lala huseyin pasa hamami 

kapat
  1. lala huseyin pasa camii'nin tam kasisindaki hamam. kadin=erkek donusumlu olarak calisir. 19. yuzyilda yapildigi bilinmektedir.

Hamam moloz taştan yapılmış, yer yer ahşap bağdadi tekniği uygulanmıştır. Hamam çapraz eksen üzerine yerleştirilmiş iki kubbeli mekândan meydana gelmiştir. Soyunmalık kısmı bağdadi olup, kubbesi de aynı teknikte yapılmıştır. Soyunmalık kısmına Kütahya çinileri gelişi güzel yerleştirilmiştir. Soyunmalık kısmından çapraz bir eksenle ılıklığa geçilmektedir. Birçok değişikliğe uğrayan ılıklık bölümünden sıcaklığa geçilmektedir. Sıcaklık tromplar üzerine oturtulmuş kubbe ile örtülü olup, bu bölüm oldukça geniş bir mekândır. Ortasına kare bir göbek taşı yerleştirilmiştir. Köşelere halvet hücreleri yapılmışsa da bunlar yapının bütünü ile uyum sağlayamamıştır. Hamamın geniş bir külhan ve depo kısmı bulunmaktadır. Hamam yapıldığından itibaren iyi biçimde ısıtılamamış ve bu yüzden de çalıştırılamamıştır.
    #3719366 (papagan, 25.07.2008 16:55)

© 2008 - uludağ sözlük

lala huseyin pasa hamami başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. lala huseyin pasa hamami ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu lala huseyin pasa hamami nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» atesin cevresinde toplanmak » 3 eski sevgili getirene bir yeni sevgili bedava » yenilgiden sonra rakibi tebrik eden futbolcu » nuria bermudez » taksilerin gece tarifesi » calisinca oluyor » atlet ustu pantolon askisi popcusu » random halde kufur etmek » sozlukte yok » emre belozoglu » icen mi gunahkar iciren mi » otobuste telefon kapatmak » if i go away » genelkurmayin hesap vermemesi » ben erkeklerle daha iyi anlasiyorum » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » fenerbahce taraftari » dengeli beslenme » a milli takim dan donen oyuncularin sakatlanmasi » disisleri bakanligi » earthshaker » adam brody » zonguldak » zengin insanlarin duyarsiz olusu » lucarelli99 » semra hanim » sekte » akabe » fethullah gulen in pkk suskunlugu » alintidir yazip da aldigi yeri yazmayan mal » tay tay