ladri di biciclette 

kapat
  1. italyan yeni gercekciliginin (neo-realism) onculerinden sayilan buyuk usta de sica'nin saheseri. sinemayla ilgileniyorum diyen herkesin izlemesi gereken bir basyapit. caresizligin ic burkan betimi.
    (laz pacino, 01.02.2006 23:01)
  2. bir film bu kadar mi harika yonetilir. de sica kendisinden sonra baska bir ustanin gelmeyecegini gostermis bu filmde. simdiye kadar izledigim hic bir filmde sonun bu kadar kisa, yalin ve vurucu oldugunu gormedim. bir basyapit.
    (laz pacino, 21.02.2006 17:45)
  3. trt 2 DE ZAMAN ZAMAN YAYINLANMAKTA OLAN SiYAH BEYAZ BiR FiLMDiR.
    (say, 10.04.2006 22:47)
  4. dönemi bütün çıplaklığıyla en iyi anlatan filmlerden biridir..oyuncu kadrosunun tamamına yakını amatörlerden ve işi oyunculuk olmayan insanlardan seçilmiş olmasına rağmen oyunculuk performansları çok başarılıdır bu da bize bize iyi bir yönetmenin oyuncu yönetimi konusunda da ne derece başarılı olacağını kanıtlar
    (panapa, 10.04.2006 22:50)
  5. 1950'de en iyi yabancı film dalında Oscar almış olan De Sica şaheseri. Yapım yılı konusunda bazı spekülasyonlar vardır, lakin film karelerinde görülen bazı objeler çevrim yılı olan 1948-1949'a ait değildir. Filmdeki Antonio karakterinin oğlu ile sokak sokak çalınan bisikleti araması konu olarak çok basit gibi görünse de görsel ve mani tatların kesinlikle bir ustanın mutfağından çıktığı aşikardır.

(bkz: bisiklet hırsızları)
    (massattack, 15.06.2007 15:11)
  6. senaryosu cesare zavattini tarafından yazılmıştır. başrollerinde lamberto maggioran, enzo staiola ve lianella carell oynamıştır. film yeni gerçekçilik akımının sembolü olarak kabul edilir.
    (cevapsiz soru, 24.10.2007 11:08)
  7. (bkz: vittorio de sica)
    (akustikcinayet, 16.03.2008 22:53)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» altinci uluslararasi turkce olimpiyatlari » merket for helvete » devils advocate » kahve dunyasi » cocuk istismari » abdulhamit in tahttan inisini kutlayan masonlar » eski sevgiliden gelen mesaj » beyaz atli prens beklemek » toplu tasima araci » long time dead » cikobis » arabada dinlerken kopek ezdirten death gruplari » purification » 1935 » turk halkinin yuzde 60 i aptaldir » ahmed apimah barusso » ancient devil worshipping » kadikoy de yapilan mitinglere son verilsin mitingi » elma cayi » plajda ereksiyonu gizlemek icin kumdan kule yapmak » hollanda konsoloslugu » 15 mayis 2008 san antonio new orleans maci » amasi mamasi yok » extreme progressive metal » hayatim bu bir kavun ama biz ona telefon diyelim » hande ataizi » burnunu karistirirken olen adam » blooddawn » eksimtrak sozluk a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa