kurtcenin secmeli dil olmasi 

kapat
  1. hiçbir yerde resmi olarak kullanılmayan, kullanılmayacak bir dil; seçmeli dil olarak kullanılmamalıdır, kullanılamaz.
    #2600153 (nahil, 17.11.2007 14:15)
  2. lazca, gürcüce v.b. dillerde seçmeli olarak kullanılsın ki ayrımcılık olmasın. *
    türkiye cumhuriyeti sınırları içinde anadil türkçedir. ticari amaçlara dayalı yabancı dil tercih edilir ve bunun eğitimi alınır. hangi ticari amaç için kürtçe öğrenilmesi gereken bir dildir ki böyle bir talep sunulsun.
    #2600159 (ysfkdrklc, 17.11.2007 14:16)
  3. tek devlet, tek bayrak, tek dil nerde kaldı diye isyan ettirecek haber.

asla kürtlere hepsi pkk seklınde yapıstırma etiket kullanılamaz. nasıl ki bu yanlıs olursa böyle zor gunler yasanılan ortamda cıkıpta kurtcenın secmeli dil olması işleri iyice karıstırmaktan baska bısey olmaz.
    ne amacla yapılır ki böyle birşey. haa sımdı ıkı aklı evvel cıkıp amerika'nın dilini konusuyorsunuz. ıngılızce, almanca oluyor da kürtçe neden olmasın diye sacma birsey söylemesin. insanı iyice sinirden sinire atmasın.

bir de sunu anlamıyorum bu ülkedeki tek farklı ırk kürtler değil. Nerde kaldı bunun çerkezi, lazı, gürcüsü. Bu iş böyle uzar gider. ~
    bir çerkez olarak söylüyorum. Cıkıpta çerkezceyi secmeli dil yapıcaz deseler aynı tepkiyi onun içinde gösteririm. ne gerek var ısteyen gitsin kursundan öğrensin...
    #2600181 (Seytanin Fisildadiklari, 17.11.2007 14:25)
  4. incir çekirdeğini doldurmayan soruncukların büyütülmesidir. millet aya çıktı 30-40 sene oldu. hala böyle konularla canım memleket meşgul ediliyor.
    oysa ki necip türk milleti bunları çoktan halletmiştir.
    halkın arasında bu tür problemler yoktur ve olmayacaktır. çünkü binlerce yıllık hoşgörü, sömürgeci, soykırımcı avrupa tarafından 5-10 yılda yıkılamaz.
    bu günler de geçecektir.
    türkiye cumhuriyeti, dünya devletleri arasında ekonomik gücüyle, hak ettiği yeri bulacaktır.
    #2600183 (pilotmont, 17.11.2007 14:26 ~ 19.01.2008 17:22)
  5. super bir zeka gosterisinin ornegidir.
    modernlik yapacam diye, en az din dersi kadar gerekli bir konunun secmeli ders olmasidir, bok yoluna girmektir.

"lan bana matematik, kimya fizik ogretsene onun yerine, andaval!" diye isyan etmezler mi okullarda, sonrasinda "biraz da tarih, biyololoji hic fena olmazi.." demezler mi size, ustunede "bilgi yuvasi degil miydi burasi ha?" diye cigirmazlar mi? yaparlar, benden soylemesi. * *

ha bu arada, buradan bizim okula sitem etmek istiyorum, fransizca, italyanca, almanca, rusca var e hani norvecce nerede? *
    #2600190 (revolter00, 17.11.2007 14:28 ~ 14:47)
  6. tüm dünya neredeyse ortak dil olarak bir dili konuşmaya çalışırken sen insanları daha da kendi içine kapanacakları bir hale getir. anlaşılmazdır.
    #2600202 (pilotmont, 17.11.2007 14:32 ~ 16:04)
  7. türkiye sözde demokratik bir ülke değil de gerçekten demokratik bir ülke olsaydı belki bu karar doğru olabilirdi ve kimseyi rahatsız etmezdi.ama maalesef ki ülkemizin daha aşması gereken çok şey varken bu çok saçma çok gereksiz bir karar olur.öncelikle türklerin hakları korunsun sonra böyle bir dert oluşsun lütfen.
    #2600216 (pelin, 17.11.2007 14:36 ~ 14:43)
  8. (bkz: isaret dilinin secmeli dil olmasi)
    #2600249 (revolter00, 17.11.2007 14:50)
  9. (bkz: osurmanın secmeli dil olmasi)
    #2600345 (SAYKO5, 17.11.2007 15:21 ~ 19.05.2008 12:03)
  10. yaklaşık 10 milyon kürt'ün yaşadığı bi ülkede garip karşılanmasının garip olduğu uygulama.
    #2600476 (limpid, 17.11.2007 16:06)
  11. faşistlerin pek beğenmediği bir uygulama olsa gerek.
    #2600487 (endirekt serbest vurus, 17.11.2007 16:10)
  12. (bkz: hadi al anani git kendini cok sevdirmeden)
    #2600493 (gameguru, 17.11.2007 16:11)
  13. her halkın kendi dilini öğrenmesi , üzerinde fikir yürütmesi kadar doğal birşey yoktur.. zira ülkemizde fars dili ve edebiyati , ingiliz dili edebiyat'ı gibi bölümler bölücü özellik tasımazken , kürt dili nin ne zararı olabilir ?
    #2600496 (DenizGezmis, 17.11.2007 16:11 ~ 16:12)
  14. ilk ve ortaöğretimde seçmeli diye geçen derslerin "zorunlu seçmeli" olduğunu unutmamakla birlikte ya kürdoloji diye yükseköğretim bölümleri açılacak ya da sokaktan topladıkları dil mensuplarıyla verecekleri eğitimdir.
    ya iyi de zaten bölge insanı o dili biliyor daha neyin eğitimini alacaklar ki?
    o dil denilende dilbilgisi var mı bilmiyorum olsa bile kim gidip de öğrenir tartışılır.
    bilim dili olsa ses etmeyeceğim ama kim öper kürtçeyi?
    ha bu arada seçmeli dersi seçen bir türk'ün dışlanmayı kabullenmesi gerekmekte sonra kimse çıkıp da niye dışlıyorsunuz insanları demesin.
    tek temennim zorunlu seçmeli yapılmaması.
    ha bu arada taviz verilmeye başlanmıştır diğer adam tazminat davaları olur, sonra soykırım istemiyle başvuru yaparlar sonra da toprak isterler.
    bu gidişle hepsine kafa sallar bizim büyükler!!!

bir de soru hangi kürtçe? zazaca mı yoksa diğerleri mi? yoksa bunların da diyarbakır kürtçeleri mi var?
    #2600520 (asimusa, 17.11.2007 16:17 ~ 16:18)
  15. tanım:milyonları yok saymamak adına olması gereken uygulamadır.
    süper dilli muhteşem türkler olarak nasıl da saygı görsün isteriz tarihimiz ve kültürümüz, göstermeyeni 301le döveriz alimallah... ama bir kürt nasıl ana dilinin yaşadığı ülkede seçmeli ders olmasını ister, değil mi? he faşist de ondan ister de mi? biz de asilliğimizden midir nedir bu faşistliğe karşı kayıtsız kalıp milyonlarca kürdü yok sayabiliriz pekala. evet bu hak bize verilmiştir ve onlara insan olmaktan ileri gelen hakları bile verilmemelidir. evet adaletin ve barışın sağlanmasının yolu burdan geçer. süperiz, 301 kere maşallah...
    #2600548 (zenobia, 17.11.2007 16:23)
  16. ingilizce'nin seçmeli dil olmasından saçmadır. çünkü türkiye'de milyonlarca insan ingilizce konuşur. kürtçe öğrenip, amerikan sömürgesi mi olacağız? haşa.
    #2600591 (endirekt serbest vurus, 17.11.2007 16:36)

© 2008 - uludağ sözlük

kurtcenin secmeli dil olmasi başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. kurtcenin secmeli dil olmasi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kurtcenin secmeli dil olmasi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» gurur duyulan anlasilmamis entry ler » selim curukkaya » istiklal marsinin isliklanmasi » kreator » cocukken yapilan psikopatliklar » evliligin kasinti bir olay oldugu gercegi » i do » into the wild » gitmedim » protege moi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games