libos 

kapat

1. liberallerden hoşlanmayanların hazımsızlık çekmeleri sonucu sarfettikleri eziklik kokan kelime.
    #78781 (italiano, 20.02.2006 21:44)
  2. cumhuriyete numara vermek gibi saçmalıklarla uğraşan bunyeler için kullanılan kelime.
    #487470 (mmtyvs, 02.08.2006 10:49 ~ 10:50)
  3. liboslar, sevmedikleri siyasi partileri ya da gorusleri yuzde bilmemkac oylari var cok az, halk bunlari demode buluyor, desteklemiyor falan diye asagilarlar. ama iki liberal parti denemesinin de husranla sonuclandigini (besim tibuk - liberal demokrat parti ve cem boyner - yeni demokrasi hareketi) ve yuzde birden az oy aldiklarindan hic bahsetmezler. bu yuzden genelde anap, akp gibi partilere kerhen yamanirlar. yamandiklari parti gucten dusunce yamanacak yeni parti bulurlar. amerika ve ab'ye toz kondurmazlar. ataturk'ten pek hazzetmezler.
    #847645 (isla morada, 12.11.2006 04:17)
  4. Varoluslarını amerika ve ab'ye baglamıs olan, genelde tekelci sermayeden ve medyadan nemalanan, kendi ülkesini hor gören, "niye bizim de bir new york umuz olmasın" diyen, el degmemis güzelim sahillerimizi ve dogamizi turizme acip mahvetmeyi isteyen, devletin egitim ve saglik gibi hizmetlerinin paralı olmasını savunan, zaten özelleştirmecinin önde gideni olan sahsiyetlere verilen isimdir.
    #952352 (papaya, 05.12.2006 10:25)
  5. medyadaki versiyonları, görüşü, amacı ne olursa olsun gelen hemen her iktidara alkış tutan fırıldak olarak tabir edilebilecek kişilerdir. ulusal değerler pek önemli değildir bunlar için, kendi anlayışları dışındaki herkes demodedir. ne pahasına olursa olsun ab'cidirler, özelleştirmeyi canla başla savunurlar.
    #952583 (telashe, 05.12.2006 11:51)
  6. ülkesinin çıkarlarını kendisinden başka savunan kimse kalmamış gibi "ulusalcı" ayaklarına takılan bünyelerin uydurduğu kelime. kendi savundukları görüşü eleştirenlere saldırarak yanıt verebilen bu bamyalar, liberal görüşü savunan insanlara "akılları" ölçüsünde lakap takmaktan utanmaz olabilirler.
    #962040 (ozz le grand, 07.12.2006 09:33)
  7. (bkz: besim tibuk)
    (bkz: mehmet barlas)
    (bkz: kemal dervis)
    (bkz: can baydarol)
    (bkz: erkan mumcu)
    #1076809 (diyonsos, 29.12.2006 20:29)
  8. (bkz: liberalizm)
    #1076851 (arude50, 29.12.2006 20:36)
  9. liboslar youtube'a erisimin engellenmesine cok sinirlenirler, cagdisi diye nitelerler, "sanki bizler izlemyince sorun bitiyor mu?" derler. ama kurtlar vadisi yasaklaninca "kem, kum, siddeti ozendiriyor, hede hodo gak guk" derler. onlar icin onemli olan abd'nin ve ab'nin (ve de tabii ki kendilerinin) cikarlarinin zedelnmemesidir. Bazi gazeteler "Hadi All-star icin Mehmet Okur'a oy verelim" cagrisi yapinca bunu banal bulup "sirf Turk diye niye oy verelim anlamiyorum" derler. Orhan Pamuk Nobel odulu alinca "hadi sevinin lan Turk odul aldi" derler. Dusuncelerinin mutlak dogru oldugunu dusunurler. Karsi cikanlari da demokrasi dusmani, irkci, fasist, gerici diye nitelerler. Kibris'ta Turkiye'nin isi ne, T.C. isgalci derler ama ABD'nin Irak'i isgalini desteklerler. Elif Safak veya Orhan Pamuk 301'den yargilaninca ortaligi ayaga kaldirilar, hani demokrasi derler. Dogu Perincek Isvicre'de hapis ve para cezasi alinca nedense susarlar ya da bir iki laf gevelerler. Basta da anlatildigi gibi, onlarin efendisi ABD ve AB'dir. Onlar ne derse ve ne isterse dogrudur.
    #1394096 (isla morada, 09.03.2007 22:00)
  10. en asil duygunun insanı.
    #1394136 (chilavert, 09.03.2007 22:09)
  11. "babalar gibi satarım, kar etse de satarım" adamıdır. milletin çıkarı önemli değildir bunlar için. ılımlı ılımsız her türlü yönetim şekline uyum sağlayabilirler. mali piyasalardan, faizden ve ab-abd ikilisinden otlanırlar. globalleşme ve dışa açılım adı ile ithalat patlaması yaşatırlar ülkeye.
    #1394158 (goksunv, 09.03.2007 22:13)
  12. liberalizm'i içine sindiremeyenlerin akılları sıra liberallerle dalga geçmek için uydurdukları kelime.
    lakin liberalizm onlara dalga geçme hakkını vermektedir.
    güle güle kullansınlardır.
    #1394201 (muhayyil, 09.03.2007 22:21)
  13. (bkz: laissez faire laissez passer)
    #1394230 (to madeira, 09.03.2007 22:26)
  14. asıl efendisi abd olan sözüm ona kanaltürk'çü gençliğin hiç bir zaman anlayamayacağı, anlayacak kapasitesinin olmadığının da ortaya çıktığı insanlardır. "kurtlar vadisi gibi bir dizinin çekilme amacı nedir" diye kafasını yormadan, kimin yaz(dır)dığı belli olmayan metal fırtına gibi kitaplarla gün geçiren insanlardan ne beklenebilir ki, ülkede sol düşünceyi bitiren bu ulusalcıklar sözde karşıdır abd'ye ab'ye. onlar liboş der geçer kendi kapasiteleri ölçüsünde. siz gidin all star maçlarına sms gönderin, vatan sağolsun.
    #1395417 (ozz le grand, 10.03.2007 09:47 ~ 09:49)
  15. Din temelli siyaset yapan , ab ve abd emperyalizminin ılımlı islam , bop , komunizm ile savaş adı altında ülkesini ulusal iradeyi kullanarak satıp pazarlayan politikacıdan bozma liberal demokrat kapitalist düşünce hizmetkarı ve ticaret hırsızı , tutarlı ve dürüst olmak yerine politik aklın eleştirisini demokrasi ve özgürlük ideallerinin arkasına sakladığı ve kendisine rant sağlayacak olan dinamiklerle izole edilmiş apolitik sürü zihniyetine pazarlayan , 1946 yılından bu yana küreselleşme adına ülkesini satan ve gömlek değiştirir gibi partisini değiştiren ve devlet rejimi karşıtı ideolojisini terkettiği iddiasıyla yerel ve merkezi siyaset alanında defalarca bölünerek çoğalan yolsuzluğun dibine vurmuş dinci , faşist sağ görüşlü emperyalist bürokratlar ve devlet adamlarıdır .
    #1625009 (nekrofili, 09.05.2007 16:36)
  16. insanın aklına ısrarla mehmet barlas ve türevlerini getiren sıfattır.
    #1625059 (editor, 09.05.2007 16:53)
  17. abd yuzune tukurunce "allaha sukur yine yagmur yagdi" diye sevinen yeni yetme ilimli islamcilarin desteklerdikleri cenahtir. bu yeni yetme ilimli islamcilar abd'nin islama bakisini, amerikalilarin musluman = terorist mantigini bilmezler ya da bilmiyormus gibi yaparlar. amerikali insanlarin bazilarinin "niye atom bombasi atip tum muslumanlari oldurmuyoruz" diye tartistigini bilmezler. onlar icin basa gecen cuval, basbakana aylarca randevu verilmemesi, yuzbinlerce muslumanin oldurulmesi onemli degildir. metal firtina ve kurtlar vadisi yasaklansin, bu gayet guzeldir. ama muslumanlari, turkleri asagilik yaratiklar olarak gosteren amerikan filmleri rahatca sinemalarda gosterilsin, ilimli islamcilar icin sorun degildir. ilimli islamcilar saniyorlar ki bu liboslar kendilerini kara kaslari kara gozleri icin destekliyorlar. amerika ya da ab fikir degistirsin sizi ilk satan bu liboslar olur. koru korune amerika ya da avrupa birligi karsitligi tabii ki dogru degil. ama ukelerin kendi cikarlari herseyin ustunde olmalidir. yuzunuze tukurulunce allah'a sukur derseniz daha fazlasini da yaparlar.
    #1625376 (isla morada, 09.05.2007 18:15 ~ 24.04.2008 17:02)
  18. emin colasanın mehmet barlas a verdiği ayar kelimesi.kimilerine göre iyi kimilerine göre kötü bişe.
    #1787718 (MidNiGhT, 19.06.2007 00:43)
  19. 300 yıllık bir geçmişi olan ideolojiye bok atmak için, yurdum gençlerinin kullandığı, üstüne üstlük bunu kullanınca karşısındaki liberalizm e inanan insana ayar verdiğini sanan zavallı yurdum gencinin türettiği bir tür sözcük. kendilerinin ne kadar bilgisiz, okumadan yorum yapan ve bilinçsiz olduklarının göstergesidir buda. liberalizm e inanan gerçek türk insanını dahi bilmezler, görmemişlerdir. akp'yi liberal bir parti sanarlar. evet akp'nin bazı politikaları bu felsefeyi andırır. zaten andırdığı için liberalizm pis, kakadır. yoksa chp benimsemiş olsaydı dünyanın en iyi ideolojisi olurdu. neyse kendileri bu sistemde herşeyi söylemekte özgürdürler. kendi seviyelerini belli ederler ancak.

mesela ben komünist bir arkadaşa "kom" desem beni kimse kaale alır mı? almaz. almaması lazım zaten.
    #2884953 (ehl i dil, 23.01.2008 17:17 ~ 17:19)
  20. zuhaheha emin colasan yine x e libos dedi adam ne ayar veriyo ya...

dusuncelerinin arkasinda durup demokrasyiyi ozgur dusunceyi savunan fikirlerinden odun vermemek adina statukoyu karsisina alan gazetecilik mesleginin hakkini veren bircok dusunure atfedilen mahalle agzina yakisacak bir uslubla soz de aydin bazi zevatin kullandigi cocukca bir hitap.

birikimden,hikmetten uzak entelektuel derinlikten yoksun;taassup sahipi sozde vatanperver guruhun bolca kullandigi bir hakarettir.turkiyenin kafasini kuma gomup cevresinde ne olup biitigini gormemesini isteyen,kuresel sistemden uzakta kalip,laik kati kurallari ve resmi ideoloji ile postallarin ve sungulerin golgesinde bir yonetim arzulayan zihniyetin urunu.
    #3312666 (bilgehan, 24.04.2008 16:07)
  21. "doğan görünümlü" şahin misali liberal görünüp emperyal güçlerin kalemşörlüğünü yapan kişilerdir. gerçek liberallerden karakterleri ile ayrılırlar. hükümetler değiştiğinde, ait oldukları medya grubu değiştiğinde ya da sözün kısası "efendi" değiştiğinde söylemleri de değişiklik gösterir. birikimden uzak, entellektüel derinlikten yoksundurlar. devekuşu misali kafalarını kuma gömmüş, dış dünyada neler olup bittiğinden habersizdirler.

öyle olmasaydı, 70'lerde reganizm'in yarattığı dünya genelindeki darbe rüzgarının türkiye'ye de uğrayabileceğini ön görebilirlerdi. komşu yunanistan'da olan bitenin 3-5 sene sonra bizde de aynen tezgahlanmasını önleyebilirlerdi ( askeri darbeler-banker skandalları). özelleştirme adı altında yapılanların güney amerika ülkelerinde nelere yol açtığını görebilir-gösterebilirlerdi. büyüyen asya ekonomilerini örnek gösterirken, şangay'ın hongkong'un pırıltılı yüzlerinin ardında kalan asya'yı, teneke barakalarda yaşayıp işedikleri kapta yemeğini yiyen insanımsıları da görebilirlerdi. rusya'nın nasıl tersine bir politika izleyip tekrar süper güç oluşunu açıklayabilirlerdi.

geçen yılki fındık krizinde üreticinin emeği çalınırken alım fiyatının yarı yarıya düşürülmesine karşılık tüketiciye sunulan fiyatın neden düşürülmediğini sorguluyabilirlerdi. fiskobirlik gibi kurumlar fazla fiyat verip alım yapıyor, bu tip kurumlar devlete yük oluyor zaten deyip fındık alımını her sene milyar dolar zarar eden tmo'nun yapmasına hiç ses çıkarmama zavallılığını göstermezlerdi.
    #3313064 (bardamu, 24.04.2008 17:24)
  22. (bkz: kibariye) *
    #3359594 (naif, 05.05.2008 13:35)
  23. dünya' da insan hak ve özgürlükleri ile sosyo-etik konularda libertarian davranan insanların türkiye' de sadece ve sadece ekonomik anlamda, o da balta limani antlamasi mantığı ile ve sadece yabancı sermaye ile yeşilcilere özgürlükçü davranması üzerine, bu topraklarda bozulmuş söz konusu ideolojisizliğe ugur mumcu' nun taktığı ad.
    #3359610 (keeper of the grove, 05.05.2008 13:38)
  24. günümüzde küfür, aşağılama niyetine kullanılan sözcük.

lakin bu sözcüğü küfür niyetine kullananlara, liberalizmi vatan satmak olarak algılayanlara kızmamak lazım.

ömrü hayatı boyunca kendisine dayatılan bilgileri direkt kabul etmiş, sorgulamamış, allah'ın kendisine verdiği aklı kullanmamış, sözcük dağarcığı liboş, fetoş, ikinci cumhuriyetçi, sorosçu gibi bir kaç sözcükten ibaret olan insanlara kızmamak lazım cidden.

acıyorum onlara.
    #3798662 (enderun sevgiler, 10.08.2008 18:42)
  25. gülüyorum ben bu lafı birine diyen insana. neden mi? dur bekle geliyor;

bu lafı eden kimdir? sosyal demokrat, komünist, sosyalist vb.. siyasi görüşlere sahip kişiler.

peki bu kişilerin türkiye'de kendilerini ifade etme şekli nedir? her cümlelerinde kendileri hakkında söyledikleri sözcükler nedir?

modern, nezaket sahibi, özgürlük düşkünü, kültürlü, çok okuyan çok bilen, anti yobaz, anti bağnaz, saygı sahibi, aydın gibi şeyler. çoğaltabiliriz ama lüzmu yok.

bunların hepsinin de kendilerinde olduğunu düşünürler. bu süreç, solcu oldum denilen anda başlar zaten onların iç sesine göre.

buraya kadar her şeye okey. aslında değil de . neyse okey diyelim işte biz. hülasa yahu.

emin çölaşan kimdir?. benim babam dahil tüm sol geçmişi olan yahut o geçmişi hala sürdüren, yahut kemalist, atatürkçü düşünce yapısına sahip, bu sayededir ki kendinde diğer insanları aşağılama yetisi gören bireylerin sevdiği saydığı dilinden düşürmediği bir adam, insan, gazeteci.

bu liboş lafını çıkaran kendisidir. barla'a demişti sanırım. önemli olan kime dediği değil zaten.

-oş ekinin anlamı nedir peki bu ülkede. tdk bunu demese de, halk dilinde eşcinseller için kullanılır. topoş gibi. yani liboş kelimesi de o nedenle üretilmiştir. dönek manasında. yani ibne olan kişi de dönek ya bu sistematiğe göre. anladınız işte. bingo.

hani saygı. hani eşcinsellere verdiğiniz destek. hani modernlik bunun neresinde. hani hümanizm nerde göremiyorum ben.

hani insan hakları.

ki tüm bunları yıllarca benim tandansımda insanlar savunmadı. bunu solcular savundu. siz savundunuz bay çölaşan.

hani samimiyet. bırakın her biri birbirinden beyhude ideolojileri.

nerde samimiyet? göremiyorum ben.

sen düşünceye saygı diye yırtacaksın kendini. şiddete hayır düşünce özgürlüğüne evet diyeceksin. ki bence de doğrusu bu. ama senin yaptığın ne yahu.

yeşil fasulye derken bamya yapmış koymuşsun sen insanların masalarına.

neyse yahu. neyse. kahrolsun faşizm. kahrolsun emperyalizm.

ezber açısından.
    #4231487 (alone with everybody, 15.11.2008 02:54 ~ 02:56)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

libos başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. libos ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu libos nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about libos. Copyright of the articles are belong to their authors.

» tuvalette sular kesilirse yapilabilecekler » liberalizm sag mi sol mu meselesi » mehmet barlas in basbakan in yanagini oksamasi » liberalizm » ikinci cumhuriyetci » libos mehmet » fatih aksoy » ne sagci ne de solcuyum » mehmet altan » olmeden okunmasi gereken kitaplar » liberal demokrat » eyvah asker geliyor hemen demokrat olalim » denize sican insan » viskici nazli » komik gorunmek icin inancindan taviz veren yazar » fotograf cekilmeyen zirveler iptal edilsin » ahmet hakan coskun » che guevara turk olsaydi kesin ulkucu olurdu » deve kendinden emin colasan bir hayvandir » emre kongar » aydinim diye gecinen yobazlar » metalciyken clubber olmak » laz pacino » liberal » attila » olum allahin emri ayrilik olmasaydi » askerlik muayenesi » folbiol » emperyalizm » yemekteyiz nika » cek git bebegim » gazi universitesi turk dili ve edebiyati bolumu » komik telefon sakalari » glassgiant com » resim dersinde orak cekic cizen ogrenci » en guzel turkce cumleler » voipraider » sezgicilik » mevzuyu dramatize etmek » omeprol » antite » yerel saat » kalbim hep senin oldu birak hep oyle kalsin » astrenjan » ali cengiz oyunu » kizilordu korosu » audio cd » fet demeden fettos gulen » pokupat » bluevelve nin sozlukte moderator olmasi » 3 in 1 » gusta » tartisma aninda cikip gitme istegi » nuffink » bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » kultursuz dinazor » silik olur » sabah » closer » resesyon » bosnia » eksi sozluk » baba oluyorum lan » carpan seyler » kahverengi gozlulerin renkli lens takmasi