l ours 

kapat
  1. türkçeye ayi adıyla çevrilmiş 1988 yapımı jean jacques annaud filmi.

james oliver curwood 'un kitabından beyazperdeye aktarılan filmin başrolünde "ayılar" vardır. film, annesi avcılar tarafından vurulan yavru ayının hayatta kalma mücadelesini konu alır. "gerçek" oyuncular ve insan sesleri olmadan sürükleyici bir film nasıl çekilir sorusuna yanıt veren bir başyapıt olarak kabul edebileceğimiz l ours çocukluğumun en çok iz bırakan filmi olması dolayısıyla bende kişisel bir anlam da taşımaktadır. annesini kaybeden yavru ayının iç burkan ulumalarını filmin adı geçince hatırlamak bile tüyleri diken diken etmeye yetmektedir.

çoğu 'insan'a insanlık dersi vermeye yetebilecek bir film olan ayı, gerek senaryosu gerek çekimleriyle izlenmeye değer.
    (yasak merve, 14.12.2006 18:41)
  2. jean jacques annaud bu filmle en iyi yönetmen cesar'ı kazanmış ayrıca film
    en iyi kurgu cesar'ına layık görülmüştür.
    (ArsMagna, 27.03.2007 22:55)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» yumsak diye sakiz cignenen yildiz reklami » taharet muslugu » 90 larda cocuk olmak » mutlu olmak icin » anjelika akbar » merhaba mi merhaba » msn de kelime kelime ileti gondermek » baby did a bad bad thing » saat kac espirisini ureten kisi teslim oldu » ders calisma programi » damsiz olarak mekana girme teknikleri » wulfgar » csi » galata kulesi » firat » annenin olmesi » hayatin acimasizligi » basbakan i adana mitinginde 1500 kisinin izlemesi » argumentum ad populum » uludag sozluk » uzayli zekiye » arabam var » yildirim » tuncay ozkan in yeni partisine isim onerileri » katip sadi » cumhuriyet halk partisi » bulutsuzluk ozlemi » cep sarji sutyen » andriy shevchenko a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa