lazca lisan midir lehce midir sorunsali 

kapat
  1. ayşe arman'ın bugünkü yazısında incelediği bir konu. ismail avcı ile yapılan röportajda verilen cevap şöyle;

Lazca ingilizce, Fransızca gibi kendi başına bir dildir. Ne başka bir dilin lehçesi ne de birçok dilin karışımıdır. Dilbilimciler, Lazca nın kökenini binlerce yıl geriye götürüyor. Alfabesi, sözlüğü, grameri, masalı, edebiyatı olan bir dil.
    #2037220 (novakatinamite, 30.07.2007 11:49 ~ 11:50)
  2. lazca kafkas dil ailesindendir.Gürcüce ile benzerlik gösterir.Tabi benim bahsettiğim lazca, ülkemizde tanınan lazcadan çok farklıdır hatta alakası bile yoktur.Bu bağlamda lazca aslında bir lisandır.
    #2037233 (kalidor, 30.07.2007 11:53)

© 2008 - uludağ sözlük

lazca lisan midir lehce midir sorunsali başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. lazca lisan midir lehce midir sorunsali ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu lazca lisan midir lehce midir sorunsali nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» pusulam yok » hamileyim sozune erkeklerin tepkileri » bir derdim var yasanmisliklari » dusunce gucu » para isteyen dilenciye ben ogrenciyim demek » taraf tan genelkurmaya sekiz soru » yesim ceren bozoglu » tayyip erdogan in bir melek olmasi olasiligi » daniel gonzalez guiza » sinifta sigara icmek » sarkisi mother fuckerdan ibaret zenci repci » kadinlari cekici yapan detaylar » 5 ekim 2008 bugun senden igrendim sozluk » dance party » samimiyetsizlik » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » en son gordugun gibi hatirla » 30 gun boyunca 15 saat kendini ac birakan zihniyet » tobias beecher » cizlavet » beymen » canakkale de 250 bin turk oldu orhan pamuk » yorum farki » pkk » gipgicir ferrari ye pisleyen seksi ve guzel kus » 300 samatyali » ahmet yildiz » uludagsozluk » isine gelmeyince isine gitmemek » turkculuk » var misin yok musun