kurt sorunu yoktur sorunlu kurt vardir 

/ 2
kapat
  1. yerinde bir tespittir zira. sorunlu kurtumuz kirmizi baslikli kizımızı yemek için nine kılığına bile girebilmektedir.
    #1179485 (kirmizi baslikli kiz, 20.01.2007 09:06)
  2. sorun kürt olmak türk olmak değil, ekonomiktir. devletin bölge insanına sağladığı imkanların yetersizliğidir.
    #1179488 (ortega, 20.01.2007 09:13)
  3. "kürtlere sıfırdan sorun yaratanlar da, pravakatörler ve yanlış yönetim şekilleridir". şeklinde toparlanması gereken cümledir, çünkü kimse sorunlu değildir(!).
    #1179522 (armyy, 20.01.2007 09:39 ~ 22.01.2007 16:49)
  4. gayet yerinde bir tespit.
    *devlet doguya hic yatirim yapmiyor.
    -devlet en azindan, 40 tane cocuk yapip, televizyonda siritan erkeklik timsali abilere "devlet seref madalyasi" verip maasa baglamalir.
    -devlet ayrimciligi birakip doguya deniz goturmelidir. en azindan turizimin gelismesi icin.
    -bolgesine, halkina zirnik koklatmazken atv haberin genelde mansetten verdigi ve haftalarca televolelerde gozumuze sokulan asiret dugunlerine devlet ust duzeyden katilmali. sahip cikmalidir.
    #1179529 (mese odunu, 20.01.2007 09:44 ~ 18:16)
  5. kürtler nasıl geldi lafına dağa çıkarken katır,kutur ses geliyordu işte ondan dolayı kürt dendiden...sorunlu kürte kadar gelmiş konudur...
    lakin kürt sorunu ortadır ve sonuçları,sebepleri mevcuttur bunu tek başına bir tarafın üzerine atmak ve sorunlu olanlar kürtlerdir demek saçmalığın daniskasıdır.
    geçmişten bugüne gelinceye kadar doğuda sen pkk'ya destek oluyorsun diye kaç insan öldürüldü mahsum!!! bir düşünün bakalım...
    sizin babanız,abininiz sebepsiz öldürülse siz bu devlete kin gütmezmisiniz?
    hadi onuda geçelim....
    hakkari'de bir komutan tanklarla,toplarla şehre giriyor ve kendince açıklama yapıyor.
    "pkk'ya destek olmayın olursanız topunuzu öldürürüm kim destek veriyor umrumda değil haritadan silerim"...
    bir yanı pkk tarafından sıkıştırılan halk!
    bir yani devlet taradından sıkıştırılan halk!
    ne yapsa yaranamıyor her şekilde öldürülüyor!!!
    kürt sorunu yoktur! sorunlu kürt vardır öyle mi?
    o zaman devlet başlı başına terörizm saçıyor...!
    pkk zaten terörist yaptığı eylemler ortada!
    burada sorunu saptırmamak lazım oralardan pkk temizlenmeli temizlemeli devlet bunu ota,boka suç atarak yapamaz suçu kendisi sahiplenerek devlet başlı başına suçlu değil!!!! bunu iyi bilmek gerek bunu üstlenerek atacağı adım ile kurutulur kürt sorunu!!

sorunlu kürt; beyindeki çelişkinin içindeki milliyetçiliğin tavan yaptığı durumdur! objektif bakılıp karar verilmesi gereken durum.
    #1179552 (LocK, 20.01.2007 10:01)
  6. merhabadan çok "cikar ulan kimligini" diyen zihniyetin son ürünü..
    #1188696 (sekizgen, 22.01.2007 10:22 ~ 10:23)
  7. dogru tespittir. zira hepsi aynı degildir* ama istisnalar da kaideyi bozmamaktadır malesef. **...
    #1188704 (darkerway, 22.01.2007 10:27)
  8. gayet yerinde olmayan bir sosyal tespit. buna tespit demek bile başlı başına bir yanılgı ve yanlışlıktır. kürt sorununun "80 yıldır" bu ülkenin en temel sorunlarından biri olduğunu daha anlayamamış "güzide tespitçilerimizin" aslında bu sorunun kendilerinden kaynaklandığını kendi içlerinde kabul ettikleri belli, fakat bunu açıkca kendi üstlerine almaktansa kürt halkının geneline yüklediklerini görmek aciziyetten doğmuş bir zihniyetin ürünü olduğunu gösteriyor.
    bu ülkede dağa çıkan herkesin cahillikten çıktıgını, ekonomik koşullardan tc'ye karşı geldiklerini belirten muhterem tespitçilerimiz bazı şeylerin farkında olmadıkları çok açık. kurtlar vadisinden, magazin programlarından vakit bularak gerçek ve yalansız basını takip ettiklerinde en azından bazı şeyleri tarafsız okumaya çalıştıklarında ülke genelinde ne olup olmadığını çok iyi anlar ve yapmak istedikleri, kendilerini kastıkları bu tespiti daha doğru ve akla mantığa uygun bir şekilde yapmış olurlar. yaklaşık bir sene önce bir anda "540" üniversite öğrencisi aynı anda pkk saflarına katıldı acaba bunu sorgulayabilirmisiniz muhterem tespitçilerimiz neden niçin ve hangi yürekle.... 540 tane üniversite öğrencisi diyorum dikkat edin aralarında tıp, hukuk, mühendislikte... okuyan bir çok öğrenci var. bunlar önlerinde oluşabilcek bir geleceği silahlı mücadeleye tercih etmiş kişiler ve şu durumdan emin olabilirsiniz ki belki aralarında en uzun yaşayacak kişi en fazla 1 ya da 2 sene yaşar. evet şimdi diyebilirsiniz ki efendim tc. bunlara aş vermiş, iş vermiş, egitim vermiş eee bitti mi peki sen adamın dilini, kültürünü, ve tc. içinde sahip olması gereken özgürlüklerini hiçe sayarsan görmezden gelirsen ne kadar ekonomik özgürlüğünü de sağlasan bu adam dağa gitmeyipte ne yapacak. "almayanda anadil ile eğitim konusunda son zamanlarda türkçenin okullardan kaldırılacağı konuşuluyor" haberin var mı ne yaptı almanyadaki türkler buna en demokratik haklarıyla karşı çıktı ya da sen yıllarca bulgaristanla uğraştın aman türklerin isimlerini bulgarca yapıyorlar diye peki kürtlerin suçu ne bu ülkede neden nüfus müdürlüklerinde kürtçe isim verilmiyor bulgarlar seni asimile edince vay efendim onları keserim, silerim bu dünyadan ama kürtlere gelince aynı özveriyi göstermiyorsun kesmekle yetiniyorsun. sorun kürtlerde değil sorun kendini türk milliyetçiliğine adamış kişilerin despot ve faşist tutumlarında. ve böyle bir başlığı tespit diye ortaya sunanlarda... *
    #1188830 (zend, 22.01.2007 11:30)
  9. Üniversitede okuyan köylü bir güneydoğulu kardeşimiz diyorki;
    "benim babam işsiz hiç bir gelirimiz yok hayvancılıkla uğraşıyoruz çok da mühim bir aile değiliz annem doğum yapacağı zaman askeriye annemi evimizin önünden helikopterle diyarbakırda ki devlet hastahanesine götürdü ve tüm masraflarını karşıladı, sorarım size karadenizde yada türkiyenin başka bir yerinde hanginizin annesini devlet, helikopterle doğuma götürdü? devletin yapdığı tüm yatırımları köylüler yağmalıyor, köylü birbirine kızıp merkezi yerleşme yerlerini terk edip dağınık şekilde evler yapıyor ve buraya devletin elektrik çekmesini ve yol yapmasını istiyor çok büyük yatırımlar yok belki ama yinede devlet bizi sahipsiz bırakmıyor" aynen kendi dilinden aktardım, sapkın düşünceli art niyetli kişiler anlamıyacaklar bu sözleri fakat masum olarak ve saf düşünen kardeşlerimiz gerçekleri biraz görsün diye yazdım inşallah kafanızda bir daha hesap yapar doğru bi karara varırsınız
    #1445772 (tctakip, 23.03.2007 21:57)
  10. devletimizin birilerinin* köpeklerine karşı kullanması gereken en doğru slogandır.
    #1496025 (turcomen, 05.04.2007 22:20)
  11. dogru demenın ne kadar hafif kalıcagını size su sekılde ispatlayabilirim herhangibir devlet dairesine gidin bir kürt devlet memuru bulun ona sorun "kürt sorunu varmıdır? " diye alıcagınız cevap sizi tatmin etmediyse cıkın sokaga trafik akarken rasgele arabaları cevirin sora sora bir kürt vatandaş bulun sorun "kürt sorunu varmı, varsa nedir? " diye.
    alacagınız cevapları getirin burda acıklayın.
    kürt sorunumu var yoksa açlık sorunumu var anlarsınız.
    not: karnı doyupda kürt sorunu var diyenede en kalınından odunla dalmak sünnettir yok yok farzdır farz.
    #1630223 (gameguru, 11.05.2007 01:57 ~ 01:58)
  12. batıda insanlar rahat rahat dolaşmakta her an bir yerden bomba yermiyim acaba diye düşünmemekte siz hala düşünüyor deyin yalan!!!
    batıda* insanlar Türkçe konuşuyor kafadan atma uydurmasyon iletişim araçları * * ile anlaşmaya çırpınmıyor. Farklı farklı şeyler çıkarıp isteyerek yada istemeyerek ülkeyi bölmeye çalışmıyor. yapılan iş yerlerine binalara zarar vermiyor. Askere kurşun sıkmıyor!!! polis karokolunu basmıyor !!! esnafa kepenk kapattırmıyor!!! kullandığı elektiriğin parasını veriyor. vergisini veriyor. kaçak elektirikle kışın elektiriği demir yatağa bağlayıp onu ısıtmak suretiyle ısınmıyor!!! ve herşeyi devletten beklemiyor denilesi başlıktır.
    #1630263 (skvym, 11.05.2007 02:13)
  13. uzun yıllar boyunca çözülmediği için dağ gibi biriken bulaşık misali abaran sorunlar yumağının ortasında, sorunun istop topu gibi elden ele atılmasını saçmaca anlatmaya çalışan, ve kendinden bir öncekiler gibi, çözüm bulmak yerine istop oynayan saçma sapan faşizan bir sözdür.
    #1630273 (benden yazar olmaz, 11.05.2007 02:18 ~ 02:22)
  14. doğru bir önermedir. Bu ülkede yıllardır barış içinde yaşayan insanların barışını bozan tek şeydir kürtler...
    Ne çerkez, ne laz, ne romen, hiç kimse bağımsız devlet istemez. Bir kişi de çıkıp karadeniz'de bağımsız laz devleti kuracağım demez. Haklarımı verin demez...
    Çünkü benimsemiştir orayı, ülkesi Türkiye'dir... Öyle kabul etmiştir.
    Kürtler böyle değildir. Dışarıdan da doldururlar onları.
    Ama amaçlarına hiçbir zaman ulaşamayacaklar! Gerekirse hepsi gidecek, ama güneydoğu Türkiye Cumhuriyeti'ne ait kalacak.
    #1630286 (kIran kIrana, 11.05.2007 02:27)
  15. mevzu hakkında yazıp çizebilmek için,
    1- uzunca bir zamana yayılan tarihsel bir bilgiye,
    2- emperyalizmin ne olduğunu bilmeye
    3- fasizmin ne olduğunu bilmeye gereksinim vardır.

zira bu bir futbol maçı değil, politik bir meseledir.

öncelikle, osmanlı döneminde türkler ile kürtlerin bir arada ve barış içerisinde yaşadığından hiç bahsetmeyeceğim. çünkü, neden sonuç ilişkisi içerisinde * *...

kaldı ki, iş bu değerlendirmenin ana teması "kurt sorunu" da değildir.
    öyle olmuş olsa idi; o başlık altında "kürt sorunu vardır ya da yoktur" tezleri "sözlük formatı"nın izin verdiği ölçülerde seviyeli bir biçimde tartışılabilirdi. ancak, pek ala görüldüğü gibi konu başlığı "sorunlu kürt vardır" gibi faşizan, objektif olmayan, taraflı ve maksadı çoktan belli bir biçimde ortaya salınmıştır ki; bu şekilde ifade edilen düşünceler provakasyon; yoktan yere sorun yaratmak ve kışkırtma olarak bir değer kazanır; ve bu değerlerin çoğu eksidir; birleştirici değil bölücü; kışkırtıcıdır.
    #1630304 (benden yazar olmaz, 11.05.2007 02:37 ~ 02:44)
  16. kürt sorunu vardır diyerek gorduklerı ve duyduklarına ragmen ayak surtmek en basit tabirle kürt faşizanlığıdır yada daha basitçe;
    kürt halkından bir haber olmaktır.
    #1630321 (gameguru, 11.05.2007 02:47 ~ 02:49)
  17. (bkz: empati)
    #1838982 (katil balik nemo, 29.06.2007 11:28)
  18. (bkz: cenazede kahrolsun tc sloganı)

bu hale geldiyse bu insanlar, evet ortada bir sorun vardır. ama sorunu çözecek olan yine onlardır.

geçmişten bu yana [cumhuriyetin ilk yıllarıdır kastedilen] 2 önemli ayaklanmanın o bölgeden çıkmasına ragmen, hiçbir sosyal ve hukuki hakkı kısıtlanmamış bir topluluktur kürtler.

sözü gecen kültürel hakların kullanımı konusunda da türkiye cumhuriyetini ve türk milletini oluşturan diğer halkların toplulukların (boşnak, çerkes, laz, arap vs vs.) böyle bir arzusu, derdi yokken bunu sadece kendisi için istemek, kendini ezilen statüsüne sokmak gercekci bir yaklasım değildir, olamaz.

olsa olsa pozitif ayrimcilik istemektir. o da hukuk devletlerinde olmayan bir durumdur.

kürtler; ya emperyalist devletlerin kuklası olarak "özgür" (!) bir devlet olma ugrunda satılmaya devam edecek [bu tabirden kimse alınmasın, zira bu iş böyle. herşey gözönünde olup bitiyor. kafası azıcık çalısan herkes bunu görebiliyor.]

ya da

tüm aklı basında insanların yaptıgı gibi, bu devletin bizim, hepimizin oldugunu unutmadan varolan demokratik sistem içinde, kanunlara saygılı ve bir süreç dahilinde çözmeye ugrasacaklardır.

onun dışında büyük toplumsal değişimler ancak savaşlar ve ihtilaller yoluyla oluşur. şayet o bedeli de ödemeye hazırlarsa buyursunlar er meydanına.

biz buradayız !
    #1839028 (montajelemani, 29.06.2007 11:40 ~ 11:52)
  19. kürt sorunu diye tarif edilen sorun bir emek sorunudur.bu ülkenin zengin kürtlerinin düzenle hiçbir alıp veremediği yoktur.aksine sonderece barışıktır.ama yoksulluktan kaynaklanan ezilmişlik isyana teşfik etmektedir insanları.bu isyanında altı ideoloji ile doldurulmaz ise,boşluk kendine şöven bir dalga yaratır.işte bu yüzden kürtler sadece kürt oldukları için kendilerini dışlanmış olarak algılamaktadır.oysaki dışlanan ülkenin %80 lik çoğunluğudur.kürt sorunu diye tarif edilen olguyu ortadan kaldırmanın tek yolu şanslı doğanlar ile şanssız sürünenler arasındaki açıyı en aza indirgemektir.
    #1839040 (tavushavasi, 29.06.2007 11:42)
  20. istanbul'a izmir'e fabrika kurup, yatırım yapıp "halkımızı eziyorlar" diyen hayvanlar olduğu müddetçe devam edecek sorundur. be ibine, be top, be götveren.. senin bunu demeye hakkın yoktur. gidip fabrikayı memleketine aç, o zaman diyeyim ki "haklısın". sen paran varken yatırımını istanbul, ankara, izmir gibi büyük şehirlere yapacaksın, memleketine iş istihdamı sağlamayacaksın ondan sonra da konuşacaksın. olmaz öyle şey!!

devlet görevini doğru yapıyor demiyorum.. asla!! fakat en azından sen üzerine düşen görevi yap ki sana hak vereyim. namuslu, adam gibi adam diyeyim.
    #1839133 (ankarakarakedisi, 29.06.2007 12:03 ~ 12:11)
  21. malatyalıyımdır.evimizde aile büyükleri geldiği zaman kürtçe konuşulmaktadır.kürt kökenli olduğumuz söylenir ama ben hiç kendimi ezilmiş hissetmedim.memleketimi sorduklarında malatya dediğim zaman da biri bana kindar bir bakış da atmamıştır.ben de bir laz gibi yaşayabiliyorum bu topraklarda tıpkı diğer etnik grupların yaşayabildiği gibi.bana karşı bir ayrımcılık yapılmadı ve ben de bir ayrımcılık istemedim.

ama şöyle de bir gerçek vardır ki bizim toplumumuzda kurt denilince akla gelen tanım cok kötüdür.kürt bazen bir kıroyu tabir etmek için kullanılır bazense cahil insanları...bunun biraz da etnik kökeni kürt olan insanların genel olarak yaşamış olduğu topraklarda olan yaşam standartlarının bu insanların kendilerini geliştirmesinin önünde bariz bir şekilde engel olmasından kaynaklanan bir durum olması yadsınamaz sanırım.ama buna da rağmen o topraklardan çıkıp da bu devletin en üst kademesine gelebilen insanlar da vardır.

şimdi dönüp arkaya baktığımızda kürt olmak bir sorun değildir.kürt olmayı kendine sorun etmezsen...
    #1839329 (neodervish, 29.06.2007 12:45 ~ 02.07.2007 15:03)
  22. bu ancak ve ancak ülke sorunlarından habersiz olan
    ve söyledikleriyle başlı başına sorun yaratan bir
    insanın söyleyebileceği sözdür.
    #2204183 (Li Rojhilate Dile Min, 26.08.2007 18:59 ~ 03.11.2007 10:59)
  23. sorunlu kürt, zaten kürt sorununun bir parçasıdır. sorunlu olmayan kürtler, kürt sorununu uzaktan seyrederler. hatalı bir düşüncedir.
    #2316779 (ecayip heyvanlara benziyirsen, 14.09.2007 20:58)
  24. kendisine öğretilenin dışına çıkamayanların, hiçte şaşırtıcı olmayan tekerlemesidir.
    #2316920 (fatik, 14.09.2007 21:22)
  25. kürtlerin belli bir kısmı(çoğu desem muhalefet edecekler nerden biliyosun diye, neyse)doğuda kürdistan istiyorlar.siz hangi altyapıyla bu toprakları istiyorsunuz.bu topraklar elinize geçtiğinde hangi hizmeti götürebileceksiniz. türklerin getirdiğinin yarısını anca desem... ha şöyle olabilir o da ağır olacak ama kendilerini peşkeş çekerlerse ingilizlere amerikalılara o zaman arkalarını sağlama alırlar aynı barzani talabani iti gibi. yanlız bu şekilde.o sözde kürdistanınıza kimse yatırım yapmaz. kendinizi peşkeş çekmezseniz...
    #2317036 (zodiac, 14.09.2007 21:42)
/ 2
© 2008 - uludağ sözlük

kurt sorunu yoktur sorunlu kurt vardir başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. kurt sorunu yoktur sorunlu kurt vardir ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kurt sorunu yoktur sorunlu kurt vardir nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» tarihteki sosyal demokrat isimler » baslik acayim derken orta acmak » ukte kalmasin kampanyasi » yuruyen merdivende insanlari iterek kosmak » bir citirti duyuyor musun » firsatci kerim » ergenekon iddianamesi » point center » volkerball » hela dolu mu bos mu diye anahtar deliginden bakmak a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci