life with louie 

kapat
  1. Büyümek sürekli yeni sorunlarla karşılaşmayı da beraberinde getirir, ama Louie Anderson için bu sorunlar stand-up komedyen olarak çok başarılı meslek yaşamına temel oluşturuyor. Louie Anderson’un rolünü sahneden alıp çizgi film dünyasına taşıyor. Anderson’un kendi çocukluğundan ilham alan life with louie modern dünyada yetişen renkli kişilikli bir çocuğun neşeli ve yürek ısıtan talihsizliklerini anlatıyor.
    jetix web sitesinden alıntıdır....

Eski adıyla fox kids yeni adıyla jetix kanalının en iyi ve en sevilen dizisi.Louie Anderson'un 11 kişilik büyük ailesinde yaşadığı eğlenceli olayları anlatıyor.Louie Anderson gerçek yaşamında yaşamış olduğu olayları çizgi dizide anlatıyor ve olaylar genellikle o ve babası Andy Anderson'un ekseninde gidiyor.Babası 2.dünya savaşında savaşmış bir amerikan gazisi olduğu için hayatında devamlı savaş anılarını mübala yaparak oğluna anlatıyor.
    Andy-Tabi ki bunun dışında sarı dişlerini ve dinazor gibi nefesini saymassak büyükanneniz iyi biridir.
    Tommy(louie'nin kardeşi)-Vay bea dinazor gibi nefes he...
    Louie-Babamımkinden daha kötü olamaz.
    Andy-Bunu Duydum!!!
    #631389 (indiana_jones, 13.09.2006 16:43)
  2. r leri soyleyemeyen domuza benzettigim kucuk sevimli cizgi film karakteri.. aslen isveclidir kendisi
    #636626 (sinek_sidiği, 15.09.2006 14:17)
  3. hasta bir çizgi filmdir..louie nin babası andy anderson karakteri ile gonullerde taht kurmustur.

ora : evlilik cüzdanımızda niye 27'si yazıyor
    andy: belediye günleri şaşırmış. Dün gibi hatırlıom.
    ora : dün günlerden neydi?
    andy: pazar
    ora : hayır pazartesi
    andy: tamam ondan önceki gün gibi hatırlıom.*
    #1149098 (micomania, 14.01.2007 01:14 ~ 01.11.2008 19:45)
  4. büyükannesinin ölümüyle life with louie bölümü gözlerimi yaşartmıştır . düşündüren hepimizin içinden biraz parça bulabileceği bir çizgifilm aslında louie.
    #1992111 (denizkestanesi, 23.07.2007 13:32)
  5. donat seven sevimli karakteri anlatır.belki bu zamana kadar seyredilen en güzel cizgi filmdir kimilerine göre *. babasının askerlik anıları oturulupta dinlenesi cinstendir.hala cizgi filmin yeni bölümlerinin cekilmesini beklenmektedir cogu kişi tarafından. ve bölümleri internetten indirecek bi site aranmaktadır.
    #2581189 (gitaristdilara, 11.11.2007 22:34)
  6. ilkokuldaki arkadaşlarının louie'ye yaptığı eşek şakalarıyla, kendimden birşeyler bulduğum müthiş çizgi film.
    #2639206 (deli ali, 28.11.2007 12:18)
  7. izlediğim en iyi,en komik çizgi film karakterlerinden biridir. Bir de dünya tatlısı kardeşi vardır louie'nin; tommy!Ayrıca hayatımda hiç tatlı patates yemesem de iştahım kabarır onların tatlı patateslerini görünce.Yine çok güldüğüm bir bölümden bir kısmını paylaşamak isterim sizinle;
    Anne:Hayatta paradan daha önemli şeyler de vardır louie.
    Louie:Biliyorum!Ama onları almak için de para gerekir.
    #2775730 (fransiz kaldim, 01.01.2008 18:24)
  8. jetix te yayınlanan müthiş çizgi film. louie nin babası andy anderson un "bunu duydum" demesi her daim yaran dialoglarda yerini alır.
    #2775938 (statik smiley, 01.01.2008 19:15)
  9. gördüğüm en orjinal babaya sahip olan insanın maceralarının anlatıldığı çizgi film.sadece andy anderson için bile izlenir.

Edit : ayrıca denk gelirseniz louie nin koroya girdiği bölümü izlemeniz şiddetle tavsiye edilir.andy nin en sonda tuvaletini yaparken özgürlük diye bağırması en karizma sahnedir ve bölüm bittikten sonra bile dudaklarınızda bir tebessüm bırakabilir.
    #3128812 (biberli nohut ezmesi, 12.03.2008 18:50 ~ 18:57)
  10. hala cine 5'te her gün yayınlanan çizgi film. hala izlemediyseniz kaçırmayın derim.
    #3726021 (jamall, 26.07.2008 22:11)
  11. louie: baba bu makarna yeşil?
    andy: ben savaştayken herşey yeşildi.yeşil domates, yeşil makarna, yeşil lahana.
    louie: baba! lahana zaten yeşil olur!
    andy: tabi onu biz başlattık.* *
    #3830996 (fransiz kaldim, 17.08.2008 17:46)
  12. andy birgün evine satılık tabelası asar;
    louie: baba evi satamazsın!
    andy: evet biliyorum bütün çocukluğun bu evde geçti, bu evi seviyorsun ama...
    louie: hayır baba evi satamazsın çünkü ev bizim değil!
    andy: detaylar detaylar... *
    #3831059 (fransiz kaldim, 17.08.2008 17:59)
  13. andy balık tutmak için yeterince hırs yapmış ama fazlasıyla küçük bir balık yakalamıştır. iyimserlikte rakip tanımayan eşi ora gayet mutlu resim çekerken yan komşulardan biri;

- ora balığın resimde gözükmesi için benim objektifimi ister misin?
    #3831109 (statik smiley, 17.08.2008 18:06)
  14. cine5 te hem sabah hem akşam hiç bir bölümünü kaçırmadığım fakat hep aynı bölümlerinin verilmesiyle hayal kırıklığına uğradığım göz açıp gördüğüm gönül verip sevdiğim çizgi filmdir. favorim tommy ama şüphesiz en komik karakter andy.
    -küçükken ensemden 12 iğne olmuştum. tam 12 iğne. su içtiğim zaman sular ensemden akardı.
    hortumdan korkan louie ye korkusunu kabul etmesi için andy nin kıvranması da çok hoştur.
    -ben karanlıktan korkuyorum, yükseklikten ve bahçe hortumunun gece gelip beni boğmasından. ya sen nelerden korkuyorsun. mesela hee hee
    -hostes mi
    -hayır. horr horr
    -hoyoz mu.
    direk yarar yani. güzeldir hoştur. like-able, love-able, cuddly, be-hugable dır.
    #3885215 (otecegi yeri iyi bilen horoz, 29.08.2008 00:19)
  15. muthis bir cizgi dizi fox kids klasigi.*
    herkesin bunu izleyerek kendi hayatından bir kesit cıkardıgını soylemek mumkun.
    cine 5 sabah 10 sularında yayınlamakta ve gune tebessumle baslamak icin ideal.

bir kesit ;

andy klasik arabasını satısa cıkarmıstır ama sonradan vazgecmistir , ancak bir adam arabaya talip olur o an louie oradadır ve arasında gecen pazarlık diyaloglarından sonra klasik hurdanın fiyatı 5000 dolara kadar cıkmıstır ancak louie arabanın kesin olarak satılık olmadıgını soyler ve adamı gonderir o sırada andy ise gitmek icin arabanın yanına gelir ve aralarında gecen diyalog :

louie : gunaydin baba
    andy : gunaydın oglum
    andy : az onceki kimdi?
    louie : arabayı almak isteyen biri , ona artık satılık olmadıgını soyledim.
    andy : iyi demissin , yine de merak ettim kac para verdi bu guzellige , tam olarak kac para?
    louie : 5000 dolar.
    andy : ne!?!?! 5000 dolar mı????
    louie : ama baba bu arabayı seviyorsun.
    andy : e anneni de seviyorum ama 5000 dolar mı??*
    ise gitmeden once :

andy : louie , sana son bir sans.eger biri gelip de eve 1 milyon dolar verirse , dogru olanı yap ve beni ara..

ise giderken " bu araba icin 5000 dolar " diye feryatlar.**
    #3885417 (chewezingeer, 29.08.2008 01:02)
  16. klasik bir amerikan ailesinden kesitler içeren, büyümekte olan louie' nin gözünden yaşamı anlatan eğlenceli çizgifilm ötesi.
    #3885870 (mylastdaysasachild, 29.08.2008 03:03)
  17. kaç kardeş oldukları çözülemeyen** bir ailede yaşayan küçük bir çocuğun büyürken başından geçen olayların ve ailesinin anlatıldığı , klasik olma yolunda ağır ve emin adımlarla ilerleyen muhteşem çizgi dizi.
    (bkz: ben savaştayken)
    #3885896 (biberli nohut ezmesi, 29.08.2008 03:15 ~ 03:18)
  18. 80'lernden sonunda voltranlar, transformerslarla gelen 'çocukları geleceğe ve ileri teknolojilere hazırlama' temalı çizgi filmlerin kaynadığı bir dönemde samimiyeti ve a true story olmasının getirdiği doğallıkla çocukluğumun en çok sevdiğim dizisidir. Arada bakıyorum da, pukka, sünger bob, galaktik zırva futbolu gibi sakil çizgi dizileri gördükçe imreniyorum, özlüyorum.

ayrıca;

(bkz: bunu duydum)*
    #3885953 (indiana_jones, 29.08.2008 03:49)
  19. louie andersson'un hayatını anlatan, çizgi film.

gerçek hayatta louie andersson'un babasının ismi andy değil louiedir. yani baba oğul aynı ismi taşırlar fakat izleyicide karışıklık olmaması için andy lakabı takılmıştır.

bir rivayete göreyse çizgi filmde gördüğümüz baba figürü louie andersson'un hayal ettiği figürdür. gerçekte babası ailesini sevmeyen bir alkoliktir.

ayrıca louie'nin babası gerçek hayatta ölmüştür.
    #3885960 (asil en optimist pesimist, 29.08.2008 03:55 ~ 03:56)
  20. şu sıralar cine5'te boy gösteren ama ucu fox kids'e dayanan güzel çizgi filmlerden biri.
    #4066038 (deluruk, 09.10.2008 16:18)
  21. şüphesiz, şimdiki sponge bob ya da dora gibi çizgi filmlere bin basacak bir çizgi filmdir kendisi. bir karakter bu kadar mı tatlı olabilir diye sordurtur ayrıca en etkili bölümlerinden biri büyükannenin öldüğü bölümdür...
    #4324856 (mesela salatalik, 06.12.2008 21:00)
  22. Louie Anderson adlı sinema oyuncusunun hayatını kısmen anlatan çizgi film serisi. Zamanımın en iyilerinden, en ders verenlerinden biriydi.

Bi bölümden kesit:

mahallenin ünlü iki polis memuru andy'i ve louie'yi komşunun evine gizlice yılbaşı süslemesi yaparken yakalar, ufak bi kargaşanın ardından.

1.Polis: Tamam evlat ellerini artık indirebilirsin.
    ( Louie ellerini montun kalınlığından dolayı yarıya kadar indirebilir )
    2.Polis: Duymadın mı evlat elini indirebileceğini söyledi.
    Louie: Onlar zaten inik efendim. *
    #4324974 (nightelven, 06.12.2008 21:46)
  23. louie anderson isimli şirinlik abidesi, r'leri söyleyemeyen tombul bir kardeşimizin hayat hikayesidir.
    glen glen,tommy anderson, andy anderson, jeannie harper, ora anderson ve tabiki louie anderson başlıca kahramanlarıdır.
    bir bölümünde,
    louie jeannie başka bir çocukla müzik grubunda diye kıskançlık krizine girmiş ve konseri aptalca tuba solosuyla mahvetmiştir.
    ardından jeannie'nin evinin önüne gelen louie serenata başlamıştır.
    ceniii üzgünüüüm fazla abayttımmm
    konseyii mahvettiim senii kaybettiimmm
    oo cenii güneşiin peyisii özüy dileyiim beni afettiin miii
    dı rı dı rı rııı
    cenii sıyadayıımm,senii bekliyoyuum
    seneye benimsiin sevgiyiyeyy günündeee *
    #5306616 (Linsha, 31.05.2009 21:18)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

life with louie başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. life with louie ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu life with louie nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about life with louie. Copyrights of the articles are belong to their authors.