kuteybe bin muslim 

kapat
  1. emevilerin horasan valiliği görevinde bulunmuş arap kişisi; tam ismi Ebu Hafs Kuteybe Bin Müslim dir ve 670-715 yılları arasında yaşamıştır, türklerle arası pek iyi olmadığından iyi anılmaz kendisi lakin çok kurnaz bir devlet adamıdır, türklerin islamiyet çatısı altında arapların emrinde kalamayacağını, hatta arapları emirlerine alacağını düşünerekten pek barışçıl davranmamıştır. nitekim çok geçmeden türkler emevileri yıkarak önce abbasi hanedanını başa getirmiş ve daha sonra da araplara bir daha hakimiyet şansı tanımamışlardır.

(bkz: ebu muslim horasani)
    *
    #3025821 (Disco Inferno, 18.02.2008 19:58)
  2. orta asya nın islamlaşmasında büyük rol oynamış kişi.
    #3025827 (limoncadi, 18.02.2008 19:59)
  3. Türk katilidir. Tarihte onun kadar çok Türk öldürmüş kimse yoktur. Bunu isllamiyet için yapması suçunu da hafifletmez.
    #3354868 (udnapistim, 04.05.2008 11:11 ~ 11:29)

© 2008 - uludağ sözlük

kuteybe bin muslim başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. kuteybe bin muslim ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kuteybe bin muslim nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» koylu muyum neden cildirayim » hurd u murd » ronaldinho gaucho de assis moreira » ogrenci evi kullanma kilavuzu » olu sozluk » evrak » redwinemania » washington monument » start » yaprak dokumu a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games