kurt cocuklarin cocukluk yasayamamasi 

kapat
  1. devletin 30 yıllık savaşı sona erdirecek politika üretmeyişinden kaynaklı bir mahrumiyettir.

kürt çocuklarının yaşadığı dertler: http://www.esmerbilgi.com...adece-kimlikte-cocuk.html
    #4303929 (oraklacekicledevrim, 01.12.2008 10:08)
  2. ÜVey çocuktur kürtler ülkemizde.Batıdaki bunu reddeder umarsızca..iddalar sürer ortaya tutarsızca.
    Korkmaktadır çünkü ekmeğini bölüşmekten..
    Kafaların ikiye bölündüğü bir ülkede,sınırların bir olması bir gösteriştir başka da birşey değildir.
    Madem batı bu kadar istemiyor kürtleri,bırakın kardeşim kursunlar devletlerini..
    Ama yok..Lafa gelince ankaradan ötesini kesip atacaksın diyen bir batılı,arkasından şehit cenazelerinde vatan bölünmez! diye haykırır.
    Bu ülkenin tek sorunu batısıdır aslında..
    #4303932 (seyin seysinin seysi, 01.12.2008 10:12 ~ 10:13)
  3. kendilerine silah dogrultan abileri, ablaları yüzündendir.
    #4303935 (montajelemani, 01.12.2008 10:14)
  4. (bkz: kurt cocuklarinin ebeveyn ozgurlugu/#4249933)
    #4303941 (nada, 01.12.2008 10:17)
  5. bunun pek çok nedeni vardır, her kürt çocuğu mudur çocukluğunu yaşayamayan, sonra hangi savaştan bahsediyoruz savaş değil gerilla mücadelesi yapan düzensiz bir çapulcu topluluğu ile düzenli ve her şeyi ile var olan bir ordunun çarpışmasıdır sadece . Kürt çocuklarının değil, doğu ve güneydoğu'da yaşayan aile planlamasından bi haber, zamanında devletin ve hatta kendi ırkdaşlarının dahi yalnız bıraktığı, hiç bir şeyin doğru düzgün yetişmediği, yetişenin de doğru düzgün para etmediği yerde tabi ki hem anne babasının, kısmen devletin ve kendi ırkdaşlarının kurbanı olan çocuklardır. Yoksa nice aşiretler, nice zenginler oralı değiller midir de kendi memleketlerine yatırım yapıp geleceklerini kurtarmaya çalışmazlar hem bu ülkenin hem de kürt çocuklarının...
    #4303942 (cremotorium, 01.12.2008 10:17)
  6. anne babalarının, kendilerini kullanan ağaların, dış güçlerin menfaati için yönlendirmelerine karşı duyarsızlığındandır.

şimdi ne alaka denilebilir. şu alaka; her şeyin başı olan eğitimin kürtler tarafından yeterince alınanaması için her yolu deneyen bir gizli güç var adeta. bu adamlar gelişmesin, değişmesin, oynan oyunları anlamasın ki kullanabilelim, hep bu kafayla kalsın diye her şey deneniyor.

nasıl bir kafa? gaza gelip nüfus oranını artırma derdinde olan, bunun kendi ailesinin her yönden kalitesini düşüreceğini, hayatını zorlaştırdığını akıl edemeyen bir kafa. böyle olunca, çocukları da okumak yerine sokaklara en iyi durumla çalışmaya salan ve bu kısır döngüyü bu şekilde devam ettiren bir kafa.

artık bu ülkede bir şeylerin değişmesi gerekiyor. aksi halde, bu ajitasyonun kendinin mağdur edilmesine alet olan ve böylece mağdur da eden tarafı hep kürtler olacak ama iyi niyetli çabalara cevap vermediği için hep suçlanacak. suçlayanlar da faşistlikle suçlanacak.

faşizmle suçlanmak, hain ilan edilmek dışlanmak bir yandan da sefil bir şekilde yaşamak kadar ne kötü, ne de zor. ben kendimden biliyorum.*
    ne mi yapsınlar? mesela aile planlamasının bütün türkiyede aynı şekilde hizmet götüren devlet politikası ve hizmeti olduğunu bilsin, içinde kısırlaştıran, yok zehirleyen maddeler varmış gibi saçma dedikodulara inanmasın. devlet ya da birileri sizi zehirlemek istese, ya da başka bir şey yedirmek istese, buna gerek yok, on kamyon gıda dağıtsa, hiç biriniz düşünmeden ve birbirinizi eze eze koşarsınız değil mi? kesinlikle aşağılamak için değil, bir realiteyi ortaya koymak için yazıyorum.

mesela okuma yazma bile bilmeyen evden çıkmayan kadınlarınızın her ay banka kuyruklarına girip aldıkları, batıdan gönderilen paranın neden gönderildiğini ve neden güneydoğu dışında hiç bir yere gönderilmediğini bir daha düşünün.

çocuklarınızı okutun mesela. ama okuturken, vatan bayrak sevgisiyle yoğrulsunlar. bayramlarda ellerine birer bayrak verip yollayın tören alanına, yollara çıkıp askerleri beraber alkışlayın. bunları yaptığınız halde asker, size herhangi bir menfi davranışta bulunursa-ki imkansız- o zaman o askeri biz taşlayalım! çocuklar bilsinler ki bu ülke yırttıkları bayrak, taşladıkları asker bizim, hepimizin. biz de varız diyecek bir durum yok ki, neyin kavgasındasınız? mesela sadece dil mi? şu kürt haklarını savunduğunu söyleyen, bir tanesinin kocası hala dağda olan pkk sözcülerinin dağ kadrosuna adam toplamak için sizi gaza getirdiği konuşmalar bile neden türkçe acaba? bunu da düşünün.

bunları bile yapsanız çocuklar çocukluğunu yaşar, sokakta çalışmak, dağda ölmek zorunda kalmaz. okur adam olur, adam gibi yaşar. tıpkı inönü gibi, özal gibi, bir çok örnek gibi.

edit:başlık, bu konuyu en demogojik şekilde kullanacak kişinin eksikliğini hissetmiştir eminim. çaylaklık nedenini bilmiyorum ama, durumuyla kendisi gibi başlık altında alay etmek bile gereksiz. sadece bu tür ajite konuların onsuz öksüz kalması duygulandırıcı.
    #4303966 (unutmayan, 01.12.2008 10:38 ~ 10:42)
  7. PKK'nın Aktütün olayı için "9 arkadaşımızı kaybettik" açıklamasının yer aldığı internet sitesinden bir haber başlığıdır. Sitenin ve editoryal zihniyetinin ne konseptte olduğu zaten gayet açık. Komünizmin daha doğrusu soyalizmin ne şekilde savunulacağını yalan yanlış öğretmeye çalışan insanların "eziliyoruz, dışlanıyoruz, vuruluyoruz" diye ağlarken, tek gözüyle kendi halkına nişan almasını bir şekilde anlamayan bu kuş beyinliler ne yazık ki bu konuda haklıdırlar.

En iyi savunmanın saldırmak olduğunu düşünen bu yayın organının belirttiği gibi Kürt Çocuklar çocukluklarını yaşayamamaktadırlar. Haber içeriği olarak baktığınızda tamamen taraflı olması neticeyi değiştirmemektedir. Bu çocukların her an karışmaya müsait bir ortamda yaşadıkları gayet açık. Diken üstünde bilye oynamak, top diye çuhadan bir öbeği iple bağlamak, en büyük eğlence olarak çember çevirmek bir çocuk için ne kadar yeterlidir... Peki ya eğitim? Sitede suçlanan Türkiye Cumhuriyeti'nin gönderdiği ve çocukluğunu yaşayamayan o küçümenlerin ağabey ve ablaları tarafından vurulan öğretmenlerin veremediği o eğitim? Bunun suçlusu kim peki?

Provokasyonu geçin artık dostlar. Taraflı mecra ve medyumların kendi bağnazlıklarını size kabul ettirmelerine izin vermeyin. PKK'nın sitesinden haber alırken içeriğini düşünün, onların yazdıklarını değil. Kendi beyninizi kullanın başkalarınınkini değil. Aynı şekilde faşist sitelerden yazı alacaksınız bunu gözetin, Kürt ozanını dinlerken de, Türk şairini okurken de. Belki o zaman ordaki çocuklar uzaktan kumandalı arabalarla oynayabilecek beton bisiklet yolları yapılmış parklar bahçeler bulabilirler etraflarında.
    #4303979 (massattack, 01.12.2008 10:42 ~ 10:43)
  8. en büyük sebebi fakirliktir. hayat şartları doğar doğmaz bir çoklarına göre negatifdir. ailenin başı olan babanın geçmişten gelen töre düzeni içinde ev halkını ezmesi, eşine köpek muamelesi yapması, çocuklarını kucağına bile alıp sevmemesi zaten olayın vehametini anlatıyor. düşünün ki bir çocuk babasının kucağına bile gidemiyor töreden gelen adet büyüklerin yanında saygısızlık. ana cahil, baba cahil çocuktan ne bekleyeceksin ki ?

bir de şu gerçeği kimse unutmasın. kürt halkının bir özelliği var. çok tembel ve insan ilişkilerinde sıfırlar. varsa yoksa yüz sene önceki aile ortamının devamını sağlamak. devir değişti, hayat şartları değişti kısaca dünya değişti ama bazıları için hala zihniyet nato kafa nato mermer.
    #4303980 (imper, 01.12.2008 10:42 ~ 10:43)
  9. ellerine 8 yaşında silah veren, taş vererek polise atmasını isteyen abileri ablaları yüzündendir.
    #4303987 (imhotep, 01.12.2008 10:48)
  10. batıda da okula gönderilmek yerine, selpak sattırılan, eline ayakkabı boyası ve sandığı verilip sokaklara gönderilen çocukların varlığını gördüğümde doğru olduğunu düşündüğüm önerme. doğudakiler neden yaşayamaz çocukluklarını çok malumatım yoktur da, batıdakilerin sebebi bir çok çocuk sahibi olup geçinemeyen aileleridir. ha mutlaka kürt olmayıp da çocuğunu çalıştıran aileler vardır. ben genellikle gördüğümü yazdım.
    #4303989 (bagdagul, 01.12.2008 10:49)
  11. yedikleri her boka bahane bulunan abileri ve ablaları yüzündendir. abiler ablaları ne yapsa sebebi insan hakları ve özgürlük, ne yapmasa sebebi devlet terörüdür.

afedersiniz ama bu açıdan bakınca o özgürlük bende olsa dünyada s.kmediğim am, kırmadığım fındık kalmazdı.

evet haklarını iyi kullanmıyor bu çocuklar.
    #4303996 (cemil abi, 01.12.2008 10:53)
  12. terör örgütünün en bi favori en bi sevdiği biricik propoganda malzemesi; terörü, savunuculuğunu yapmaya kalktığı halka zorla dayatmak için yoktan varettiği uydurma argümanı.
    doğuya eğitim aşkıyla giden öğretmenleri öldüren, sağ bıraktıklarını ise bölgeden gönderen terör örgütü değil mi ben mi yanlış biliyorum yoksa? bir çocuğun eğitim hakkını elinden almak nasıl bir vebali üstlenmektir hiç bunu düşündü mü acaba o halkına karşı çok düşünceli terör örgütü.
    daha çocuk yaşlardan itibaren beyinlerine örgüt tarafından enjekte edilen "öteki" imajından kurtarmak devletin en öncelikli görevi ama kahretsin ki bu ülke adına kenan evren dedikleri tanımlayamadığım bir cismi bildi gördü yaşadı, şimdi de icraatlarının ceremesini çekiyor.
    türkiye'yi geldiği şu noktadan kurtarmak 2. atatürk'ün yaratılmasıyla gerçekleşebilir, birlik bütünlükten gayrısının fayda sağlamayacağını toplumun her kesimine aktarmak gerekir. ama bu medyayla, başımızdakilerle, içimizdekilerle biraz zor. gördükçe insanın hevesi kırılıyor bir anda.
    #4304036 (sapka yapamayan cuheyla, 01.12.2008 11:09)
  13. genç yaşta kapkaç ve gasp stajına başladıkları içindir.
    #4304039 (yazmayanyazar, 01.12.2008 11:11)
  14. anne babalarının akıllı davranmamaları sonucudur. batıya göçenleri akıllıdır ve para kazanıp gününü gün eder. sistem onlara fırsat vermiştir. göç etmeyenler ise babalarının hatasını çeker.
    #4304047 (Karl Marx And Spencer, 01.12.2008 11:15)
  15. 15 yaşında zorla evlendirilmelerinden olabilir mesela.
    Bir de çok küçük yaşta amca, dayı, abi, kardeş tacizine uğramak ve bunu kimseye söylememekte olabilir.
    #4308898 (malcolmriver, 02.12.2008 15:25)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

kurt cocuklarin cocukluk yasayamamasi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. kurt cocuklarin cocukluk yasayamamasi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kurt cocuklarin cocukluk yasayamamasi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about kurt cocuklarin cocukluk yasayamamasi. Copyrights of the articles are belong to their authors.