kursat 

kapat
  1. güzel sesli bir şarkıcı.

(bkz: istanbul'da bir yarim var)
    #2240817 (kuvass, 01.09.2007 09:46)
  2. eski türklerde prenslere verilen isim.ayrica en ünlü kürşat ın 40 kişi ile 1000 kişilik bir kaleyi bastığı ve büyük zarar verdikten sonra öldükleri söylenir . *
    #2461585 (kalem, 12.10.2007 16:05)
  3. culuk kagan'ın oğlu, göktürk prensi. babası çuluk kağan'ın ölümünden sonra amcası kara kagan hükümdar oldu. amcası kara kağan'ın çinli bir katun(hatun)'la evlenmesi üzerine başta kürşad olmak üzere pek çok kişi kara kağan'a karşı çıkmaya başladılar ve iç anlaşmazlıklar ortaya çıktı.

bunu fırsat bilen çinlilerin, göktürk devletine yaptığı bir saldırı sonucu, kara kağan'da dahil kürşad ve pek çok türk esir düşer. kara kağan, esir düştüğü beşinci yılında ölür, onuncu yılında ise kürşad ve 40 çerisi bir plan yaparak, her gece dışarıda gezintiye çıkan çin hükümdarını rehin almaya ve böylece göktürk devletini yeniden kurmayı hedefler, ancak kürşad'ın saldıracağı gece fırtına olduğundan çin hükümdarı sarayından dışarı çıkmaz bunun üzerine kürşad, 40 çerisiyle saraya doğru yürür ve çin imparatorunu baskın yapar. ancak kürşad ve 40 çerisi orada öldürülür.

kür eski türkçede ''ok'' anlamına gelmekte, şad ise göktürklerde bir prens ünvanı olarak geçiyordu. muhtemelen çok iyi ok kullanılmasıyla tanınan kürşad, bu ünvanla anılmıştır.
    #2915589 (alec yulin, 29.01.2008 20:47)
  4. insanı şükretmeye yönelten şarkıcıdır. ya öyle abin,kardeşin,akraban olsa. evlerden ırak..
    'sevgilim mi var kime süsleneyim / çok derdim var çok' türevli şarkı sözleri olan bi şarkısı çıkmış hele. aman aman..
    bi aynaya bak be. kim napsın seni?
    #2918501 (the passenger, 30.01.2008 12:40)
  5. "çok derdim var çok" deyip deyip göbek atan şarkıcımız. deli midir nedir? *
    #2959573 (sanirim osurdum, 06.02.2008 12:46)
  6. (bkz: kürşat alnıaçık)
    (bkz: kürşat başar)
    #2959581 (sex files, 06.02.2008 12:48)
  7. firtinalar adlı dizide bir aralar ebru gündeş in sevgilisi olan karakter.
    #2976523 (notrinova, 09.02.2008 14:18)
  8. kırk adamıyla çin sarayını basıp çinli prensesi kaçıran cesur türk kahramanıdır*.
    #3179220 (biko, 23.03.2008 03:10)
  9. şu ana kadar tanıdıklarımın hepsi dalavereci olmuştur nedense. kürşat adını taşıyıp da mülayim, efendi bir insana rastlamış değilim.
    #3179231 (aman heri, 23.03.2008 03:16 ~ 26.03.2008 21:10)

© 2008 - uludağ sözlük

kursat başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. kursat ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kursat nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» roma hamami » kara cahil » cinsel organin fermuara sikismasi » kayseri » slovakya » turk bayragi acana tas firlatan dtp li » yaran haberler » kultursuz dinazor » kadi » artvin kemalpasa festivali » bilgi sozluk » hayal kirikligi » zengin dogmak » akka » mental map » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » birinin gogsune yaslanip aglamak » insan » aysengruda » dis hekimleri ile dalga gecen cengaver turk genci » mufteri her zaman haklidir » halklar kardestir lan cahil aptal » ua cennet » ucakta aglamak » isvecli sirin » ua pasali » okul zilinin imperial march ile calmasi » he imbayi ye imbo » ataturk u mu kurtarirsin hz muhammed i mi » safak saymak » nezaket