bugün

dikkate alınmaması gereken liseli eleştirileridir.

lan sen ne anlarsın siyasetten? o sivilcenle arada bir okuduğun kitap çerçevesinde senin başbakanımıza olan eleştirilerini dikkate almamızı mı bekliyorsun?
bak koçero sen daha bu işlerin fehminde olamayacak yaşlardasın. faysbuklardan çıkmıyorsun, oyun oynamaktan kendini alamıyorsun, kemalist babanın söyledikleri doğrultusunda gelip burada konuşuyorsun.
lan konuşun ama dikkate alınmayı beklemeyin.
gülüyoruz sizlere.

''oğluna yat aldı.'' cümlesini ağzından çıkar önce. sonra oku, güncelliği yakala ve başla eleştirilerine. lakin bunu liseli arkadaşın yapmaya vakti olmaz. yaptığı eleştiriler bu durumda komik oluyor.

hadi ders çalış.
(bkz: tamam)
sadece tayyip erdoğan değil liseli yani siyasetle ne işleri var ki?
bu arada (bkz: faysbuk)
teletabik
(bkz: hassiktir be rıfat abi)
hadleri olmamasına rağmen kendilerine verilmiş b ir görevmiş gibi yaptıkları eleştirilerdir. onları bu şekle tek tip düzencilik getirmiştir.
kimine göre kala alınmayacak eleştiridir.

başbakanımız sayın recep tayip erdoğanın ekonomik yada sosyal alanda yaptığı icraatlar konusunda iktidar yağdaşları abartılarını göz ardı edersek doğru söylemektedirler. sonuçta yapılan hizmetler aşikar. ancak mesele yada eleştri yönü hizmetler değil tamamen mustafa kemal atatürk'ün kurduğu laik demokratik türkiye cumhuriyeti anlayışına ters düşen, düşünce yapısı ve bu yönde yapılmaya çalışılanlardır.

özetle: hizmet verilirken içten içe kültürel yapıya zarar vermektir. ayrıca türkiye cumhuriyeti tarhinde alınan en büyük dış borçlarla bu hiç de zor değildir.
ve bunu bir liseli kadar görememek en büyük gafletir.**

edit: imla
Koskocaman insanların Tayyip yalakalığından daha iyi olandır. Liseye gitmesi, insanın bazı değerlendirmeler yapmasını engellemez. Kaldı ki Tayyip'i eleştirmek; onun ülkeye verdiği zararları, yarattığı gerici imajı görmek için Einstein olmak gerekmiyor. Üstelik demokrasilerde eleştiri hayati önem taşır. insanlar birbirini her zaman eleştirmeli, protesto edebilmelidir. Akp dönemine baktığımız zaman eleştiri yapan liseli ve üniversiteli gençlerin dövüldüğünü, tutuklandığını görüyoruz ki bu sağlıklı bir demokrasi için çok büyük bir tehdittir.
Not: Liseli değilim.
''liseli beyin'' derken ilk tanım yeterince belli etmiş. öyle liseli beyinler vardır ki bu ülkede bilimsel araştırmalar yaparlar hatta son sınıfa gelmeden dünyanın en iyi üniversiteleri bünyelerine katmak için yarışırlar.

liseli diye küçümsenen bünyeler bir takım bilgiler öğrenip hakaret etmeksizin eleştiri yapabildiği ülkede, milletvekili adam peygamber muamelesi yapıyorsa ben o liseliyi tebrik ederim.
lise döneminde "senin siyasetle ne işin var" mantığıyla "dizginlenmiş", düşünmesi engellenmiş, siyaset gençliğin neyine mantığına hala inanan 'büyümüşlerin', bu ülkenin siyasi açıdan en buhranlı dönemlerinde bile 'bitaraf' olup ses çıkarmayanların rahatsız olduğu eleştiridir. neyse ben ders çalışayım.
liseliler bile durumu kavradıysa ve daha büyük yaştaki insanlar hala bir şey anlamadıysa durum vahim demektir.
-abi ortaokulda zırt pırt tatil olurdu
olum o ecevit devriydi, şimdi tayyip baba verir mi tatil adama *
(bkz: liseliye liseli diyen liseli)
zamanında eleştirmeyin, düşünmeyin, yorumlamayın denen kişilerden çıkmasına şaşırmadığımız düşünce.
liselilerin niteliksiz eleştirileridir.

