kucuk kiyamet 

/ 3
kapat
  1. bir taylan biraderler filmi olmasina karsin , kötü film.
    konu kurgu güzel ama baglantilar cok basit ve siradan.
    #2298546 (bu nick tam yirmi bir harf, 11.09.2007 15:35)
  2. --spoiler--
    bilge neden bu kadar çok su içiyordu?
    duvarda bi gece önce öldürülen sinek neden ertesi gün yoktu?
    --spoiler--

sorularına da yanıt bulabilirsem rahatlayacağım bu sefer olmuş dedirten taylan biraderler filmi.
    #2339974 (tavukbalikkellebunlaryenirelle, 19.09.2007 01:59)
  3. -mış gibi film. öyle.
    #2340020 (endless, 19.09.2007 02:15)
  4. gayet güzel psikolojik gerilim filmi.

taylan biraderlerin okul filmini pek beğenmesem de bu film çok hoş olmuş.
    gerim gerim germesi ona anı hissettirmesi bile başarılı kılıyor filmi. oyunculuk ve final sahnesiyle süprizlerle dolu olması...
    bence filmin kurgusu çok sağlam olmuş.

--spoiler--
    ilker aksum azrail rolünü süper oynamış.

-ev sahibi de seni bekliyor abey
    -ev sahibini bekletmeyelim abla

mezarlıkta bütün hepsinin adının yazılı mezarlarının olması çok güzel ayrıntı. ''bundan sonra sıra sende abla'' diyen azrail'in sonra onun canını alması, deprem sahnelerinin gerçekçiliği.ü
    --spoiler--

bence taylan braderler güzel iş çıkarmışlar.
    #2480022 (pulp fiction, 17.10.2007 10:25)
  5. Senaryosu dogu yucel tarafından yazılmış film.
    #2482970 (joe satriani, 17.10.2007 23:34)
  6. gen ve the others gibi sonunda ters köşe yapan bir film
    #2557941 (halil cibran, 05.11.2007 12:02)
  7. --spoiler--
    hayal, travma, kabus hepsi birbiri içine girmiş. bir an kendimi butterfly effect'deki gibi ne yaparsan yap kaderin önüne geçemezsin gibi hissettim. ölüme kimse engel olamıyor. koca kişisi, deprem olmasa bir trafik kazasında gene ölecek diyor kadının hayali.
    azrail ise bir bekçi kılığında mezarları bile kazıyor o kadar yardımcı yani.

en güzel vurgulanan şey ise ressam ablanın tabloları ile film boyunca olan olayların kişilerin bağlantısı.

sinemada izlemediğime üzüldüm açıkcası etkili olurdu.

cansel elçin çok sade oynamış. kendine dönük koca tipinde birini. sesi tonlaması uyuz ediyor. belkide yönetmenin istediği bu. hiç mi uyuz kocalar yok. bu filmde ilgisiz koca rolünde zaten karısına olan tutumu da bunu eleveriyor. hatırla sevgili'deki ahmet ile çok farklı bir karakter.

zaten film tek kişi filmi, gerisi figüran ve dekor olmuş. başak köklükaya yalnız oynamış. çocuklar ve dadı binnur kaya tamamen dekor. bir yeğen rolündeki genç çocuk ben burdayım diyor.

ilker aksum kısa sahnelerinde derin bakışları ile modern bir azrail.

vadesi dolan gidiyor filmde.

ev sahibini söylemeye bilmem gerek var mı.
    --spoiler--

kaderde varsa eninde sonunda yaşarsın diyen bir film. deprem ana fikir değil, bir araç olmuş.
    #2604298 (blonde mermaid, 18.11.2007 21:23)
  8. okul filmi kadar saçma bulduğum ama iyi oyuncular tarafından oynanmış film.
    #2604308 (bonusssimo, 18.11.2007 21:26 ~ 21:27)
  9. tek kalemde söyleyelim; yerli yapım stay!..

başak köklükaya için izlemeye değer yine de.
    #2609598 (hosaf, 20.11.2007 11:33)
  10. Ayrıntılarda saklı, izlenmesi gereken Türk Filmi.. Film başlamadan önce +7 uyarıcı işaret görüldüğünde "Eyvah bari Dabbe gibi saçma sapan olmasa" dedirten -izlendikten sonra başarılı oldugu düşünülen bir yapım.

"Herkesin bir kaderi vardır" ya da "herkes birgün ölümü tadacaktır" ya da "ne yaparsan yap kaderin önüne geçemezsin" ya da "kendi kaderini kendin çizemezsin" tezlerini doğrulayan bir senaryo.

Evet bir şekilde çocuklarına zarar gelmemesi için kendini feda etmen gerekecektir ama ecel gelmediyse hayal-gerçek arasındaki çizgide kaybolan sen olursun.

Başak Köklükaya için söylenecek; hatun başarılı rolunu yaşayarak oynuyor.
    Cansel Elçin için; Kendi sesiyle oynamıştır, millet "bu ne be" dese de; ergen kızların hissettiği hoşlanma güdüsü gibi; sesi beni etkilemiştir.
    ilker Aksum için; bu adam nasıl bir oyuncudur dedirtecek kadar yetenekli, azrail olan kişilik.
    Binnur Kaya için; sus-pus rolunde bebeğin bakıcı olarak karşımıza çıkmıştır ama hatun hangi rolde olursa olsun o kılıfa giriveriyor.

Spoiler'lara gelince,

Cansel Elçin'in karizması insana böyle eşin olsun; isterse taştan olsun hissi veriyor * ilker Aksum'um (ismi Ali olması gerek) Cansel Elçin'i (Zeki) gömdüğü sahnenin hemen sonrasında evin kapısının önünde durup psikopatça baktığı sahne filme bomba etkisi yaratmıştır (-kanımca) Deprem sonrası enkaz altında yine çocuklarını düşünen annenin (Bilge) çığlıkları ve her birini kurtarma çabası ekran başındakilerin nefes almalarını bile güçleştirmiştir. Ve en son Boğaziçi köprüsü ve istanbul'un düşünmek istemediğimiz yüzünü açıkça ekranlara taşınan görüntüsü..

Kısaca,
    izlenilirse deprem gerçeğinin içyüzüne tanık olacaksınız. Bu gerçek bir doğa olayı, yaşanabilir de yaşanmayabilir de.. Film de deprem hassasiyetimiz sömürülmek istenmemiştir aksine olabilecekler küçük bir kıyamet adı altında umarsızca yaşayanlara belirtilmek istenmiştir.
    #2807138 (witchande, 08.01.2008 13:06)
  11. izmit sinemalarında izlenildiği zaman bambaşka bir havaya bürünen filmdir. zira salonun yarısına yakını terketmişti filmi arada.

basak koklukaya hayranlığımı katlamış, etkileyici bir taylan brothers filmidir ayrıca.
    #2807145 (jansoldier, 08.01.2008 13:08)
  12. türk sinamasında pek alışık olmadığımız türden bir film. bu yönde pozitif adımların atılacağını gösteren bir film. güzel senaryo ve güzel oyunculukla beğeni kazanmıştır. ayrıca filmin sonu çok güzel bağlanmıştır. korku ve gerilim dolu 2 saat geçirebilmek için izlenebilir.
    #3208519 (ExeLaNcE, 30.03.2008 02:35)
  13. her zaman bendeki yeri farklı olacak olan film. romantizm manyağı olmayan, sevgilisinin hadi beraber oraya buraya gidelim tarzı isteklerine üstü kapalı küfürlerle yanıt veren ben bu filme gitmeyi kabul etmişimdir. çoğu erkeğin kimi zaman çaresizlikten kimi zaman da fantezi gereği tercih ettiği sinema salonu benim muhteşem fantezi mekanımdı. galleria adlı alışveriş merkezinin sinemasından almış olduğumuz biletlerle yerimize oturmakla başladı macera. daha film başlar başlamaz ufak dokunuşlar da start almıştır. falandır filandır. gerisini anlatıp cinsel hayatımı deşifre etmem fena halde eksi oylanmama sebep olacağı için burada kesiyorum. film mi? gördüğüm yerleri pek beğenmedim. bafiyle meşguldüm zira.
    #3574484 (yavuzum, 23.06.2008 18:54)
  14. bir aile için babanın ölümü küçük annenin ölümü büyük kıyamet diye adlandırılandır. allah her ikisininde yokluğunu vermesin.*
    #3574488 (jaspe, 23.06.2008 18:57)
  15. kesinlikle izlediğim türk filmleri klasmanında ilk 5'e sokarım bu filmi, nacizane. Öncelikle ölüm ve deprem teması, islam alimleri tarfından küçük kıyamet olarak addedilir. Şimdiden sonrası spoiler.

--spoiler--

Filmde ailenin fethiye'ye gitmesi, ölüm anını simgeliyor bence. Hatta çoğu hadiste ölümün müminler için güzel bir diyara geçiş, kafirler için ıstıraplı bir süreç olduğu söylenir. Kuran'ı referans almışlar filmde, hatta bir çok hikaye vardır ölüm hakikatini tasvir eden. TEkrar ailenin fethiye yolculuğuna gelirsek anne bir çeşit komaya giriyor kolonların altında, ve köpeğin evin kızını korkutması bir nevi akut köpeği olarak düşündüm. Sonra banyo esnasında kulağını duvara dayadığında anlamsız sesler duyuyor, bu de dışardaki kurtarma ekiplerinin çığlıkları aslında. Ayrıca not aldığım bir de imgesel anlatım, plajda kumdan kalenin istanbul silüeti olması, ve deniz dalgalarının kumdan kaleyi alıp götürmesi.. FAkat evin annesi bir nevi koma halinde olduğu için konumlandıramıyor tüm bunları. Sonra koma halinde iken gördüğü kabuslar aslında o anki sabit durumu, kısaca orada içiçe geçmiş bir david lynch durumu var ki güzel bir tasvir aslında Ayrıca ev sahibi metaforu ile "Rabb'inize gidiyorsunuz" fikri empoze edilmiş, bunu da beğendim.
    --spoiler--

Kısaca bir Türk filminden beklemediğim kalitede bir korku filmi. Hatta bu gazla "ulan türkler yapmış bir de musallat'ı izliycem dedim, hafazanallah. Keşke izlemeseymişim diyorum, hiç değilse bir dahaki sefere kadar bu hissiyatı muhafaza ederdim içimde. Ve ilk çıkacak türk korku filmini sinemada izlerdim.
    #3582269 (zabalaynn, 25.06.2008 20:17)
/ 3
© 2008 - uludağ sözlük

kucuk kiyamet başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. kucuk kiyamet ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kucuk kiyamet nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» seri halde arti oy veren melek » churcill » sinegi ustune iseyerek oldurmek » sozluk bana is bul lan allahsiz » hulk karakterinin uzerine rahat bir seyler giymesi » yaran diyaloglar » e » tulga » fislenmekten korkmak » modemi acip kapatmak a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci