kurban olam ayina yildizina 

/ 2
kapat
  1. Acaba türk bayrağının mı ayına yıldızına kurban olunuyor? yoksa başka birşeyin mi?* diye sorulması gereken yazı.
    (La Psychopathe, 03.01.2007 20:29 ~ 22.02.2007 16:58)
  2. bugün görüpte iğrendiğim yazıdır.reklam kokan hareketlerdir bunlar.
    (beatrice, 03.01.2007 20:32 ~ 20:35)
  3. 'kurban olacak kadar sevdiğin için mi sı.tın batırdın bu memlekete' denilmesi gereken damar girişli duygu sömürüsü. madem o denli seviyorsun, 11 askerin başına çuval geçirildi diye amerika'ya karşılık verebildin mi? o ay-yıldız bayrağa sahip bu halka ne fayda sağladın, bir fayda söyle.
    (hyperion, 03.01.2007 20:35 ~ 20:36)
  4. kurban olam de, ardından gerçekten kurban olan, şehit olan kahramanın anasının gözünün içine baka baka "askerlik yan gelip yatma yeri değildir" de.

(bkz: hade len)

şimdi sen diyeceksin ki; yersen,, yemedim be adamım.
    (trablus, 03.01.2007 20:38)
  5. tekel, tüpraş, petkim... vatanı sat, ondan sonra da aya yıldıza kurban ol...
    de get* konuşturma beni...
    (apatheticfrog, 03.01.2007 20:38)
  6. yersen tadında rte reklamı*. ben türk' üm diyemeyen bir kişi adına oldukça ilginç*. türk milletinin bu kadar saf, hafızasının böylesine* sığ olmadığını temenni ediyorum.
    (deli, 03.01.2007 20:45)
  7. (bkz: atma recep din kardesiyiz)
    (JusT ANotHeR StRanGeR, 05.01.2007 14:27)
  8. gurban olam şeklinde olsaymış daha bir şahane olacak olan cümle.
    (dis kapinin mandali, 06.01.2007 16:48)
  9. bugüne kadar icraatlarıyla vatani değerlerimizi hiçe sayan akp hükümetinin yaptıklarına ek olarak bir de dalga geçer gibi attığı slogandır.

birileri bizimle feci şekilde alay ediyor ama hadi hayırlısı.

(bkz: bu bir kamera şakası olmalı)
    (chazsmyr dhuunyl, 06.01.2007 16:54)
  10. kendisine 10 numara büyük gelmiş bir recep tayyip erdogan reklamı.

(bkz: andersenden masallar)
    (BlindGuardian, 06.01.2007 17:01)
  11. - kurban olam abd' nin, ab'nin ayına - yıldızına.
    - abi ya! onlarda yıldız var da, ay yok!
    - hadi ya! sil ulan bu entry' i, yanlış yere tezgah açtık...
    (altin kafesteki bulbul, 07.01.2007 19:50 ~ 08.01.2007 18:12)
  12. Yuh dedirten hadisedir dinden sonra şimdide milliyetçiliği sömürmeye başladılar siyasetçilik nekadar üçkağıt işidir birkez daha kanıtlayan olaydır.

(bkz: aydın doğan)
    (bkz: cüneyt zapsu)
    (bkz: recep tayyip erdoğan)
    (Tardu, 07.01.2007 19:58)
  13. secimler yaklastikca daha cok duyacagimiz zirvalardan bir tanesi.
    (muhtar, 07.01.2007 19:59)
  14. sırasıyla;

hikmet yar'ın önünde diz çökmek.
    - ben tekkeye değil, dergaha gittim.
    - 10 kasım'da sap gibi duruyorlar.
    - referansımız islam'dır. tutturmuşlar laiklik elden gidiyor. Bu millet istedikten sonra "tabii elden gidecek". bu ülkenin yüzde 99'u müslüman. hem laik, hem müslüman olunmaz. ya müslüman olacaksın, ya da laik. ikisi bir arada olunca ters mıknatıslanma yapar. mümkün değil ikisinin bir arada olması. "ben müslümanım" diyenin, aynı zamanda "Ben laikim" demesi mümkün değil. Çözüm ortada. 1.5 milyarlık islam alemi müslüman türk milletinin ayağa kalkmasını bekliyor. kalkacağız. onun ışıkları görünüyor. bu ayaklanma başlayacak.
    - gerekirse laik paltomuzu giyeriz, yine de bildiğimiz yoldan şaşmayız.
    - ben değiştim.
    - ben değişmedim, geliştim.
    - ben değişmem, değişemem, eskiden neysem, şimdi de oyum.
    - * oferlerle hiçbir görüşmem söz konusu değildir, basın üzerimize gelmektedir, çirkindir.
    - * sami oferle davos'ta görüştüm, daha sonra birkaç defa telefonla da görüştük.
    - * ülkemde kürt sorunu yoktur.
    - * türkiye'de kürt sorunu vardır.
    - askerlik yan gelip yatma yeri değil herhalde.
    - kırdığım şehit aileleri varsa özür dilerim.
    - abd ile pkk konusunda tam bir işbirliği içerisindeyiz.
    - pkk'nın elinde abd menşeli silahlar var.
    - kurban olam ayına yıldızına.
    - * türkiye'de kürt sorunu yoktur.

kronolojik olarak sıralanmış ve başta halkımız olmak üzere sözlük yazarlarımızın anımsamasını istediğim, unuttuğumuz cümleler... kimseden artı oy beklentim yok... ancak eksileyen kişilere şimdiden bir şey söylemek istiyorum... bu yukarıda yazılanlar başbakan recep tayyip erdoğan'ın yaptığı şeyler, söylediği şeyler... ne diyelim 2 koyun güdenler başbakan olabiliyor bu ülkede... zaten maharet de; koyun olmayıp, unutmamak, söylenenleri iyi analiz etmekte... bu maharet bizde var mı? orası bir muamma...
    (paleface, 07.01.2007 20:33 ~ 08.01.2007 20:38)
  15. "ne derseniz deyin, rte bu ülkenin başına atatürk'ten beri gelmiş en büyük adamdır."

"rte en büyük milliyetçidir. milliyetçilik bir takım partilerin tekelinde değildir"

"rte'yi kıskananların açtığı başlıktır bu."

gibi muhtemel cevaplara haiz slogan. hayır rte taraftarları hep bu formatlarda cevap veriyorlar da ondan diyorum.
    (kasimpasa canavari, 07.01.2007 21:20)
  16. rte yi kayitsiz sartsiz seven yurdum insanina itici gelmeyen * reklam kokan akp sloganidir.
    (calemityceyn, 09.01.2007 01:43)
  17. kurban olma ayına yıldızına
    okul yapmışsın amerika'da kızına
    vatanım, vatanım diye ağlaşıp durma
    bende bir ilaç var, merhem olur sızına *

benden tüm sevenlere gitsin.
    (impayatoy, 09.01.2007 01:54)
  18. Ay yıldızlı afişler Güneydoğu da yok
    10 Ocak 2007
    Okan KONURALP / ANKARA
    Başbakan Erdoğanın Türk bayraklı bayram kutlaması afişlerini eleştiren CHP lideri Baykal "Güneydoğu da bunların hiçbiri yok. Sen afişleri astırmadığın yerin mi, astırdığın yerlerin mi cumhurbaşkanı olacaksın" dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Tayyip Erdoğan ın, Türk bayraklı bayram kutlaması afişlerini, "Ay yıldızlı afişler Güneydoğuda yok. Sen nerenin cumhurbaşkanı olacaksın; afişleri astırmadığın yerin mi, astırdığın yerlerin mi" sözleriyle eleştirdi. Baykal, dünkü grup konuşmasında, Başbakanın Türk Bayrağını fon olarak kullandığı ve üzerinde "Kurban olam ayına yıldızına" yazılı bayram afişlerine de dikkat çekti. Baykal, "Bu afişler Türkiyenin bir coğrafyasında var, bir başka coğrafyasında yok. Bu hükümet ne demek istiyor? Bu hükümet ayına yıldızına ülkenin bir coğrafyasında kurban oluyor, bir coğrafyasında bırakın mı, diyor" diye sordu.
    http://www.hurriyet.com.t...2&srid=3429&oid=4

görüldüğü üzre recep tayyip milleti kandırma derdinde, bu "adam" birde cumhurbaşkanı olacak öyle mi? yalancı bir cumhurbaşkanı? anlıyorum canım seni!

düzeltme: zorunamı gitti sevgili arkadaşım*, yalan söylüyor "adam" aksini kanıtla özür diliyelim.
    (children of bodom, 10.01.2007 05:57 ~ 09:25)
  19. bir afiş. milliyetçi oyu avı, bayrak kanununa muhalefet, yani oy avcılığı ve suç bir arada. gülerek izliyoruz, izlemeye devam edeceğiz. bir maymunluk zinciri bekliyorum. alevi vatandaşlarımıza yönelik söylem de bunun bir parçası.
    (kayip ruh, 10.01.2007 07:21)
  20. afiş parası çok tutmasın diye "olurum" yerine "olam" yazdırmışlar, daha ne?

yok yani daha samimi göstermiyor, çok da itici duruyor, daha bir kaç yıl önce atatürk' e, cumhuriyete söven bu adam değildi bugün kurban oldu. neyse.

ayrıca tüm milletin göreceği afiş, imla kurallarına uygun yazdırılır, şiveli falan olmaz. basit bir örnekle o zaman karadeniz için; "uyyy gurban olayum ayuna yilduzuna" falan şeklinde yazdırsın tüm millete hitap etsin.

(hikayenin sonunda gökten üç tane hilal düşmüş)

"üfürükten teyyare selam söyle o yare"*
    (merenptah, 10.01.2007 08:05)
  21. bugün rastladığım, rte'nin büyük bir resmini içeren, türkiye'de yaşadığımız halde olam gibi modern türkçe'ye uymayan bir kelime kullanılan, haliyle daha bir itici görünen afiş.
    (tabuttamenemenyapanimam, 10.01.2007 19:34 ~ 17.01.2007 04:09)
  22. söz konusu afiş ve başbakan'ın yapılan eleştirilere verdiği cevap ile ilgili, mhp genel başkanı devlet bahceli'nin tespiti yerinde ve isabetlidir;
    yalan, riya ve aldatmacadan ibaret olan, siyasi sermayesi tükenen bu zihniyet, şimdi ümidini gerginlik ve cepheleşmelere bağlamıştır. çatışma stratejisinin kendisini mağdur ve mazlum gösterebileceği hesabıyla, türk toplumunun acıma duygularına sığınmaktadır. türkiye'yi etnik kimlikler topluluğu olarak gören ve kurucu milli kimliği inkar eden başbakan'ın seçimler yaklaşınca söylem değiştirmesi, olsa olsa mevsimlik milliyetçilik özentisi olarak görülebilecektir.
    (fowler, 12.01.2007 10:12)
  23. Fazilet Partisi nin de 'cumhuriyet fazilettir' diye zekice hazırlanmış bir sloganı vardı. ikisinin ortak özelliği içinde türk sözcüğünün geçmemesidir. Türkiye cumhuriyeti veya ayyıldızlı türk bayrağına demek zul gelmektedir. Epilepsi nöbetleri için bile balyoz gibi yöntemler var, fakat türklük allerjisi için hekimler ne önerir bilemiyorum.
    (bilgistan, 12.01.2007 10:30 ~ 10:31)
  24. bayrak üzerinden , ülke insanını en kolay nerden vururuz düşüncesinin bir meyvesi olarak yapılmış reklam. ali taran'ın dahi ! fikirlerinden biri sonucu doğmuş ve birilerini , ki o birileri 61 ilde yüzbinlerce basılmış bu afişlerden rant alan kişiler. onlar bu işin kaymağını yiye dursunlar, bizler bayrak , siyaset davası yapmaya devam edelim.

halk bunu yemiş midir ? hayır yememiştir. aynı halk, bayrak üzerinden siyaset yapanı yemediği gibi , gene bayrak üzerinden muhalefet yapanıda yemez. '' oraya astın, buraya neden asmadın '' tarzı muhalefet , bu ülke yönetimine talip olan zihniyetlerin de ilkokul düzeyini gösterir.

sonra '' tencere dibin kara , senin ki benden kara '' özdeyişi gelir akla. ne kadarda yakışır siyasi arenamızda cirit atan insanlara.
    (biraksamvaktidenizesalacak, 12.01.2007 10:31)
  25. diyarbakır'da asılmamış olan afiştir. akp bunun nedeni olarak diyarbakır'daki bilboardların dolu olduğunu oyüzden asamadıklarını söylemişse de, diyarbakır belediyesi kendilerine böyle bir teklifin hiç gelmediğini, boş bilboardlar olduğunu söyleyerek yalanlamıştır.
    (bkz: kurban olam milliyetçi oylara)
    (telashe, 12.01.2007 10:37)
/ 2
© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» ege kitap gunleri » sanki bu kiz bana bakti » ricardinho » butun gun msn de takilan tipler » why do you love me » turkiye bayanlar basketbol ligi » nihat dogan was here » dogum gunu » sozluk yazarlarinin gunluk uyku sureleri » 3 doors down » kan verirsin ve olaylar gelisir » haziran » sober » gerekirse pkk ya karsi cikariz » gotuyle daglari devirmek » bir omur tuketip mutlu olamamak » alanya ayse melahat erkin anadolu lisesi » pringles » elini attin mi et gelecek et » iletisim sorunu » lavinya » fikret bey » atonement » josh holloway » italik duruslu insan » ster » nuri sozkesen » yaran videolar » kralice nin istanbul da ucak gemisinde kalmasi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa