kur an okunurken sandalyede oturan first lady 

kapat
  1. karşılarında kur'an okunurken, yanındaki second, third, fifth ladylerin aksine sandalyede oturmayı tercih eden ladydir. adı hayrunisa guldür. ingiltere kraliçesinin sandalyede oturması yadırganamaz, birincisi dini değil, ikincisi kadın yaşlı. peki bizim first lady hazretlerine ne oluyor? hani bir laf var ya "bütün insanlar eşittir, ama bazıları daha eşittir" diye...Allah'ın huzurundadamı daha eşitsiniz siz?

Aslında bu hareket bir kimlik tercihi ve bir öncelik teşhisidir. Aynı sosyal statünün benzer harekette bulunması, çevresine delicesine hissettirilen kastın, inanç, gelenek, ritüel bırakmadan ne kadar değer varsa hepsini nasıl ezip geçecek kadar güçlü ve mütekebbir olduğunu işaret ediyor tüm kafası basanlara...

Kimse gelip de ülkenin itibarı ne olacak, kraliçenin yanında diz çökmek gibi ucuz laflar etmesin. Çok dindar değilim ama Allah'In önünde diz çökmenin en büyük ayaklanma olduğu argümanını rahatlıkla savunabilecek kadar haberdarım.

Ben, beni temsil eden başbakanın bush'un yanında bacak bacak üstüne atmasından da rahatsız olmuştum, bundan da rahatsız oluyorum. Yok arkadaş bunlar bize benzeyen hareketler değil, bizi başka bir şeye benzetmeye çalışan hareketler. Bunlar harici ellerin değdiği, dejenerasyon kokan hareketler!

Sevmedim hiç...

http://www.internethaber....news_detail.php?id=140965
    #3403592 (damat hobbit pasa, 16.05.2008 10:23 ~ 17.05.2008 18:39)
  2. (bkz: bu ne argüman bu ne lahana turşusu)
    #3403613 (elma kedisi, 16.05.2008 10:34)
  3. haberi okurken aklıma nasrettin hoca'nın fıkrası geldi;bilenler bilir oğluyla giderken eşeğe binmeleri ve halkın söylemleri. özü, kimseye yaranamazsın iyisi mi sen kendi bildiğini yap.şimdi kuran'ı bırakın dinlemeyi, okumanın bile yerde oturularak
    yapılacağına dair dinde bir kural yok. bu bizde kuran'a saygıdan kaynaklı edeple okunur ve mümkün mertebe yükseklere konularak saygı gösterilir.ama her nedense onu yüksekte tutmanın saygı göstergesi olduğunu düşünüp hatta yapmayanı eleştiren zihniyet onu okumaya ve anlamaya bile gerek duymaz da iş eleştirmeye gelince önde koşarlar. bu saygısızlık yapılsın demek değildir elbet. arabistan'da kuranı başına yastık yapıp yatanları da bilirim ve asla! tasvip edemem o ayrı.nitekim seferden dönen padişahın oturarak uyumasına sebep olan kavramlardan birinin de kuran olduğunu duymuşluğum vardır.
    gelelim asıl mevzuya orda başbayanımız * yerde otursaydı kuran farklı bir anlam mı kazanacaktı? ayrca bunu eleştiren insanların veya diğerlerinin yerde oturmuş olması halinde de 'devletin başbayanı kraliçe koltukta oturuken nasıl olur da yerde oturur, nasıl bizi küçük düşürür?' gibi serzenişte bulunacaklar da eminim olacaktı. fıkrayı hatırlamam ondan.
    #3403668 (ebegume cici, 16.05.2008 10:57)
  4. "katolik olan bir hanedan mensubu tahtından vazgeçmiş sayılır" kuralını yüzyıllardır uygulayan ingilizlere kuran dinletmek saçmalığının yanında lafı bile edilmeyecek olaydır. yoksa kuran okunurken yok sandalyede oturmuşsun yok yere oturmuşsun ne önemi var.
    #3403716 (bendoktordegilimhekimim, 16.05.2008 11:15)
  5. Kur'an okunduğu zaman ona kulak verip dinleyin ve susun ki size merhamet edilsin. (Araf suresi 204. ayet)

Kolaylaştırınız, güçleştirmeyiniz, müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz. (Buhârî, ilm, 12; Müslim, Cihâd, 6.)

yani Kur'an okunurken susup dinlemek farzdır. ancak diz çökmelisiniz vs. gibi bir şart yoktur. Stadyumlardaki kur'an okuma yarışmalarında herkes diz mi çöküyor sanki? Ayrıca bir konu da, islam dininde farz olmayan, ancak müstehab ve sünnet olan davranışların insanların yapmak zorunda olduğu davranışlar gibi sunulması da yanlıştır. Bir örnek de gayrimüekked sünnetler denilen sünnetler vardır ki Peygamber efendimizin bazen yapıp bazen yapmadığı sünnetlere verilen isimdir. Yatsı namazının ilk sünneti olarak kılınan 4 rekatlık namaz bir gayrimüekked sünnettir. Ancak dinimizce bir kişinin yatsı namazının ilk sünnetini kılmaması ile ilgili konuşulması durumunda bu gıybet olarak değerlendirilmektedir.
    #3403720 (zozo, 16.05.2008 11:17)
  6. allah'ın hükümlerini, herkesin kafasına estiği gibi ileri geri konuşmasıyla bir tutamayacağımız için hatalı olan kişidir.
    yoksa biz de biliyoruz, eğer otursaydı başlardı aman efendim dünyaya rezil olduk muhabbetleri; ama işte asıl bu şahsiyeti oturmamış, tek derdi ne derler korkusu olan tiplerin eleştirileri dikkate alınmaz.

Düzeltme: Kuran okuyan kişiden yüksekte oturulmaz.

http://www.haberaktuel.com/images/news/27577.jpg
    #3403730 (neretva, 16.05.2008 11:19 ~ 11:27)
  7. istiklal marşı okunurken konuşup aldırmadan yürümeye devam etmekten daha kötü olmayan durumdur. zaten herkes kimin ne bok olduğunu biliyor.
    #3403732 (ciyzis kirayzs, 16.05.2008 11:20)
  8. sandalyede oturmanın saygıyla alakasını kurmaya çalışan ve bunu yaparken komik duruma düşen bünyenin (ki bu tür bünyeler her olaydan birilerine kulp takma hevesiyle bilinirler) first lady betimlemesi.

Not: bu tip bünyeler first lady dedikleri zaman bir şey olmaz ama karşılarına aldıkları kişilerden bu tür bir tanımlama duyarlarsa 'işte bak dillerini bile satmışlar ülkeyi mi satmayacaklar' şeklinde garip tutarsızlık silsilelerini de duymanız içten değildir. ne de olsa serde 'vatanseverlik' var.
    #3403773 (sekerpinar, 16.05.2008 11:36 ~ 11:40)
  9. turkiye'de yaratilmak istenen "dinci elit" tabakasinin olusturdugu durumdur. yukarida da belirtildigi gibi bu tabaka "daha esit" olduguna inanir. oyle olmasa universitede turban yaygarasi yapmazlar, fakir fukaranin sorunlariyla ugrasirlar.
    #3403797 (soganli sirkeli ayran, 16.05.2008 11:42)
  10. hadis ayet vs vererek geçiştirilemeyecek ayıptır. Bu ayıbı örtmeye, eveleyip gevelemek şeytanın avukatlığını yapmak yetmez, yettirilemez. Komik duruma düşer adam. Ama ne gam suratları meşin gibi olmuş din simsarları erinirler mi hiç kendi söylemlerinin tarafında duranlara kara çalmaya, onlar küçük kızlara tecavüz eden kalemşörlerinin bile gazozlarına ilaç atıldığı komploları ile uğraşıyorlar. Yazık ki bin defa.

Bu nice ikiyüzlülüktür. ingilizler sandalyede, türkler yerde oturuyor. Yerde oturmayan tek türk first lady. Buradan çıkan sonuç şu, benim temsil ettiğim değerler örfümden bağımsızdır. Örfüm yerde otur derken, kimliğim ve statüm beni sandalyeye taşıyor. Hadisenin özü bu kadar basittir. Tıpkı sadece Akp iktidarda diye yıllar yılı türbanlarını çıkarıp kavgasız gürültüsüz paşa paşa kampüslerine girenlerin önceki hükümetler dönemlerinde her Cuma ortalığı savaş alanına çevirmelerindeki samimiyetsizlik gibidir bu. Örfüm, dini inancım bana baş örtüsü çifte standardına karşı mücadele et diyor, ama takiyeye dayalı iç sistemim beni susturuyor. Akp mi iktidarda aç başını gir bir şey olmaz.

Aynı samimiyetsizleri düşünüyordum da;
    Sol görüşe sahip insanların iradesi muktedir olsa ve diğerleri yerde otururken, sol cenahtan first lady sandalyede kraliçenin yanında otursa idi, o kadar ilkesiz o kadar adice eleştiriler patlayacaktı ki, şimdi ayet hadis verenler, bu sefer ayetlerle hadislerle kitaplarını ululama konusunda samimiyetsizlik yarışına gireceklerdi.

Ne inanç önemli ne değer, iktidara tapınma, otoriteye sahip olma elimizin altında olsun da, nasılsa maneviyatın sahibi biziz değil mi? istediğimiz gibi keser biçeriz..
    Değil işte öyle değil!
    #3404211 (damat hobbit pasa, 16.05.2008 13:48 ~ 13:50)
  11. tezat first layd.lady olamayacak lady de diyebiliriz.
    #3404225 (verona, 16.05.2008 13:51)
  12. yasli oldugu gozonune alinirsa -baska nerede oturacakti?-denilesi hadisedir.

kendisinin ellili yaslari coktan devirdigi icin dizlerini bukup yere kivrilmak iskencedir.

(bkz: sandalyede namaz kilmak)
    #3404305 (karakuzusu, 16.05.2008 14:09)
  13. 42 yaşındaki hayrunnisa gül'ün yaşlılıktan (!) dolayı yaptğı şeydir. unutuyorlar tabi ki hayrunnisa hanım'ın 15 yaşında Abdullah Gülle evlendiğini...o yüzden 50'li yaşlarını devirivermiş oluyor genç first lady. Din de bizim kitap da bizim, ister amuda kalkar dinlerim, ister şınav pozisyonunda diyenlerin ayıplamayacağı hadise.
    Neleri ayıplamadılar ki bunu ayıplasınlar!
    #3404334 (damat hobbit pasa, 16.05.2008 14:15 ~ 14:18)
  14. hayrünnisa gül'dür. ya onu bunu bırakalım da ingilterelerden kalkıp gelen kraliçe'ye ne diye kuran dinletirsiniz? neyi kanıtlama peşindesiniz? "bak abla bizim dinimiz harika, bak bizim ayetlerde neler yazıyor" mantığı mı bu? ne zaman bizim memleketten biri yurtdışına gittiğinde kiliselerde incil dinlemiş? ona misyonerlik falan bile diyenler olur da bu saçmalığa ses çıkaran olmaz. götürün kadını tarihi yerleri gezdirin, kültürel zenginlikleri tanıtın, kuran'ınızı kendiniz okuyun. çok okumak istese kendi de okuyabilir merak etmeyin, okuma yazması var.
    #3404378 (oneqeno, 16.05.2008 14:26)
  15. bir laik olaraktan efendim bence sandalyeye oturmasının hiç bir sakıncası yok. geleneklere işlerine gelince uyuyor işlerine gelmeyince uymuyor ya da kimin dayattığına bakarak uyabiliyorlar, bunu biliyorduk zaten. efenim caiz midir değil miir çok bilmiş islamcılar açıklayıverirler nasılsa. dedim ya bence sakıncası yok. dinin biçimde aranmasına taraf olmadım hiç. kimsenin inancını da sorgulamak gibi bir derdim olamaz. saçının bir telinin görünmesi gibi ayrıntıları ön plana çıkarıp neredeyse dinsizlikle eş değer tutacak kadar gözü dönen ve türkiye'nin en önemli sorunu haline getirenlerin nasıl da bir çırpıda işlerine geldiğinde değişebildiklerini, samimiyetsizliklerini görmek üzücü sadece.

o değil de, ya mazallah bir laik böyle yapmış olsaydı? mesela semra sezer ? alllaaaahh, seyreyleyin gümbürtüyü.
    bu ikiyüzlülük çok rahatsız edici.
    #3404442 (telashe, 16.05.2008 14:41 ~ 15:11)
  16. kur'an okunurken camiden içeri girmeye tenezzül etmeyenlerin içlerini döktükleri başlıktır. sadece bayan gül değil arkasında da bir sıra sandalyeye oturan vardı. e tabi amaç bi yerlere bok atmak olunca göz istediğini görür. ayrıca kur'an okunurken yerde oturulur sandalyede oturulmaz diye birşey de yoktur. ve yine ayrıca at sırtında ava çıkan kraliçe yaşlı olmuyor da cami ye girince mi yaşlı oluyor.

(bkz: zevzeklik)
    #3404482 (cemilflower, 16.05.2008 14:52)
  17. camilere çok sık uğramayan insanların yadırgayacakları bir meseledir, zira camilerde kur an dilemek şöyle dursun sandalyede namaz bile kılınabiliyor, yaşı itibarı ile sandalyede oturması pek yadırganmamalıdır.
    #3404557 (dr rocco amca, 16.05.2008 15:16 ~ 19.05.2008 10:36)
  18. başyenge h.gül'ün hangi sıfatla kendini kraliçenin yanında oturmaya layık gördüğü tartışılmayandır.
    #3404566 (aquarius, 16.05.2008 15:18)
  19. turban takip, dar elbiseler giyerek vucut hatlarinin vurgulanmasina, pur makyaj ve dahi artik cingenelerin bile dugunlerde surmedikleri kadar simi yuzlerine surerek, eyeliner cekili gozlerini suze suze dolasan kimseler kuran okurken sandalyede otursa ne olur denesi basliktir.
    #3404571 (tiremisu, 16.05.2008 15:21)
  20. kur-an okunurken herhangi bir yerde oturup onu dinleyen bir first lady'den farkı olmayan first lady'dir.
    amaç eğer bağcıyı dövmek değil, üzüm yemekse, oturur sessiz sessiz saygıyla dinlersiniz. zaten orada oturacaksın, yere çökeceksin, çömeleceksin falan gibi şartları da yoktur. önemli olan lakptir ki onun da şekli siz amuda bile kalksanız değişmez.
    iş ki kendisine bakan gözler kem, o gözlerin bulunduğu bedendeki kalp fesat olmasın. onlar ne yapar ne eder bulurlar söyleyecek bir kem söz.
    #3405620 (baskalaricehennemdir, 16.05.2008 19:24)

© 2008 - uludağ sözlük

kur an okunurken sandalyede oturan first lady başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. kur an okunurken sandalyede oturan first lady ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kur an okunurken sandalyede oturan first lady nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» bokcan » bisiklet tekerlegine pet sise sikistirmak » juliet burke » brandi garnett » gundelik iliskiler » bi siktirin gidin » facebook » webcam » digiturk » esenikli a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci