bugün

eline her kamera alanın yapmaya calıstıgı- ki bunlardan biri de ben oluyorum- eylem ancak eglence konusunda sıze farklı ortamlar yasatması bakımından denenmesi tavsiye edilen işi ciddi boyutuyla ele alıp da uygulayanların basarıya ulasması mumkun olaydır.
kesinlikle ciddiye alınması gereken faaliyet! hepinizin bildiği üzere boyu değil işlevi önemlidir.yapana da yaptırana da sonsuz saygı duyarım.elini öperim.
yönetmenliğe geçişin en kestirme yoludur. ama her kısa film çeken yönetmen olamaz
çekmeye çok heveslendiğim ve kıyısından köşesinden bu işe başladığım daha da ileri götürmek istediğim sanat eseri=)
1-5 mayıs arası uludag üniversitesi kısa film festivali,son gün üniversitenin kendi filmleri gösterilecek
http://www.benimsinemalarim.com adresinden indrip izlenebilecek sanat eserleri.
beyaza boyanmış hikayeler herkese tavsiye edeceğim harika bir filmdir, bu adreste bulunmaktadır.
aynı şekilde http://www.kisametraj.net adresindende indirilebilecek eserlerdir
(bkz: bana old and wise i cal)
birçok uzun metrajlı filmin anlatamadıklarını 15,10 hatta 5 dakikada anlatabilen sinema türüdür.. türkiyede yeterli ilgiyi gördüğünü düşünmüyorum.. bu tarz filmlerin ticari kaygıları olmadığı için daha bir hoş geliyor insana..
yararlı bir site için; http://www.kkymn.com/index_content.html
uzun metraja göre bir çok avantaja sahip olan, bağımsızlığın tadına doyasıya varılabilecek film metrajı.
üniversitelerin secmeli derslerinde bulunan sinema derslerinde genelde çekilmesi planlanan ve bu nedenle 10 kişilik grup oluşturulan ancak genelde senaryoyu yazanın filmin sonunda senarist,yönetmen,kameraman,görüntü yönetmeni sıfatları aldığı bir film türü.
yönetmenliğe ilk adım olan, sınırsız özgürlüğe sahip, acemiliğin ve amatörlüğün bile tiraj yapabileceği sinema formatı.
verilen kısacık zaman dilimi içersinde bazen hayatın anlamını hissettiren, bazen de hayata sıfatlar yükleyip anlamlaştıran filmlerdir.
son dönemde akıllarda kalan en iyi örneklerinden biri;
(bkz: pamuk prenses 2) *
çoğu zaman ünlü olmayan insanların sinemaya olan ilgilerini bir projeye yansıtmak isteğini başarıyla gerçekleştirecekleri yollardan birisidir.
Kısa olduğundan genelde arkadaş çevresi tarafından dalgaya alınan film türü. (bkz: Koşucu adlı kısa filmim)
imkan yetersizliğinden dolayı kısa filmi tercih ediyorsa yapan,kuşkusuz daha avantajlı bir olaya girişmektedir.amatörler için doğru başlangıç noktasıdır. ve fakat kısa film çekmek için yapılıyorsa birçok dezavantaja sahiptir,senaryosundan montajına kadar bir filmin tüm aşamalarında süre farklılığından dolayı iki kat daha fazla titizlikle hata kabul etmemesi düşünüldüğünde.bu yüzdendir ki kısa film sahipleri komple sinemacı kimliğine sahiptirler.her yiğidin harcı olmayan, profesyonelliği içten içe gerektiren zorlu hadisedir kısaca.
kisa surmesi bizim icin iyi olan bir iskence seklidir.
(bkz: ahmet uluçay)
"anam anam, film başlıyo, hade gelin hemen izleyelim" cümlesinin noktasını koymadan biten filmlere kısa film denir.
bu tip filmler ikiye ayrılır ve biz bu ayrılan parçalara 1 ve 2 deriz. hah işte bu kısa filmlerin kimisi ikiye bile ayrılmaz. o kadar kısadır yani.
kısa film denen bu illet oral bölgede sivilcelenmeyle kendini belli eder. Ciltte kızarıklık, kaşıntı, dökülme yapar. Bugüne dek nice babayiğitleri yatağa devirmiş, kendi ruhlarının antraktına ömür boyu hapsetmiştir. Kesin tedavisi henüz bulunmayan bu illetten kurtulmak için bol bol kısa olmayan film izlenmelidir.
(bkz: kısa film çekerken babanın beddua etmesi)
bazen hiç bir konuşma içermese de insanda derin anlamlar yaratan özlü filmler..bunun telgraf isimli kısa film çok güzel bir örneğidir.
(bkz: ufuktan doğan güneş)
Genel itibariyle bir olayı az ve öz anlatan 3-4 dakikalık filmlerdir.

2004 Avrupa film festivali en iyi kısa film ödülünü almış ve en iyi kısafilm dalında 2003 yılı oscar adayı olmuş dört buçuk dakikalık kısa film. Bence kısa filme en güzel örneklerden biri.

http://www.youtube.com/watch?v=Tm61tXlGblI