laik elit 

kapat
  1. laik elit
    üç kere daha üst üste söyleyelim
    laik elit-laik elit-laik elit
    ne kadar itici, ne kadar anlaşılmaz ve türk halkından ne kadr uzak bir tamlama

şimdi konuya gelelim;
    laik elit yabancı gazetelerin ülkemeizdeki laik kesime yakıştırması
    bence /biraz paronayalı olacak ama/ bu ab ve abd nin bir komplosu
    en azından komplosunun bir uzantısı
    ab ve abd bop için türkiyenin ılımlı islam(demokratik cumhuriyet) ile yönetilmesini istiyor
    bu uğurda da en büyük engeli laiklik olarak görüyor
    ve 80 yıldır halkın içine işetilmeye çalışılan laiklik fikrini bir elit lafıyla yıkıyor yerle bir ediyor
    bu konuyu açmadan önce elit kelimesinin anlamına bir bakalım
    üşenmedim tdk ya baktım;
    tdk elit için der ki:fransızca seçkin, üstün... (fr elite)
    şimdi laik elit kavramının amacına bakalım
    bence laik elit kavramı ile laiklik halktan uzaklaştıılmak isteniyor
    zaten laikliği yeterince sindirememiş ve belki daha doğrusu laikliğin anlatılamadığı geniş halk kitleleri elit lafıyla bir kez daha anlaşılmaz bir sarmala sokuluyor...
    hemen deneyelim bu satırları yazarken annannemi arıyorum
    ve anneanneme ;
    anane biz çok elitiz değil mi diyorum ?
    ananemden cevap
    ''efendim yavrum oy kurban olam sesine oluyor''
    anane elitiz elit değil mi diyorum
    ''ben anlamam elit melit annenler nasıllar'' diyor. ellerinden öpüyor ve kapatıyorum.
    bir deney dah yapıyorum
    hadi ananem ilkokul 4 ten terk onun eğitim seviyesi bunu anlamaya yetmedi
    ya dedeme ne demeli?
    şimdi dedemi arıyorum
    ''alo dede ben elitimi kaybettim siz de mi acaba diyorum''
    ''eferndim oğlum'' diyor
    dede elitimi kaybettim bana eliti versene diyorum
    ''eşşek sıpası benle uğraşma'' diyor ellerinden öpüyor telefonu kapıyorum.
    bir sonuç daha ortaya çıkıyor ortaokul mezunu dedem de elitin anlamını bilmiyor.
    (tüm bu özel yaşamımı size açtıktan sonra belirtiyim ki türk halkının eğitim seviyesi ilkokul 4 olduğunu söylemeliyim)
    sonuç:
    türk halkının kafası laik elit lafıyla baştan karıştırılıyor ve laiklik ''gavur oyunu'' gibi gösterilmeye çalışılıyor...
    işte bu sebepten kaybedilmesi bir sorun yaratmıyır laisizmin pek iyi anlatılamadığı toplumumuzda...

laik elit kavramının tek sakıncası sadece bu da değil.
    efendim bir tablo düşünün;
    baba öğretmen tek maaş, lise mezunu ev hanımı bir anne ve 3 çoçuk...
    devletin verdiği maaş belli, gereksinimler (kira-mutfak-çoçuk bakım) masrafları belli
    geçinmek zor...
    şimdi siz bu aile babasına sen laik elit misin dersek
    acaba cevabı ne olur?
    evini mi gösterir
    memuriyetine başladığı zamanki ceketini mi gösterir
    yoksa kolej servislerinden inen başkalarının çoçuklarına baktıktan sonra mı cevap verir.
    bu eğitimli laikliği de elitliği de az çok bile aile babası nasıl ben elitim der
    ve laiklikle elitlik bir anılmaya başlarken nasıl laikim diyebilir...

işte tüm bu 2 sebepten dolayı laiklik paydası her geçen gün gidererk daha az halk kitlelerinin başını örtüyor...

son olarak milletçe halkça lailkliğimize sahip çıkalım bu oyunlara kanmayalım...
    #2260738 (chirurgus, 04.09.2007 15:27)

© 2008 - uludağ sözlük

laik elit başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. laik elit ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu laik elit nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» ufuk uras » cekirge » facebook ta adaslarini ekleyen manyak » yazarlarin yazarliklarini hissettikleri anlar » cocugunu aglatan esyalari doven anne » pearl harbor » korpiklaani » on direk » hadi cal » let go a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games