kusatma 

kapat
  1. Grup yorum'un 1987 tarihli sıyrılıp gelen albümündeki, sözleri mecit ünal'a ait olan, yürek yaralayan bir dramın hüznünün ve yaşanılan acıların, sözcüklere sirayet ettirilmesi ile yansıtıldığı, orta doğu'nun kanayan yaralarından biri olan filistin’deki israil işgalinin ve yaşattığı zulmün, notalar eşliğinde müziğe aktarıldığı dinlenesi bir ağıt.

kuşatma (filistin)

sen kurşun yağmurları altında
    güneşin delik deşik edildiği bir ülkede doğdun
    öptü kan revan içinde seni çırılçıplak bir ölüm
    ölümü ve gözyaşını gördün yavrum
    kan emmeyi öğrendin yaralarından

saplanırken geceye ilk çığlığının sesi
    kestik göbeğini süngüyle senin

terli bir asker kaputuna sardık sonra
    kurşunlar yağıyordu cesedine annenin

ağla yavrum ağla
    dindirsin içindeki acıyı gözyaşların
    dönsün toz duman arasın aşkı
    ve kalksın artık kanlı duvarlarından kuşatmaların

ağla yavrum ağla şimdi...
    #848050 (bluevelve, 12.11.2006 12:04)
  2. (bkz: the siege)
    #848136 (shinobi, 12.11.2006 13:05)
  3. Iraklı şair Şevval'e

Postalı kavrayan ayak
    bir topa vurur gibi
    savruldu kalçasından

Aç kurtların heybetiyle
    dikildi başına avının,
    yüzü sonbahar desenli
    bir annenin bakışları
    çakıldı gözlerine
    korkuverdi birden
    ateş fırtınalarından

Koyunların sessizliği
    sürüyü güdülür kılar
    düsturuyla büyümüştü,
    kör itaat derslerinde
    kemik kırma tekniğini
    kanın çıldırtan şehvetini
    kazımışlardı aklına,
    bir yumruk yetmez
    postalın sivri burnuyla
    göğüs boşluğuna
    birbiri ardına
    birbiri ardına

Baba zakkum ağacı
    oğul zehirli çiçek
    kardeşce geçiniyor
    küresel efendiler,
    güneşten pay isteyenin
    dürülüyor defteri,
    bir dilim ekmek için
    ilaç için aş için
    savaşanın göz yaşı
    yazıyor tarihini
    elleri kanlı bir çağın.
    * *
    #1253739 (fatal, 03.02.2007 21:00)
  4. (bkz: fılıstın)
    (bkz: sıyrılıp gelen)
    #1326026 (baris baris, 20.02.2007 12:08)
  5. (bkz: kurşun yağmurları)
    #1474818 (fevkaladenin fevki, 31.03.2007 11:02)
  6. siyrilip gelen albümünden bir grup yorum ezgisi. sözler mecit unal'a, müzik grup yorum'a aittir.

efkan sesen öyle bir yorumlamıştır ki bu şarkıyı ağlamamak mümkün değil. hele bu şarkı böyle sözlere sahipken..
    #3547285 (meredith, 16.06.2008 21:56)

© 2008 - uludağ sözlük

kusatma başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. kusatma ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kusatma nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» goz hapsi » bachelorette » klimakafa » artik cok yiprandim diyen sevgili » 1000 entry » artvin » nights in rodanthe » erkege tecavuz etmek » mardin » tanrinin hayalgucu » karpuz getir yiyeyim » bulent ersoy un canli yayinda osurmasi » wristcutters a love story » toprak mansion » bu basliga entry giren essektir » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » polonya » orhan ayhan » bizim evin halleri » soul » tarihteki unutulmaz ayarlar » temel bilgi teknolojileri » suat atesdagli » oral ozer » adim adim ibnelik » recep tayyip erdogan in msn i » baslik osurmak » babaanne vecizeleri » gelin damat fotograflari » sapthuran » sigaraya baslayanlara tavsiyeler