lan istanbul sen mi buyuksun ben mi 

kapat
  1. istanbul onu feth edene bile galip geldi, mezar oldu... daha cevap aramanın anlamı var mı?
    #127600 (palta, 23.03.2006 20:00)
  2. ibrahim tatlises filmlerinin değişmez sözü. anadolunun bagrindan kopup gelen yurdum genci, arka arkaya aldığı darbelerle yıkılır ve dibe vurur. tam herşeyden vazgeçmişken aşık olur ve boğaza gidip haykırır " ulan istanbul sen mi büyüksün ben mi!? " daha sonrası klişedir. miras veya loto gibi bir hadiseyle zengin olan yurdum genci kendisine çektirenlerin fabrikalarını bir bir satın alır. karizmanın dibine vurur. film biter. son.
    #340759 (fth, 13.06.2006 00:42)
  3. heralde istanbul daha büyük olacak ki, genelde bu repliği söyleyen karakterlerin başına türlü türlü haller gelir film ve dizilerde
    senaryo boyunca kapkaça uğrarlar, travestiler laf atar, taksiciler şehrin yabancısı diye dolaştırır bunları falan
    tabi finalde "yine de mutluyuz bak istanbul işte yendik seni" diye kendi kendini teselli eder bu kişiler
    lan büyük şehir ayağına herşeyini kaybettin, ailenden koptun, paran pulun gitti, kınalı kuzun nişanlın bile kendine zengin bi sevgili buldu seni terketti, ama sen hala yenilmedin öyle mi?
    gerçi öyle güçlü olmak lazım ama gerçekçi de olmak lazım; istanbul yendi işte mızıkçılık yapmanın lüzumu yok
    hadi bakıym
    #340809 (undeuxtrois, 13.06.2006 00:53)
  4. "yoksunuz ulan ne bu şehir bu ışıklar, what is the matrix ulan"
    #340811 (can, 13.06.2006 00:55)
  5. Eski arabesk filmlerinin vazgeçilmez repliklerindendir.
    orhan gencebay,batsın bu dünya adlı filmde böyle seslenmişti istanbula.
    #407252 (sadee, 09.07.2006 00:15)
  6. (bkz: en buyuk allah)
    #1096831 (istanbul, 03.01.2007 00:22)
  7. (bkz: istanbul her zaman büyüktür.)
    #1096876 (cehennem tanrisi, 03.01.2007 00:30)
  8. istanbulun tasi topragi altin diye köyden indim sehire davasi gelen insanlarin bi müddet sonraistanbulun tasinin da topragininda köydekinden daha degersiz oldugunu anlayip, fakat tüm paralarini kaybettikden sonra yakinmalari durumunda ortaya cikan isyan..
    #1097303 (MuMi, 03.01.2007 01:52)
  9. yıkılmış insanın kişileri aşıp hıncını şehirden çıkarmak istemesi. istanbul büyüktür feci yutar adamı. geriye kemik kalıntısı bile bırakmaz...
    #1097329 (handushka, 03.01.2007 01:56)
  10. (bkz: istanbul benden büyük)
    #1097340 (my way, 03.01.2007 01:59)
  11. cem yılmaz'ın bir tiplemesinin ağzından çıkan soru cümlesidir.

"ben şovumu yapar giderim ama sizin üzerinizde ne etki yapacağını bilemem. mesela yahya kemal gibi birisi istanbul'a bakıp muhteşem eserler verir, bir başkası aynı siluete bakıp "lan ittanbul sen mi buyutsun ben mi, senin ananı sitecem" diye yumruklarını sıkarak haykırır. şehir aynı şehir ama her bunye uzerindeki etkisi farklı"

cy
    #3489652 (action teption, 03.06.2008 22:37 ~ 22:47)
  12. filmin ilk sahnesi anadolu 'nun bağrından kopup gelmiş genç muhtemel köprü üstünde duruyordur elindeki bavulu yere bırakır ve şöyle der:
    -eyy istanbul kim büyük görücez bakalım!

filmin son sahnesi, genç topraklarına dönme kararı almıştır ama yiğitliğe b.k sürdürmez:
    -eyy istanbul! sana yenilmedim
    #3489863 (viva la fidel, 03.06.2008 23:08)
  13. tokyo'nun istanbul'a sorduğu soru. istanbul'un cevabı gecikmedi:

- her tarafım bok dolu senle uğraşamam.
    #3489881 (sapade, 03.06.2008 23:10)

© 2008 - uludağ sözlük

lan istanbul sen mi buyuksun ben mi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. lan istanbul sen mi buyuksun ben mi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu lan istanbul sen mi buyuksun ben mi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» mystiquewarrior » uludag sozluk kres klonundan basliklar » kira » fatih sultan mehmet » rock muzikte 27 yas laneti » circle of cysquatch » simdi sinirden kendimi sirinleyecegim » adolf hitler » dshe teamsah » uyurken baskina ugrayan teroristin dusunceleri » zenci ile flort eden zayif beyaz kiz » ramazan yesil » kemal belgin » marti etinden doner yapmak » ynglan » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » tolga cevik » 3harf sozluk » a scanner darkly » seinfeld » ogrenciye para bozduran esnaf » topraktan yaratildigina inanan angut insan » sozluk yazarlarinin nicklerinin emoca karsiliklari » testerenin musluman olma ihtimali » kizlara msn ini vermeyen mucahit erkek tipi » bu sene leylekler goc etti mi sorunsali » facebook ortaklarinin ayrilmasi » ashaf » dort buyuklerin zor deplasmanlari » exclamar » mandabatmaz