laiklik mi demokrasi mi 

kapat

1. 2007 genel seçimlerinde seçmenlerden birini tercih etmeleri için altın tabaklarla önlerine sunulacak olan ve artık içleri tamamen boşaltılan iki kavram.

bir tarafta laik olmayi ve laikliği kendilerine ait gören, kendileri dışında hiç kimsenin daha iyi savunabileceğine inanmayan önderliğini deniz baykal ve genel başkanlığını yaptıgı chp.

bunlar başta irtica kaygısı ile iktidara durmaksızın ayar verirler. dillerinden onuncu yıl marşını düşürmezler.

bunlar için atatürkçülük parti merkezlerine astıkları bir poster ve yakalarına taktıkları rozet dışında bir şey ifade etmez.

bu insanlar her fırsatta darbe çığırtkanlığı yaparlar. karşı cephe'nin "din elden gidiyor" kışkırtmaları gibi bugün "devlet elden gidiyor" gibi tahriklerle orduyu göreve çağıracak kadar halkına güvenmezler.

bugün irtica kaygısı nedeniyle uykuları kaçan bu duyarlı kesim 12 eylül'de kodese atılıp işkencelerden geçmediler sanki.

zaten her fırsatta ülke yönetimine el koymak için pusuda bekleyen milliyetçi kesimler kapalı kapılar arkasında hem terör hem de irtica kaygılarının artmasından adeta zevk alıyorlar.

diğer tarafta bir zamanlar radikal islamcı örgütleri referans alan bugün "değiştim" diyerek işin içinden çıkmaya çalışan akp.

akp'nin sığındığı tek cephe ise başta türban ve imam hatip konularında demokrasi savunuculuğudur.

ordu' yu ve laik çevreleri kendileri için tehlike olarak gören akp bu çevreleri yıpratmak için demokrasi kavramının arkasına saklanmaktadır. her fırsatta demokrasi çığırtkanlığı yapan bu grup ise avrupa birliğini'de arkalarına alarak * büyük fırsat ele geçirdiler.

ama akp ve türevi olan partileri'in samimiyetten yoksun olduklarını seçmenlerine verdikleri sözleri yerine getirmeyerek her fırsatta bu konularda gerilim yaratarak mağdur olmanın getireceği kazancı hesaplamaktadır.

kendi ülkelerinde gericiliğe savaş acan ab ülkeleri ise akp gibi ab'ne bagımlı bir partiyi yakalamışken kolay kolay yakasını bırakmayacağa benziyor.

(bkz: kıbrıs)

iktidar hedefleri için laiklik ve demokrasi kavramlarını oyuncak yapan bu partiler, halkın gözünü bağlayarak adeta kör ebe oynuyor.

kaybeden tabiki yine önlerine sunlan bu oyunu anlayamayan halk olacaktır. bu oyunun farkında olan ve karşısına çıkanlar önce tukaka ilan edilip daha sonra vatan haini damgasını yiyerek görmezden gelinecektir.
    #813720 (adini unutan adam, 04.11.2006 15:30 ~ 06.01.2007 13:48)
  2. (bkz: ikiside)*
    #813812 (amd, 04.11.2006 15:51 ~ 31.01.2007 15:45)
  3. (bkz: elinin körü)*
    #813823 (o h a, 04.11.2006 15:52 ~ 15:54)
  4. (bkz: muhalefet partilerinin cem uzan ı bile aratması)
    (bkz: memkeletimden manzaralar)
    #813831 (thedewil, 04.11.2006 15:53)
  5. (bkz: doğruluk mu cesaret mi)
    bu da bonus :
    (bkz: meclis mi ortaokul kantini mi)
    #813839 (osiris, 04.11.2006 15:55)
  6. (bkz: şeriatçı demokrasi)
    #813843 (shalamar, 04.11.2006 15:56)
  7. aylar öncesinden acemice yapılmış bir tespit. acemice olmasına karşın bugun ortaya çıkan siyasal krizin sokaktaki sıradan insan tarafından aylar öncesinden görünebilir ve tespiti yapılabilirken, ülkeyi yöneten devlet adamlarının rant kavgası nedeniyle bu karmasaya ve krize göz yumması, ancak ve ancak benden sonra tufan zihniyetiyle açıklanabilir. yaptığım bu acemice tespitin yazıldığı günden bugune kadar adım adım devlet adamlarınca uygulanması ve doğrulanmasına üzülüyorum. keşke şu entry götüme girseydi bu krizler olmasaydı.
    #3268350 (adini unutan adam, 14.04.2008 11:54 ~ 13:25)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

laiklik mi demokrasi mi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. laiklik mi demokrasi mi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu laiklik mi demokrasi mi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about laiklik mi demokrasi mi. Copyrights of the articles are belong to their authors.