maalesef 

kapat
  1. ne yazık ki! anlamında kullanılır... hani "keşke imkân olsaydı da..." tadında bir kelâmdır
    (ferrole, 17.01.2006 13:39)
  2. çok eski bir mansur ark parçası, ne yalan söyliyeyim benim şu ana kadar en beğendiğim türk işi pop - hafif müzik parçasıdır, hala winampımda yeri vardır ve sürekli çalar, bana aynı anda sevgi,özlem,mutluluk gibi pek çok duyguyu yaşatmayı başarabilen ender şarkılardandır. sözleri;

inadı bırak yanıma yanaşıver artık
    batacağımız kadar aşkın içine battık
    aşk denilen buymuş çok ciddi bir duyguymuş
    ona inananların hali maalesef buymuş
    onu sormalı kökünü bulmalı
    acımadan hiç turşusunu kurmalı
    kapattım penceremi kapılarımı
    sürgülerini bir bir çektim
    sana olan aşkımı yenebilmek için
    binbir numaralar çektim
    ama olmadı kalbim durmadı
    düşmüş eline bir kez sevdanın
    kaçmaya bir yol olmalı
    kapandım evimin odamın içine
    güya seni hiç düşünmeyecektim
    unutacak seninle olan tüm anıları
    olduğun yere gitmeyecektim
    olmadı kalbim durmadı
    düşmüş eline bir kez sevdanın
    kaçmaya bir yol olmalı
    (delismen, 24.10.2006 22:53)
  3. meal-birlikte, esef-üzüntü manasına gelir, birleştiklerinde üzüntülerimle birlikte gibi bir anlam çıkar.
    (havaciva, 19.03.2007 20:25)
  4. ispanyolcada : desgraciadamente
    (kursunkalem, 25.04.2007 12:07)
  5. yakında bolca kullanılacak kelimedir.
    (bkz: abdullah gul un cumhurbaşkanı olması)
    (ozz le grand, 25.04.2007 12:09)
  6. bir soruya cevap olarak kullandığında göreceli olabilir.seçerek kullanmakta ya da destekli bir kelimeyle anlamını sabitlemekte fayda vardır.

-ketcabınız var mı?
    +malesef

buradaki malesef; "malesef yok,keşke olsaydı da verebilseydim" gibi kibar bir anlam taşırken, "malesef var,keşke olmasaydı da şu tipi mutlu etmeseydim" gibi açık sözlü bir anlamda taşıyabilir.
    (bkz: uludag sozluk akilli olsun akilli)
    (bizkitch, 08.03.2008 19:40)
  7. Ben dememiş miydim sana o elbiseye sığmazsın diye. O işler sana göre değildi zaten. Boşveeeer iyi olmuş böyle. Bak ne güzel işte; baş başayız rezilliğimizle..
    (endless, 26.03.2008 02:16)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» adsiz ozlem » kenesiz piknik istiyoruz » tarassud » bryan fury » elastohidrostatik » cannes film festivali » bir rapperin gunlugu » sinirlenen babaya pinhani dinletmek » ooze venue » kadin kumandasi » fetus in fetus » domatesli pilav » daksil » death pierce me » gurgen oz » nadas » dunyanin en uzun isimleri » seovilerin agababasi » 14 mayis 2008 boston cleveland maci » develi nin tarihi eserleri » bir cicegin guzelligini takdir edemeyen kimse » yumurtayi cekicle kiran komunist » ankaraspor » entrylerinizi takip ediyorum cok hossunuz » 14 mayis 2008 zenit glasgow rangers maci » suleyman demirel in siyasete davet edilmesi » four seasons hotel bosphorus » dark messiah of might and magic » gecmis a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa