la mome 

kapat
  1. türkçe si kaldırım serçesi olan, Gérard Depardieu nun oynadığı bir film.
    Ünlü Fransız şarkıcı Edith Piaf'ın yaşam öyküsünü konu alan fransız filmi, Efsanevi sanatçının 40'lı yaşlarına odaklanmış, hem müzikleri hem de Piaf'ı canlandıran Marion Cotillard'ın oyunuyla izlenmeye değer bir yapım.
    #2078930 (novakatinamite, 06.08.2007 11:25 ~ 09.09.2007 14:16)
  2. edith piaf sevenlerin mutlaka görmesi gereken fransız filmi..sonu hüzünlü biraz*..
    #2078989 (ecstatic, 06.08.2007 11:46)
  3. --spoiler--
    hızlı yaşa, genç öl; cesedi yakışıklı(!) olsun derler... edith piaf da hızlı, çok hızlı yaşamış, genç ölmüş (henüz 48 yaşında), ancak ne var ki cesedi 78 yaşında gibi.

sevgilsini kaybetmiş o bir kazada, ölürken bile ismini sayıkladığı sevgilisini. derken evlenmiş, ama sevgilisiyle değil!

amerika'da denemiş şansını, aşkını bulduğu yerde... diğer aşkı fransa'yı özlerken.

annesi de bir şarkıcıymış, onun kadar büyük olmasa da...

küçükken fahişeler büyütmüş, kör olup sonra yeniden gözlerine kavuştuğu bir genelevde kalmış yıllarca. son biraz büyüyünce o da fahişelik yapmış bir süre. ama bu kadar çirkin bir kadın fahişe olabilir miydi? şarkı söylemiş sokaklarda. derken bir türk filmi sahnesi... bir kart uzatılmış, bana gel diye. işte o kart sadece gidiş bileti olmuş 'ışıltılı', 'yeni' hayatına.

ellerini kullanmış şarkılarda, şarkıları okşar gibi... belki de en güzel yeri elleri olduğu için.
    --spoiler--

filmden çıkınca kararsızlık yaşadım. bu kadar sevdiğim bir kadının hayatı mı ciddi anlamda sıkıcıydı, yoksa film mi sıkıcıydı? sonra can sıkıcı olanın film değil, hayat olduğuna karar verdim.

iç acıtanın en neşeli şarkıyı bile, insan üzerinde en derin kederler tahsis edecek şekilde okuyan edith piaf'ın değil, hayatın ta kendisi olduğuna karar verdim. hayat söyletmiyor muydu edith'e bu şarkıları?

--spoiler--
    -sen bir serçeye benziyorsun, sizin oralarda serçe piaf demekti, değil mi?
    -evet.
    -senin adın 'küçük piaf' olsun. *
    -tamam ama komik değil mi?
    --spoiler--
    #2247339 (yasak merve, 02.09.2007 12:44)
  4. edith piaf izlemeye gidip quasimodo'yla karşılaştığınız film. iyi başlasa da giderek zayıflayan, gene de başarılı, fakat son derece iç karartıcı bir yapım.
    marion cotillard'ın piaf yorumu, lon chaney'in quasimodo'sundan beri en korkunç beyaz perde ucubesi olmuş *.

--spoiler--
    piaf, titine'den ayrıldıktan ve fransa milli marsi ile ilk kez şarkı söyledikten sonra tempo giderek düşüyor. kurgunun da buna katkıda bulunduğu apaçık.
    --spoiler--

--spoiler--
    emmanuelle seigner hâlâ güzel.
    --spoiler--
    #2286678 (ELeCTrO, 09.09.2007 09:38)
  5. çok daha güzel anlatılabilirdi hele ki böyle sıradışı yaşam öyküsüne sahip olan biri için.. ama ne olursa olsun piaf için izlemeye değer..
    film sonrası piaf ın şarkılarını mırıldanma hastalığı çok da kısa sürmüyor ayrıca..
    #2437094 (karanlik, 06.10.2007 23:26 ~ 23:27)
  6. (bkz: la memo) *
    #3547856 (sadik 2 dost 1 hayat 1 olum, 16.06.2008 23:46)
  7. (bkz: La Vie en Rose)
    #3682393 (Gore Gori Chapa Tipa Rota Hey, 18.07.2008 14:56)

© 2008 - uludağ sözlük

la mome başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. la mome ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu la mome nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» iroh » rs ne la » bozulus » benzin fiyatlarinda 10 kurus indirime gidilmesi » tutku » asker esi olmak » sigarayi birakmak icin en az 20 paketi cope atmak » teknoloji ile milleti soyma yontemi » uludag sozlukte ya padisah ya da perisan olursun » fethullah gulen cagimizin ataturk udur » aziz yildirim » iphonealma com » ask » moral bozmaya calisan tiplerde gozlenen rahatlik » hayatin sozluk olmasi » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » msnden devam edelim » iri memeleri olan kiz » numayan olmak » destere » ugur meleke » playboy » coklu kisilik » 119 ytl » guns n roses » olmek » basliklari alt alta okumak » meydanbenim » yeni baslayanlar icin turist rehberi » dinlemekten asla bikilmayacak sarkilar » kufur