bugün

aslinda kendisi siyasalin onde gelen hocalarindandır.kaldiki tuvalatte pisuvar başında ellerini duvara yaslayıp işini gorreken yanındaki öğrencinin
-"hocam neden boyle işiyorsunuz" sorusuna
-"doktor ağir kaldirma dedi" diyen kisidir..
nam-ı diğer sıfırcı hoca.
an itibariyle melih gökçek'in emin çölaşanla konuşmasını zikrettiği mülkiye hocası. küfür eder çok ama alışkındır herkes, cebeci hukuk taksiye binenler sorarsa taksicilere kurthan hoca nasıl söver diye saatlerce fantastik hikayeler anlatılır.umarım canlı yayına baglanmaz.
yamulmuyorsam odtü kimya mühendisliği mezunudur.
sigarayı yakar, yarısına gelince önünde bulunan pet şişesine atar ve yenisini yakar. 50 dakikalık bir ders boyunca 5 sigara içtiği gözlemlenmiştir. izmariti attığı pet şişe ise yamulmak ve erimek suretiyle deformasyona uğramış ancak hocanın akıcı konuşmaısını bozacak bir görüntü oluşturmamıştır. anlattıklarına bakılırsa mülkiye'nin kök salmış hocalarındandır ayrıca hocalık hayatı boyunca sadece abdullah öcalan'ı sınıfta bıraktığını ilk dersinde belirten şahısdır. son olarak dersinde serbestlik hakimdir ancak çıkmak isteyene ya da sonradan girene hafif dokundurmalarda bulunmuyor değildir. siz yine de saatinde girin saatinde çıkın.
bülent ecevit, melih gökçek gibi isimlerden konu açıldığında anlata anlata bitiremeyen ruhu genç, mülkiye hocasıdır. sigarası biten öğrenciyi öksüz koymaz sağolsun. öğrencileriyle diyalogları da hayli lginçtir:

1+kimin dersine gidiyorsunuz?
-melek fırat'ın hocam.
+kaç numaralı odada çalışıyo o?
-nihahazuhaha

2+ders bitti haydi dağılın lan.
-buyrun hocam önce siz çıkın.
+sen çık lan önce seni vursunlar!
-nihahazuhaha
mülkiye'nin süper hocasıdır. uzun yıllar cezaevinde kalmış, okuldan atılmış ve bu dönemde hürriyet gazetesinde çalışmıştır.

aramızda geçen bir diyalog şöyledir:

odasına sigara istemeye gitmişimdir iki arkadaşla,

demokles: kurthan hocam merhaba..

kurthan hoca: ne işin var lan burda

demokles: hocam sigaranızdan bir tane alabilir miyim?

kurthan hoca: sömürdünüz lan beni ibneler.. ( sonra kendisi yumuşar ve odasında sohbete başlarız)

kurthan hoca: o sac sakal ne lan..!

demokles: noldu ki hocam?

kurthan hoca: kızlar böyle saclardan mı hoslanıyor lan artık ibne?

demokles: yok hocam, ben o işlerle uğrasmıyorum..

kurthan hoca: * kuş kalkmıyor mu lan yoksa..!

yanımdaki arkadaşlar yarılır ve ben ise kızarır, bozarır. ama severiz kendisini.
türkiyenin en önemli hekimlerinden ve türkiyede senelerdir sağ hükümetler tarafından baltalanan ve yok edilen, modern ve basamaklı sağlık sisteminin(yani sağlık ocakları ve diğer ara sağlık birimlerinin) fikir babası olan nusret fişekin oğlu olan hoca.
namı diğer "sıfırcı hoca". sivri dilli, yerinde küfürbaz. ama düzgün insandı * allah rahmet eylesin.
ilk ve orta öğrenimini Boston Martin Milmore, Ankara Mimar Kemal ve Ankara Maarif Koleji'nde tamamlamış ve sonrasında ODTÜ idari Bilimler Fakültesi'ni bitirmiştir.
Türkiye işçi Partisi'nin aktif üyelerindendi. Türkiye işçi Partisi'ndeki ayrışmalarda Mehmet Ali Aybar çizgisine karşı, Sadun Aren-Behice Boran ikilisinin yanında saf tutmuştur. "100 Soruda Sosyalist Devlet" kitabı da bu çizginin yaklaşımını yansıtır.
"Devlete karşı Grevlerin Kritik Tahlili" başlıklı doktora tezini bitirdiğinde, yıl 1969'du. "Yönetime Katılma" çalışmasıyla doçent, 1980 Yılında Spor Yönetimi kitabıyla da profösör oldu. Spor Yönetimi, akademisyen Kurthan Fişek'in başyapıtı olarak kabul edilir.

Gençlik yıllarında yüksek atlamada milli takıma giren Kurthan Fişek, 1978-1979 döneminde Ankara Spor Akademisi ve Atletizm Federasyonu Başkanlıkları'nı da yürüttü. Mülkiye'de öğrencileri arasında Mehmet Ağar'dan Abdüllatif Şener ve Mesut Yılmaz'a kadar birçok ünlü isim vardı.Bir öğrencisine sıfır verdiği için adı, "Sıfırcı Hoca" çıkmıştı.O da Abdullah Öcalan'dı.

Siyasal Bilimler Fakültesi'nde 3 yıl dekan yardımcılığı yaptıktan sonra, 1983'te Sıkıyönetim Yasası ile üniversiteden uzaklaştırıldı. Hukuk mücadelesini 7 yılda kazandı. 12 Eylül 1990'da istifa ederek gazeteciliğe geri döndü. Akademisyenliğinin 1999'da başlayıp günümüze kadar süren ikinci döneminde önce Siyasal Bilimler Fakültesi Yönetim Bilimleri Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürüttü.

Kurthan Fişek gazeteciliğe Hıncal Uluç'un teşvikiyle başladı.
Yeni Gün ve Öncü gazetelerinde muhabirlik, Turkish Daily News gazetesinde ise Yazı işleri Müdürlüğü yaptı. 1983 sonrasında Erkekçe, Nokta, Tempo, Aktüel, Ekonomist dergilerinde Yayın-Yönetim Danışmanı idi. ingilizcenin yanı sıra Almanca ve Fransızca da biliyordu. Daha sonra Sabah ve Hürriyet gazetelerinde yazdı. "Haftalık Anagram Analiziniz" ve haftanın siyasi liderlerini notladığı "Sıfırcı Hoca" köşeleriyle geçti basın tarihine. Son olarak Hürriyet'in Ankara ekinde yayınlanan yazılarını "Burası Ankara" adlı kitapta topladı.

Koruyucu hekimliğin öncü ismi ve Türk Tabipler Birliği'nin efsanevi başkanı olan babası Prof. Nusret Fişek, nasıl Türkiye hekimlik tarihinde unutulmaz bir yere sahipse oğlu Prof.Dr. Kurthan Fişek de üniversite ve medya tarihinde özel bir yer edindi kendine.

Kurthan Fişek, 17 Eylül 2012 tarihinde sabaha karşı istanbul Bebek'teki evinde fenalaştı. Eşi Neyran Fişek'in eve çağırdığı sağlık ekipleri Kurthan Fişek'in hayatını kaybettiğini belirledi. Eve taziye için gelen komşuları ve çevre esnaf ise Kurthan Fişek'in Bebek'te "Baba" lakabıyla tanındığını söyledi.

(Seyit Erçiçek, Hürriyet, 18.09.2012)