bakıyorum baya bir liseli genç var burada. ''liseliler bile durumu kavradıysa...'' liselilerin bir bok anladığı yok. ergenimiz babasından duymuş, internetten ''her türk asker doğar'' lafzını edinmiş, laikliği kıçından anlamış ve gelmiş buraya tırt yazılar yazıyor.

derdimiz bu, başka bir derdimiz yok. ben liselilerin demokratik olma kaygısını da anlamıyorum. sen sınıfında başkan seçiyorsun sadece, ne demokrasisi amınakoyim?
olmaması gerekir. sen türkiyesin olm çok düşünme bunları, ot gibi çalış düzene hizmet et.
(bkz: akıl yaşta değil baştadır)*
liselilerin siyasetçilerin politikalarını eleştirmesi gayet güzeldir. ama gelin görün ki bu eleştiri kocaman bir balondur aksini iddia etmek doğru değildir. şu anki eleştirinin sloganlara gömülüp kalmadığını, gayet yaratıcı olduğunu söyleyebileceğimizi maalesef sanmıyorum. tabii ki istisnalar ayrı tutulmalıdır.
(bkz: adam x beyler)
liselilere gelen eleştirilerden nem kapanları rahatsız edecek konu.

aynen dediğim şeyler zuhur etmekte. müslümanlıkla başbakanımızın yaptığı icraatler birbirine karıştırıldığı müddetçe klişe küfürlerimizden vazgeçemeyiz.

1)sen hakaretlerini nüktedan kişiliğinle iğneleyici olarak söylemektense küfüt etmeyi tercih etmişssin. bu yanlış.
2)eğer entrylerimizi sözlüğün sahibiymiş gibi davranan ebleh kişilerin beğenisine tabi tutsaydık zaten yazmazdık. yaptığın yine yanlış.
3)kendisini demokrasinin savunucu olarak belleyen, aslında şahsa küfür etmekten başka hiçbir işi olmayan akılların tam da liseli eleştirmen sembolüne uygun olduğunu söyleyeyim.

şunu bir daha söyleyeyim benim gibi düşünenler yazdıklarını asla üst bir mercinin beğenisine tabi tutmaz. liseli arkadaşlar örnek alacaksanız bu yazıyı alın.

bir yandan demokrasi ve özgürlükten bahsedeceksin bir yandan da tahammül edemeyip kendini yönetici olarak konumlandırıp sözlükten kovma girişiminde bulunacaksın. çelişkilerle yaşıyorsun. (bkz: xcsn2)
liselilerin klasik marjinal olma çabası. yavrucaklar olgunlaştıklarını tescillettirmek isterler napsınlar. malum bu liseli alert ergenlerimiz büyük adam olmuşlardır ya artık. daha iki saat önce karının kızının peşinden koştuğunu unutur '' şşşttt yavrummm bizede ver bee taş abiii taşşş hatun'' . büyük düşünür,filozoflardır bu liseli veledciklerimiz. karı kızın peşinden koşmak yoktur artık. kalabalık bi tartışma ortamı gördüğünde hiç dayanamaz hooooppp sazan gibi atlar. malum siyaset adamıdır o artık olgun insandır. bayılırlar siyaset terimi kullanmaya afilli sözler kullanmaya. tamam abisi anlıyorum sizi sakin olun.
yanlış veya doğru düşünceleri olabilir fakat hiç düşünmemesinden daha hayırlı olduğu kesindir.
(bkz: liseliler bile anladı bir siz anlamadınız)
(bkz: liseli başbakan)
onlar geleceğin yetişkinleri olacakları için, dikkate alınması gereken eleştirilerdir.