liberal 

kapat
  1. Özgürlükçü,hürriyetten yana olan kimse.
    Liberal sistemi benimsemiş kimse.

(bkz: liberalizm)
    (italiano, 19.02.2006 12:58)
  2. Ayrıca sevmeyenlerin libos dediği kesimdir.
    (italiano, 20.02.2006 22:09)
  3. iki türlüdür. karıştırmamak lazım.

-kişi özgürlükleri, düşünce özgürlüğü ve siyasal özgürlük yanlısı bir kimse için kullanılır.

-ekonomik liberalizmden yana olan bir kimse için kullanılır.
    (vernon sullivan, 21.08.2006 11:35)
  4. serbest davrananan, ayrica serbest ekonomiden yana olan.
    (ColdMa3L, 17.12.2006 16:22)
  5. (bkz: mehmet barlas)
    (hyperion, 17.12.2006 16:23)
  6. ülkemizde, büyük cahil bir kesimin direk vatana ihanetle falan suçladığı. boynu bükük insanlardır.
    (terbiyesiz, 30.10.2007 09:11)
  7. Anglo Sakson siyasetinde sol, Türkiye'de sağ çağrışımlar yaptıran siyasi kavram.
    (Sulh, 26.12.2007 15:24)
  8. düşünsel liberalizm kısmı güzel de, ekonomik liberalizmi abartmamak lazım. o zaman herşeyin meşru olabileceği tuhaf bir düzey başlıyor.
    (dervisabdi, 01.02.2008 09:55)
  9. akp'yi desteklemek isteyenlerin utanması, sıkılması sonucu 'şey ama özgürlük mözgürlük ondan canımmmm' diyerek sarıldıkları kavram.

hemen bir ek: bak dedim, döküldüler bile.. * * * * * * *

çok şekerler ya.
    (kIran kIrana, 09.03.2008 14:34 ~ 14:37)
  10. her anlamda özgürlüğü benimseyenlarin hayat görüşüdür.

at gözlükleriyle bu dünyaya bakan sosyalist görünümlü faşistlerin anlayamayacağı şeydir.
    (mdk47, 09.03.2008 14:36)
  11. Türkiye'de şeriatçı ile stratejik ortak olarak anılsa da, şeriata en çok karşı çıkan tutum. Her türlü totalitarizme karşı mücadele vermeyi bir borç bilmiş, özgürlükçü eğilim. Kamu otoritesi, kemalistlerden katı muhafazakarlara geçince, kemalistlerin de bu saflara kayacağını düşündüğüm ama kendi pozisyonunun hiç bir zaman değişmeyeceğini bildiğim duruş...

Nasıl liberal olunur, daha rahat anlamak için;

liberal dusunce nedir ne degildir
    (bkz: http://www.3hhareketi.org/index.php?option=com_content&task=view&id=19&Itemid=5)
    (liberla, 09.03.2008 14:54)

© 2008 - uludağ sözlük

liberal başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» hazreti muhammed peygamberdir » akminare camii » iyi niyetli yolsuzluk » antoine thompson d abbadie » birgarip » diego armando maradona » therion » madam despina » sigarasizlik » sozlukteki ibneler » bkz ayarcilari » bir gayle bir lezbiyenin iliskisi » aslantepe nin bitmesi » uzum sekeri » klarinet » wearing the inside out » mayis sikintisi » sony playstation 3 » zilgit » dogus » kalbe ben » wah wah pedali » fenerbahce yi desteklemek » nigde » buyu meraklisi aileler » sanliurfa » it s not true » belediye otobusunde fenalasmak » turkiye bayragi » eliot spitzer » denizde sevgiliyle gures tutmak » turk toplumunda kadin » mustafa ekinci » bayii » magdalena abakonowicz » multiple myeloma » el mutadid » goze sabun kacmasi iyidir » eksi oy mafyasi » cevapsiz cagri atma ihtirasi » ender arslan » aptalim daha kotusu farkinda da degilim » reputasyon » bata cika » 3 haziran 2002 turkiye brezilya maci » erkeklerin g noktasi » yasemin mori » kanli dugun » seri batak zirveleri » yan urun a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa