kurtlerin turklerden hizli uremesi 

/ 4
kapat
  1. abdullah ocalan'ın -dağa çıkıp silaha sarılmayan,evde karısına sarılsın- onerisinin bugune yansımasıdır.
    #1707873 (kazum, 31.05.2007 14:15)
  2. efendim, kürtler de türk olduğundan aslında bir yanıltmacadan ibaret olan kaygı. sınıfsal yaklaşımlarını farklı milletler platformlarına oturtmaya çalışan akıl hastalarına acil şifalar dileriz.

destekler;
    1-türkiye'de bir sınıfsal ayrım vardır. sınıfsal ayrım dediğimiz şey, marksist jargonda yer alan ayrımdır.
    2-türk diye bir ırk yoktur, türk diye bir ulus/millet vardır. türklüğün bir ırk olduğunu iddia edenler, batılıların 19 uncu yy.'da türklere pompaladıkları bir yalana inanmaktadırlar. biz bu yalan üzerine bir sürü yanlış yapmışız.
    3-kürtler dediğimiz şey, herhengi bir farklı milleti değil, türk miletini türk milleti yapan onun bir parçasıdır. o olmadan türklük bugün olduğundan farklı bir şey olur. tıpkı lazlar, ermeniler, rumlar, bozlaklar, yörükler, göçmenler olmazsa türkler dediğimiz şey nasıl olacaksa onun gibi. türk bunların hepsidir. anlayana, bunlardan bazılarını çıkarın, bugünkü batılılar buraya türkler demeyecekler, emin olun. zaten o zaman başka kimse de kalmayacak. çünkü başka kimse yok.
    4-sınıfsal aidiyetleri nedeniyle bazı akıl hastaları, başka sınıftan olan türkleri, başka bir milletten görüyorlar, halbu ki onlara farklı gelen şey, sınıfsal farklılıklardır. e bu beylerin bayanların türkleri birbirine yabancılaştırmaya çalışan öngörüsüzlükleri, hastlalıkları nedeniyle herhalde ülke insanlarını bölecek değiliz.
    5-bu hastaları dinleyen de yok ya, o da ayrı bir mesele.
    #1707900 (oteki turkiye, 31.05.2007 14:25 ~ 25.06.2008 09:58)
  3. cehalettir, eğitimsizliktir. çocuklara nasıl bakacaklarını dert etmezler görünüşe göre..
    #1707990 (fadetoblack, 31.05.2007 15:01 ~ 09.05.2008 15:42)
  4. kürtlere has olmayan bir durumdur, dünyada eğitim, sosyal imkanlar, teknolojik gelişim gibi kriterlerde geri olan bütün bölgelerin insanları hızlı ürer, bir geri kalmışlık göstergesidir yani *
    o değil de kürtlerin karda kart kurt sesi çıkaran türkler olduğunu hepimiz biliyoruz da; merak ediyorum iranlılar kürtler için karda kart kurt sesi çıkaran iranlı, ırak ve suriyeliler karda kart kurt sesi çıkaran arap.... dur lan ırak neyse de suriyede kar ne arıyo ki? belki bahtsız bedevi diyolardır kürtlere.....
    #1708006 (öğrenci işi, 31.05.2007 15:06)
  5. o kürt çocuğu, bu çerkez çocuğu, bu o.. çocuğu. pigmeler de hızlı ürüyor ona kaldıysa, kızılderililerde de 20-25 çocuğu olan kabile reisleri var, onları neden yazmassın buraya da kürt'ün üremesini takarsın kafaya?

not: bu yazıyı yazan kullanıcının 7 göbek sülalesinde kürt kökenlilik yoktur, fakat onlarca kürt arkadaşı vardır.
    #1708012 (discopolos, 31.05.2007 15:08 ~ 15:09)
  6. ben bu çocuğa nasıl bakarım ? diye düşünmediklerinden doğuda yaşayan kürt halkı tarafından ısrarla yapılmaya devam eden eylemdir.. * *
    #1708020 (peceteye recete yazan doktor, 31.05.2007 15:10)
  7. esas olarak maddi imkanları sınırlı olan insanlara yöneltilmiş olan ve çocuk yapmalarını bir türlü kabul edemeyenlerin öne sürdükleri çeşitli eleştiri çabalarının değişik bir uzantısı olan başka bir nane.

onlara göre fakirler, hadlerini bilmeli ve kendileri için orta sınıf bebelerinin reva gördükleri davranışları göstermelidirler. tabi ki fakir kardeşlerimiz, bu bir kısım orta sınıfın tuhaf, düşüncesiz ve hakedilmemiş bir bilmişlikle yaptıkları yorumları sallamamaktadırlar, canları nasıl isterse öyle davranmaktadırlar. istedikleri kadar çocuk yapmaktadırlar.

bu meyanda, insanlar çocuk yaparken, buna nasıl bakarım veya kim bunu nasıl değerlendirir, eğitimli miyim, cahil miyim... gibi düşünceleri hesaba katmazlar, iyi de ederler. buna karşılık orta sınıf bebelerinin dünyanın kendilerinden sorulduğunu sanan kesimleri bir kere daha dişlerini sıkarak oradan uzaklaşırlar.

(bkz: prezervatiften haberdar geniş mezhepli)
    #1708687 (oteki turkiye, 31.05.2007 17:37 ~ 17:47)
  8. gerçekte hakikaten var olandır. bunu inkar edenlerin biraz araştırması rica edilir. siz araştırın ben geliyorum.

ayrıca doğudaki 50 çocuklu ailelerin türk olduğunu mu sanıyosunuz?
    #1708827 (nahil, 31.05.2007 18:05)
  9. en fazla 20 yıl sonra kendi topraklarımızda azınlık yaşayacağımıza hatta iran örneğinde olduğu gibi asimile olacağımıza delalettir.devletin bir an önce önlem alması gereklidir lakin bu hükümet gözünde bir sorun teşkil etmemektedir*.
    #1708838 (turcomen, 31.05.2007 18:08)
  10. insanlardan bahsederken üreme tabiri kullanılınca, bir hayli önyargılı biri tarafından ortaya atıldığını düşündüğüm tespit.

yok ben yanlış anladıysam ve yanlıysam, bazı insanlar ürüyor demek ki, yani bazı anneler üretim yapıyor.* neyse ki ben doğdum.

en fazla yirmi yıl sonra kendi topraklarımızda azınlık olacakmışız. nasıl bir önlem alsak acaba? bu kürtlerin nüfus artışı için artık hayvanlar için bile kullanılmayan "üreme" kavramı kullanılıyorsa, onları kısırlaştırmak gerek ya da masraf olur yahu en iyisi, belediyeler zehirlesin. hükümet dert etmiyor madem.

gerçi epey bilinçlendik, insan hakları, 21. yüzyıl falan ama. bir de hayvanların kısırlaştırılmasına da karşıyız artık. bir sokakta bir köpek zehirlensin, hayvanseverler atağa kalkıyor; ama bunlar kürt değil mi, değmezler.

yıllar önce leman'da bir haber okumuştum. batman'ın bir köyünde kadınlar bir sabah minübüse doldurulmuşlar. ertesi gün köye bırakıldıklarında ne olduğunu hiç hatırlamıyorlarmış. kendilerine organ mafyası usulü ile müdahale edilmiş ve doğurganlıkları engellenmiş. o zamanlar inanmak istememiştim. ama bugün genç insanların bu tavrını görünce... bilemiyorum.

onlar mesela aşık olmuyor ki, üzülmüyor, gülmüyor.

hepsi terörist, adam öldürüyor, tinerci, eroin üretiyor.

türk dili ve edebiyatı okumuş bir kürt tanıyorum ben, sonra onun çocuklara türkçe öğretmenliği yapan kızını. türkçe öğretmeni olmuş. ilginç. hiç eroin görmemiş mesela, sigara bile içmemiş.

öğrencilerine bir tokat atmamış ki, gidip dağda 20 yaşındaki fidanlara kıysın yahut kıyanları alkışlasın.

öğrencilerini hiç ayırmıyor, evet bursa'da öğretmenlik yapıyor; ama sınıfında dadaş da var, laz da, kürt de, türk de, çerkez de... mesela bir öğrencisi var. 10 kardeşler. kürt değiller, yedi göbek türkler; ama fakir ve cahiller... "allah rızkını verir" demişler, "kürtaj, doğum kontrolü günah" demişler... enteresan tabi.

yazık ki gayet insancıl bir yorum yapmış bir yazar arkadaşımız, entrysinin sonunda, yedi göbek sülalesinde kürt bulunmadığını belirtmek zorunda kalmış. onu bu açıklamayı yapmak zorunda kalan çağdışı zihniyet, üreyemeye inşallah!

edit : hayvan sevmeyenin insan da sevmeyeceği görüşüne sonuna dek katılıyorum, yanlış anlaşılmasın.
    #1708951 (dalgali kur, 31.05.2007 18:39 ~ 18:51)
  11. (bkz: faşistleşiyorum mütemadiyen)
    #1709011 (registerlater, 31.05.2007 18:50)
  12. insanlıktan nasibini almamış faşist kafatasçıların, kendini seçilmiş üstün bir ırk zanneden zavallıların bir önermesi.

bu zavallılar bilmezler ki insanın kendi ırkını ve milletini seçme özgürlüğü bulunmamaktadır. kaldı ki, kürtlerin türklerden daha hızlı çoğaldığını iddia eden bu sözümona üstün insanlar, tüm dünyada tarım ve kırsal toplum insanlarının şehirde yaşayan insanlardan daha hızlı nüfus artışı kaydettiklerinden habersizdirler. dolayısıyla bu durum sadece kürtlere ait bir olgu olmamakla birlikte, bu kafatasçılar kurtuluş savaşı döneminde her türk ailede en az 10-15 çocuk bulunduğunu da görmezlikden gelirler.

üstelik yıllardır köyleri boşaltılan, dillerini konuşmalarına dahi tahammül edilmeyen, en doğal hakları olan isim seçme özgürlüklerine de engel olunan, kürt oldukları için aşağılanan bu insanlar aynı zamanda pkk yüzünden de çok eziyet çekmişlerdir. her fırsatta ırkı ile övünmeyi marifet zanneden bu kişilerin, aslında acizliklerinin, hayatta başarısız olmalarının ve toplumda hiç kimseye fayda sağlayamamış olmalarının ezikliğini ırkları ile övünmek suretiyle örtbas etmeye çalıştıklarını da pekala biliyoruz. bu zavallılara tavsiyem, hayatları boyunca bir kez olsun güneydoğuya gitmeleri ve ordaki insanların sıcaklığını, insanlığını ve samimiyetlerini görmeleridir. inanın doğuda hiç kimse batıdan gelen bir türkle dalga geçmez. o beğenmediğiniz insanlar ellerindeki bir elmayı, bir parça ekmeği türk kardeşi ile bölüşmeyi büyük bir mutluluk sebebi sayar. pkk yüzünden tüm kürtlere önyargılı yaklaşılmamalıdır. kürtler bu ülkede başbakanlık hatta cumhurbaşkanlığı yapmış şahsiyetleri de bünyesinden çıkartmışlardır. en önemlisi çanakkalede, kurtuluş savaşında türk kardeşleri ile birlikte savaşmışlardır.

bu tarz önermelerle hiç bir netice elde edilemeyeceği, tam tersine bir gerginlik ortamı oluşturulacağı muhakkaktır. o insanları sen aşağılarsan; onlara sahip çıkmazsan, o insandan dostluk ve sevgi de bekleyemezsin, onu devletine küstürürsün ancak. lütfen kürt türk kardeşliğini bozmak isteyenlerin ekmeğine yağ sürmeyelim, sevelim birbirimizi, kucaklaşalım, dış mihrakların oyunlarına alet olmayalım. siz hala anlayamadınız mı birilerinin ortadoğuda sırf zayıf bir türkiye hayal ettikleri için bizleri birbirimize düşürmek istediklerini...
    #1709313 (robinson crusoe, 31.05.2007 19:48 ~ 01.06.2007 17:31)
  13. abdullah ocalan'ın emriyle gerçekleşen hadisedir.*

mesela bizim dede beyler tek çocuktu. sizinkiler de öyledir. apo denen bölücübaşı 1984'te peydahlandığına göre -pkk süreci-, ondan önce doğuda, güneydoğuda insan yoktu. hep dutluktu.*
    #1709940 (dalgali kur, 31.05.2007 22:03 ~ 22:05)
  14. gorevim kurt nufusunu arttirmak diyen bunyelerden kaynaklanan durumdur. fakat unuttuğu birşey vardır ki bunu için ;

bknz>>>>(#1676860)
    #1709976 (thisrock, 31.05.2007 22:13)
  15. (bkz: turbo)
    #1709998 (bl, 31.05.2007 22:19)
  16. türkiye de genç nufus hızla artmaktadır istatistiksel olarak. ancak askere gittiğinizde görürsünüz ki artan genç nufus genelde doğu kökenldir.
    #1713425 (maranda, 01.06.2007 20:02)
  17. istatistiksel bir gercektir. bilimsel verilere dayanmaktadir. abd'de de hispaniklerin (guney amerika asillilar) ve zencilerin beyazlardan cok uredigi buyuk gazete ve dergilerde yazilir, tartisilir ama kimse de bunlari irkcilik diye algilamaz. ayrica kirsal kesimde cok couk yapilir ondan cok cocuk yapiyorlar demek de dogru degil. orta ve bati anadolunun koylerindeki ortalama cocuk sayisi dogu ve guneydogudakilerden cok daha az. ve de diyarbakirda yasayanlar hala tarim mi yapiyorlar? ya da istanbul'dakiler?
    #1713451 (isla morada, 01.06.2007 20:08 ~ 09.05.2008 19:31)
  18. bana devlet baksın deyip doğduktan itibaren yatmaya alışan, bunun sonucunda taş üstüne taş koyamayan, yük olmaktan başka bi sikime yaramayan neticede fakir kalmış topluluğun, "eh fakirin oyuncağı karısıdır" lafından yola çıkarak hızla üremesidir. tehlikelidir, zira doğan piçlerin bir kısmı bir müddet sonra Yüce ordumuzun karşısına terörist olarak çıkmaktadır.(eksi oylar verenlere yol su ve elektrik olarak dönecektir)
    #1713529 (mfatih1, 01.06.2007 20:25 ~ 04.02.2009 12:11)
  19. ortalama olarak bir afgan ya da somalili kürtlerden; kürtler türklerden; türkler doğu avrupalılardan; doğu avrupalılar batı avrupalılardan; batı avrupalılar iskandinavyalılardan ve japonlardan daha hızlı üremektedir. eğer bu üreme hızı hususunda etnik kökenin belirleyici olduğunu varsayıp kürtleri aşağılıyorsak kendimizi de bir doğu veya batı avrupalı, bir japonla kıyaslayarak aşağılamamız gerekir. eğer ki etnik ayrımcılık yapmıyorsak bu hızlı üreme gerçeğini başka sebeplerde; eğitim seviyesinde, sosyoekonomik şartlarda aramamız gerekir. yani toplumların üreme eğrilerinin genel olarak refah seviyesi yüksek olan toplumlarda ters orantılı olduğu gerçeğini unutmamamız gerekir.
    #1713533 (hoporlo, 01.06.2007 20:26 ~ 02.06.2007 00:25)
  20. zira pkk nın teröriste dtp nin oya ihtiyacı var. belirtmeden entryi bitirmek gibi bir gaflette bulunmadan şunu da ekliyorum bu söylediklerim o 9 ayda bir çocuk sahibi olan kişilerin belli ama büyük bir kısmı için geçerlidir.
    #1713547 (isildur, 01.06.2007 20:28)
  21. aile planlaması bilgisi eksikliğinden kaynaklanan bir sorundur.
    #1713621 (her ayin elemani, 01.06.2007 20:43)
  22. kızılderililerin soyunun tükendiğini bilmeden 20-25 çocuğu olan kabile reislerinin olduğunu söyleyerek kürtlerin çoğalmasını savunan insanlar mevcuttur.

halbuki bu şekilde düşünmek için kürt karşıtı olmaya falan gerek yok. derhal kısıtlama getirilmelidir bu üremeye. imal edilip sokağa salınan bebelerin ekonomiye katkısı değil büyük oranda zararı vardır. bu hususta önemli olan niteliktir, nicelik değil.
    #1727121 (cNyT, 05.06.2007 03:01)
  23. kolay bir denklemi vardir.ortalama bir kürt ailesi 5 çocuk yapsa 18 sene sora o 5 çocugun herbiri 5 tane bir 18 sene sonra 25 çocuk 5 tane daha böyle böyle uzar gider hocam...
    #1770065 (orn wan kenobi, 15.06.2007 01:10)
  24. yakin gelecekte, türkiye kürtlerindir gibi söylemlere neden olabilecektir, bunun haricinda küresel isinma / soguma gibi sorunlarada olumsuz etkileri görülür, bu hizi kesmek farzdir. ya da kürdistan kurulsun oraya gitsinler, bu üreme hiziyle cin halk cumhuriyeti korksun biz niye korkalim.
    #1770091 (alchemist, 15.06.2007 01:15)
  25. tıpkı türklerin doğum oranının almanlardan yüksek oluşu gibi bir durumdur; anlaşılabilir kimi nedenlerle nüfus artış oranı yüksek olan kimi ülkelerin zaman içinde bu oranlarının dengelenmesi gibi, bu konu da böyle yorumlanabilir;

üzücü olan, almanya'da ırkçıların türkler için yaptığı hesapları, burada kürtler için yapanların varlığıdır; ki zamanında bu kişiler muhtemelen özal'ın bir demecinde değindiği biçimiyle, türklerin nüfus artış oranlarıyla da övünmeyi ihmal etmemişlerdir; bu nedenle de, aynada acilen ikiyüzlülükleriyle yüzleşmeliler.
    (bkz: #1638003)
    #1770121 (nuhungemisi, 15.06.2007 01:20 ~ 01:21)
/ 4
Copyright © 2009 - uludağ sözlük

kurtlerin turklerden hizli uremesi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. kurtlerin turklerden hizli uremesi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kurtlerin turklerden hizli uremesi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about kurtlerin turklerden hizli uremesi. Copyrights of the articles are belong to their authors.