kurt dayanismasi 

kapat
  1. birçok yerde çıplak göz ile gözlemlediğim olaydır. iki kürt kökenli insanın birbirlerini kayırması durumudur.
    örnekler için:
    kampüste kürtçe konuşan birini "aman faşistler(!) duymasın." diye uyaran kürt kökenli insan.
    hastane bahçesinde sırada bekleyen adamı kürt sanarak ona kıyak geçen ve onu daha ön sıraya alan kürt kökenli doktor.
    iki genç arasındaki kavgada kürt olan lehine tutanak tutan kürt kökenli polis.

dipnot: hepsi böyle demekten kendimi tenziy etmekle beraber bir çoğunda bu dayanışma anlayışını görmekteyim.

edit anunagoyum: rekor bekliyorum ezilmiş halkların kardeşliği adına.

edit2: bu başlıktan sonra yazdığım diğer entryler de sıradan ve birkaç kişi tarafından eksileniyor tekrar tekrar ki bu da açıkçası benim bu başlıktaki tezimi doğrular niteliktedir. dayanışma dediğin böyle olur. bir kürt kırmızı alarm vermiş anladığım kadarı ile.
    #3581861 (poisonx, 25.06.2008 18:18 ~ 20:04)
  2. kendi aralarında ikinci kanala geçip kürtçe konuşurlar ve gıcık olursunuz. sizi hemen dışlarlar. kim kimi dışlıyor belli oluyor.
    #3581862 (HicbirSeyGorunduguGibiDegildir, 25.06.2008 18:19)
  3. azınlık refleksidir.

ancak kürtler bu toplumda oteki gibi davranmadıkları dönemlerde azınlık gibi değil öz vatandaş gibi muamele görmüştür. ne zamanki maşa oldular ondan sonra dışlandılar. kendilerini nifakçılara kullandırmaya devam ettikleri sürece de kürdün kürtten başka dostu olmayacak...
    #3581876 (eurasian, 25.06.2008 18:22)
  4. bir yazarı kürtçülükle suçlamam sonucunda seri şekilde alakasız entrylere aldığım eksi oylarla sözlüğümüzde de varlığını gösteren dayanışmadır. ama sevinmesinler. herkes bilicek macerayisevenadam kürtçülere ayarın allahını verdi. çok pis kuyruklarına bastı. kürtçüler çılgına dönüp eksiye boğdular. hahayt.
    #3581888 (macerayisevenadam, 25.06.2008 18:25)
  5. Kürt Dayanışması dediğimiz olay dağda kadınsızlıktan hep beraber birlik olup bir eşek veya inek yakalayıp ilişkiye girme durumudur.Bunu birden fazla kişi yaptığı içinde dayanışma olarak düşünebilir.
    #3581990 (Noctivagant, 25.06.2008 18:57)
  6. gayet normaldir, örnekleri diğer etnik gruplar arasında da görülür...
    tokatlılar derneği
    edirneliler derneği
    maciriz biz
    paturyotlular derneği
    muşlular
    aleviler
    ermeniler
    zazalar...
    sorun nedir?
    #3582065 (gadjo, 25.06.2008 19:18 ~ 26.06.2008 00:53)

© 2008 - uludağ sözlük

kurt dayanismasi başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. kurt dayanismasi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kurt dayanismasi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» emre belozoglu » beni satiyorlar » special k » sozluk erciyes » aykut zahid akman » 1758 » vanspor » jean baptiste maunier » karanfil esansi » o simdi gerilla a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games