lillian gish 

kapat
  1. sinemanın erken döneminin en büyük yıldızlarından. kızkardeşi dorothy gish ile birlikte girdiği sektörde adım adım yükselmiş, 1916 tarihli intolerance ile kariyerinin zirvesine ulaşmıştır. sinemanın en naif, en doğal güzellerindendir. 1993 yılında 100 yaşında hayata gözlerini yummuştur.

''Sinemaya başladığımda, lionel barrymore'la bir film çektim:
    Benim büyükbabam rolündeydi. Sonra babamı, daha sonra da kocamı oynadı. Eğer yaşasaydı, herhalde ben onun annesini oynardım. Hollywood'da böyle: Erkekler gençleşir, kadınlar yaşlanır!''

''Hayranlarım hâlâ mektup yazıp sorarlar: Niçin filmlerinizde daha çok gülmediniz diye... Bir kez yaptım bunu: annie laurie'de. Ama bana pek bir faydası olduğunu hatırlamıyorum.''

''Oyunculuk yapmadığım hiçbir dönem olmadı. Eğer bırakırsam ne yaparım bilmiyorum.''

''Hiçbir zaman moda olmadım. Onun için demode olmam tehlikesi de yok.''

http://doctormacro.info/M...Pages/Gish,%20Lillian.htm
    http://doctormacro.info/M...Gish,%20Lillian-Annex.htm
    #1996469 (ELeCTrO, 24.07.2007 00:19)

© 2008 - uludağ sözlük

lillian gish başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. lillian gish ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu lillian gish nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» zorla iftara cagirilmak » hayat benden aldiklarini nerene sokacaksin » genco erkal » corpsebride » ozledim seni » 6 eylul 2008 guney kibris italya maci » limbonic art » hayfan » defne ucucu yagi » o c life a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games