leylim ley 

kapat
  1. bir sabahattin ali şiiri...
    daha sonra zulfu livaneli tarafından bestelenmiştir...

Döndüm daldan kopan kuru yaprağa
    Seher yeli dağıt beni, kır beni
    Götür tozlarımı burdan uzağa
    Yarın çıplak ayağına sür beni

Ayın şavkı vurur sazım üstüne
    Söz söyleyen yoktur sözüm üstüne
    Gel ey hilal kaşlım dizim üstüne
    Ay bir yandan sen bir yandan sar beni

Yedi yıldır uğramadım yurduma
    Dert ortağı aramadım derdime
    Geleceksen bir gün düşüp ardıma
    Kula değil, yüreğine sor beni
    (ferrole, 07.03.2006 15:18)
  2. leylim ley'i ibrahim tatlıses ve bir çok kişi tarafından seslendirilmiştir. ama zülfü livaneli'yi tek geçmek gerekir. onun sesiyle dinlemeyecekseniz hiç dinlemeyin dedirten durum.
    (kacak kelebek, 01.04.2006 20:01)
  3. ibrahim tatlıses'in 80 li yıllarda çıkan mavi mavi kasedinde seslendirdiği şarkıdır. daha sonra tekrardan arama isimli albumde okumuştur. çokları zülfü livanelinin değil ibrahim tatlısesin sanar bu şarkıyı.
    (palta, 17.07.2006 19:01)
  4. hüsnü şenlendirici nin klarnetinde ayrı bir güzel olmuş eser.
    (ck_06, 22.08.2006 21:02)
  5. ismail tunçbilek'ten hem şarkıyı dinlemek hem de eşsiz bir bağlama resitali dinlemek isteyenler için link aşağıdadır.

http://www.youtube.com/watch?v=iq1rN3HPt3U +
    (kara hilal, 14.10.2006 01:52)
  6. ibrahim tatlıses yorumunun da kötü olmadığını düşündüğüm sözleri ile insanı vuran parça
    (dancerinthedark, 14.10.2006 10:16)
  7. (bkz: rimi rimi ley)
    (deli bozgun dolu dizgin, 10.03.2007 20:22)
  8. an itibarıyle oray eğin'in şarkı söylemek lazım yarışmasında kendisini bir halt sanıp ''Bu şarkıyı zulfu livaneli kadar kötü söyleyen yok'' dediği güzel parçadır. oray egin'e selam edip tayyip erdoğan üslubunda kendisine soruyorum: (bkz: kimsin sen yav?) *
    (faithful lover, 01.04.2007 21:43)
  9. tatlıses'ın mavi mavi filminin final sahnesinde damardan giren şarkı.

http://www.youtube.com/watch?v=QY0RMofUdCU +
    (aman heri, 12.05.2007 02:08)
  10. husnu senlendirici tarafından oldukça güzel yorumlanan eserdir.
    (hunlu, 04.07.2007 10:22)
  11. zulfu liivaneli nin "leylim ley" şarkısı piyasaya çıktığıyla bir yasaklanmış, zamanında polisin yaptığı ev baskınlarında "siyasi propaganda" yaptığı gerekçesiyle bütün korsanları toplatılmış...

fakat bir süre sonra aynı şarkıyı ibrahim tatlises söylediğinde bütün radyolar bu şarkıyı çalmaya başlamış...

tabii zülfü livaneli bu şarkının sadece bir "ask sarkisi" olduğunu söylüyor...
    (octavio, 20.04.2008 17:17)
  12. (bkz: leylim leylim)
    (aclik kader olamaz, 16.05.2008 14:35)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» yilmaz morgul » punch drunk love » 10 yasinda universite ogrencisi olmak » sanchez rodriguez joaquin » anlattikca yalnizlasmak » yildirim » impawards » murray » elektra » scorched earth » cennet arti cehennem esittir cehennet » awake » athos portos aramis » masa tenisi » golgelerin gucu adina » nese sacmak » ali ekrem bolayir » sensin o » venividivici » cukuyle tuz yalatmak » alttakiler tepeye » mor ve otesi » mea culpa » arjen robben » devils advocate » biraz eglenmek ister misin tatlim » dolunay » kanalturk » karin a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa