lisan 

kapat
  1. dil.
    #130168 (italiano, 24.03.2006 20:51)
  2. (bkz: zeban)
    #345883 (vernon sullivan, 14.06.2006 19:34)
  3. bir ziya gökalp şiiri.

Güzel dil,Türkçe bize
    Baska dil, gece bize
    istanbul konusması
    En saf, en ince bize

Lisan sayılır öz
    Herkesin bildiği söz
    Manası anlasılan
    Lügata atmadan göz

Uydurma söz yapmayız
    Yapma yola sapmayız;
    Türkcelesmis, Türkcedir;
    Eski köke tapmayız

Acık sözle kalmalı
    Fikre ısık salmalı
    Müteradif sözlerden
    Türkcesini almalı

Yeni sözler gerekse
    Bunda da uy herkese;
    Halkın söz yaratmada
    Yollarını benimse

Yap yasayan Türkceden,
    Türkceyi inciltmeden
    istanbul-un Türkcesi
    Zevkini, olsun yeden

Arapcaya mayletme
    iran-a da hic gitme
    Tavcih-i halktan ögren
    Fasihlerden isitme

Gayn-lı sözler emmeyiz
    Cocuk degil memeyiz
    Bir kac dil yok Turanda
    Tek dilli bir kümeyiz.

Turanın bir ili var
    Ve yanlız bir dili var
    Baska bir dili var... diyenin
    Baska bir emeli var

Türklügün vicdanı bir
    Dini bir, vatanı bir
    Fakat hepsi ayrılır
    Olmazsa lisanı bir

Ziya Gökalp
    #559102 (barış, 20.08.2006 13:04)
  4. arapça bir sözcüktür . dilimizdeki karşılığı dildir .
    #559104 (Gerko, 20.08.2006 13:04)
  5. bi adedinin bir insan ettiği kavram.
    #559119 (roketatar ramazan, 20.08.2006 13:12)
  6. Dünya çapında bilinen yaklaşık 6.800 lisan vardır. Bu lisanların yaklaşık 2.200 adedinin yazılı şekilleri vardır. Geri kalan lisanlar sadece konuşulmaktadır.
    #2245420 (gewezebra, 02.09.2007 00:20)
  7. kaç tane bildiğinize göre kaç tane insan olduğunuza kara verilen hede.

(bkz: bir lisan bir insan)
    #3060223 (Carmadon, 26.02.2008 10:39)
  8. hayatımda ilk defa gereksiz olduğuna kanaat getirdiğim şey. keşkem herkes ortak bir dil konuşsa. dünya üzerinde bu kadar farklı dil çeşitleri olmasa dedim bir an.

şimdi bu saçma salak düşünceyi irdelemek gerekirse; her insan aynı dili konuşsa idi bir kere ayrıcalık olmayacaktı, herkes birbirini rahatça anlayacaktı, işe alınma kriterlerinde " iyi derecede çince bilen " ibaresi olmayacaktı vs.

müzik hakikaten evrensel olabilir, güzel kızların italyan, fransız, rus olması sizin için iletişimi engelleyen bir unsur olmayabilirdi. derin düşüncelere sevk etti bu lisan işi beni. eğer tek lisan olabilseydi dünya üzerinde kültür seviyesi tavan yapmazmıydı? öğrenmek için dil ya da çeviri gerekmeyecekti en önemlisi.

neyse canlar daraldım birden lisan öğrenmek gerekir, gerekir ki farkınız olsun.
    #4260656 (reqius, 21.11.2008 16:12)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

lisan başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. lisan ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu lisan nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about lisan. Copyrights of the articles are belong to their authors.