı)--> doğru

5- farazi olan özel bir durum varsa kategori başlık içinde belirtilebilir.

örnek:

(bkz: 13 mayıs 2009 fenerbahçe galatasaray uefa finali)

6- basketbol gibi başka maç başlıklılarında, diğer spor dalları ile karışacaksa ne maçı olduğu belirtilebilir.
    #3497296 (minik mavi balina, 05.06.2008 14:18 ~ 17:21)
  2. takımların adları tam olarak yazılmalıdır.

örnek:

(bkz: 14 eylül 2008 sivas bursa maçı)--> yanlış
    (bkz: 14 eylül 2008 sivasspor bursaspor maçı)--> doğru
    #3963223 (minik mavi balina, 14.09.2008 20:45)

© 2008 - uludağ sözlük

mac basligi acma kurallari başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. mac basligi acma kurallari ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu mac basligi acma kurallari nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» ahmet yildiz olmedi » cebit bilisim eurasia 2008 » mutsuzlugundan ders alamayacak kadar salak olmak » fotokopi cektirmek » alternatif prezervatif isimleri » bu siteye erisim engellenmistir » witricity » isinmak icin vodka icmek » gullibly » vicortus » adini soylemeyen sevgili » aynadaki yuzunun karsiligi benim » yaran ntvspor yorumlari » eksi sozluk » hemfuckirhemsuurlutospaga » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » iskence » bana neden oyle baktiginizi sorabilir miyim acaba » cherry garcia » inanc lisesi » 2008 kuresel ekonomi krizi » ben hep seni yazdim » ac dersen acarim christina aguilera » metrobus soforu » kuran i yere atan kizin sonu » israfil suru ufledigi anda ilk soylenen sozler » bu duvara yazi yazan essektir » berguzar gokce korel » kocaeli » michelle marsh » okayi yamasika kombamba kombamba