laik bir ulkede yasiyorsak kicimizi acmaliyiz 

kapat
  1. laikliğin ne olduğunu anlamamış veya anlamak istemeyen inancın sakal boyutuyla ölçülmeyeceğini anlamamış insan serzenişi, deyişi, hernesiyse... atayı hala tanıyamamışız ona yanarım.
    önemli not: "r" harfi başlığı açabilmel için feda edilmiştir.
    #77735 (karga, 20.02.2006 13:28)
  2. pınar altuğ un sevgililerini, kocasını aldatarak devrimci ilan edildiği bir ülkede elbetteki kıçınızı açarak da laik olabilirsiniz.
    #1164292 (aksak tirtil, 16.01.2007 20:56 ~ 20:57)
  3. (bkz: başını açsan yeter)
    #1164387 (La Psychopathe, 16.01.2007 21:15)
  4. (bkz: saçmalıyorum muntazaman)
    #1164431 (eppur si muove, 16.01.2007 21:25)
  5. laikliğin kasten ya da cahillikten dolayı yanlış yorumlanmasıdır.
    #1164439 (kutupsal form, 16.01.2007 21:27)
  6. (bkz: müslüman bir ülkede yaşıyorsak kapanmalıyız)
    (bkz: allah kadınların çarşaf giymesini isteseydi yatak olarak yaratırdı)
    #1164458 (bahdeniz, 16.01.2007 21:30)
  7. (bkz: laiklik)
    (bkz: kıç açmak)
    (bkz: hönnkkk)
    #1164467 (no promise, 16.01.2007 21:32)
  8. Atatürk yattığı yerden kalksın da okkalı bir tekme mi atsın o acık yere sorusunu akla getiren sacma önerme.
    #1164530 (Coincidental Magic, 16.01.2007 21:46)
  9. sessiz sedasız benimsetilmeye çalışan çarpık görüşün yazıyla somutlaşmış hali. Allah'tan 1. entry başlığın içeriğine ayar verir nitelikte. şöyle birşey yazsaydı da pek şaşmazdım doğrusu: "burası laik bir ülke kıçını açmadan okula giremezsin". şaşmazdım çünkü biz laikliğin anlamını açılmak zanneden hukuki tabular devletinde yaşıyoruz.
    #1164532 (leoking, 16.01.2007 21:47)
  10. bir komşumuzun kardeşi illet hastalık denen kanserdir. Normalde tesettür takmamasına rağmen hastalık dolayısıyla kamufle maksatlı türban takmaya başlamıştır. Bakın çok dikkat edin bu tümceye, tesettür, başörtüsü, yazma demiyorum. Çünkü işin piçliğine kaçmaktır bu. Gel zaman git zaman dini bir vecibe olarak görmeye başlar. Fakat bu hanımın eşi askeriye de çalışmaktadır. VE bir gün hanfendi işi dolayısıyla askeri bölgeye girer. O çok sevdiğimiz kamusal alana başörtülü girmeye çalışıyorsun, seni bölücü. Herneyse efendim fakat kapıdaki asker içeri girmesine müsaade etmez, çünkü bayan türbanlıdır. O türbanı çıkarmadan kıyamette kopsa, ATatürk'te gelse almayacaktır emir büyük yerden. Allem eder kallem eder yok, al o zaman der atar başörtüsünü. O kurban olunası kel kafası ortaya çıkar, belki buradaki kel kafa tanımından alaya aldığım manası çıkarılabilir, bilakis düştüğü durumun trajikomikliğini daha net ifade edebilmek amacıyla kullandım. Asker hiç bir şey yapamaz, susar. Komutanlar gelir, gözleri dolar özürler, af dilemeler buyur etmeler artık kifayetsizdir. Çünkü o kadıncağızın o kel halinden bazıları memnundur. Türbanla geleceğine kel gelsin değil mi efendim, laik cumhuriyetimizi ancak böyle koruruz. Yapmayın be, yazık bu ülke avrupa'nın birinci dünya'nın beşinci büyük ordusuna sahip bir avuç radkila, hizipçi çapulcudan mı korkacak? Gittikçe büyüyorlar efendim durduramıyorum, kümeleşip üst mevkilere kendi adamlarını atıyorlar. Ateş olsa cürümleri kadar yer yakar be, ossuruğa gülüyoruz türbanı kamusal alan! denen -ki sanki araf a.q.- yerden çıkartakla. SAnki yunan'ı izmir'den denize döküyorlar, öyle de bir zevk öyle de bir zafer edası.. Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim o bayanın ne kadar türbanla istediği yere girme hakkı varsa, sokaktaki adamın da deniz kenarındaki çayh bahçesinde de alkol alma hakkı vardır. Türbanı savunduğum kadar alkolü de savunurum, çünkü ben demokrasiyi savunurum. Paranoyaları, histerileri değil...
    #1164657 (zabalayn, 16.01.2007 22:17)
  11. bir geminin hatıra defterinden..

-kaptan güverte temiz, ne emrediyosunuz?
    -laik bir ülkenin karasularına giriyoruz, açın geminin kıçını.
    #1164662 (ogasi, 16.01.2007 22:19 ~ 22:25)
  12. laiklik ile giyim tarzının nasıl alakalandırıldığını düşünmeme fakat ne kadar düşünsem de hiç bir noktaya varamamama neden olmuş, zamanımı çalmış slogandır.

laiklik en basit tanımıyla din kurallarının devlet yönetimine etkisinin engellenmesi, devletin tüm dinlere ve o dinleri temsil eden insanlara eşit mesafede durmasıdır.

bu yüzden kıç açmakla laiklik biribirinden bayağı alakasız şeylerdir. kıç açmak ancak batılılaşmaya çalışırken batının yozlaşmış davranışlarını taklit etmekle açıklanabilir.

*kızım o etek ne öyle? katil mi edecen beni?
    -ama babaaaa. burası laik bir ülke.
    *?\!'

yok valla. hiç alaka kuramadım.

edit: belki şöyle bir alaka kurulabilir; iran'daki gibi ülke yönetimi belli bir dini grubun oligarşisi şekline dönüşür ve insanlar (özellikle bayanlar) kapanmaya zorlanabilir. ama kimsenin kimseyi kıçını açmaya zorlayacağını sanmıyorum.

edit2: gündemi mükemmel! takip eden arkadaşlarca uyarlıdım. meğer iran türkiye'den daha medeniymiş.

edit3: neden hala kötüleniyor bu entry? anlamadım. ne diyorum ben? laikliğin tanımını yapıyorum ve laiklikle giyim tarzının doğrudan alakalı olmadığını söylüyorum. bunda insanları rahatsız eden nedir?

evet biliyorum aslında. bazı iran ve iran rejimi sevdalılarının gücüne gitmiştir mutlaka.
    #1164710 (nokia şarzı, 16.01.2007 22:31 ~ 18.01.2007 19:46)
  13. (bkz: sözlükte yazıyorum o halde tespitte bulunmalıyım)
    #1164721 (kisil, 16.01.2007 22:33)
  14. isteyen kapanır tamamen siyahlara bürünür, isteyen başını açar gezer, isteyen kıçını da açar. laik'lik sadece din ve devlet işlerinin birbirinden ayrı tutulmasıdır, her konuya din'i karıştırmamaktır. din sadece inanç meselesi olduğunu anlatmaktır. türban giyip giymeme uçsuz tartışma konusu olmakla beraber, kadınların kapanmasını allah emredip emretmemesi de uçsuz bir tartışma konusudur. sadece bunlar tercih meselesidir. isteyen istediğini yapmakta özgürdür. şu an gündemdeki tartışma konusu ise sadece üniversitelere türbanla girilememesidir. ancak insanlarımızın sokakta simsiyaha bürünmüş bir kadına yan gözle bakmasını kimse engelleyemez. modern bir ülkede yaşıyoruz ve siyaha bürünmek modernlikle alakası olmamakla beraber allah'ın da emiri değildir. * türbanda aynı şeydir ancak onun serbest, tercih meselesi olarak bırakılması daha uygundur diye düşünüyorum. türban giymeyen kadın dinsiz değildir. denize bikiniyle giren kızlarımızda günah işlememektedir.
    #1164738 (ufo goren masum koylu, 16.01.2007 22:36)
  15. genelde bu kıc bas acmayı cagdaslıkla pekistirirler ama bu da cuk diye oturmus. tabi yanlıs bir dusuncedir. bir taraftan laik devlet olacagız diye kıcımızı basımızı acarken obur yandan kendi özümüzü kaybediyoruz.
    #1164763 (WildKid, 16.01.2007 22:43)
  16. (bkz: laikligi kicindan anlamak)
    #1164972 (unusual suspect, 16.01.2007 23:20)
  17. (bkz: açın türkiye nin önünü)
    #1165161 (reverse engineering, 16.01.2007 23:53)
  18. sorun, istek; kıçını açmaksa bunu; laiklik gibi konuyla hiç de alakası olmayan bir temele dayandırmak ya da laikliği farklı boyuta çekmektir. alakaya maydonoz mu?, dereotu mu? hangisi. din ve devlet işlerini birbirinden ayırtmaktır laiklik. kıç açmakla, baş açmakla da alakası pek yoktur, olamazda..
    #1165195 (no promise, 16.01.2007 23:59)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

laik bir ulkede yasiyorsak kicimizi acmaliyiz başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. laik bir ulkede yasiyorsak kicimizi acmaliyiz ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu laik bir ulkede yasiyorsak kicimizi acmaliyiz nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about laik bir ulkede yasiyorsak kicimizi acmaliyiz. Copyrights of the articles are belong to their authors.