kucuk iskender 

/ 7
kapat
  1. kendi menisinden bahsetmeyi pek bir seven,
    ve yazdığı şeyleri karşısındaki için değil de sırf kendi için yazıyormuş gibi bir usluba sahip oluşundan dolayı bazen anlaşılması zor şair,filozof.psikopat yazar.
    bu gece gökyüzü yeryüzüne düşecek altında durma...
    k.iskender
    (sıçtırtma lamasına, 16.01.2006 16:46 ~ 08.12.2007 02:14)
  2. yarım porsiyon iskender kebaba verilen ad (bkz: ehe)
    (korncu21, 16.01.2006 16:55)
  3. her ne kadar aykırı bir karakter olsada şiirlerindeki istikrarı korumayı başarmış eşcinsel yazar..
    (baudelaire, 16.01.2006 23:53)
  4. seni ne kadar sevdigime senin için çektiğim 31 ler kanıt gibi bir lafı vardı.
    (selmagezinir, 16.01.2006 23:56)
  5. ayrıca emre belözoğluna yazdığı şiir sonrası emre belözoğlu k. iskender abi beni yanlış tanımış dedi..bunun üzerine k. iskender ben hayatımda hiç bu kadar yanlış anlaşılmamıştım dedi...
    (baudelaire, 17.01.2006 00:00)
  6. http://www.kucukiskender.com
    (bkz: istediğin gibi yaptım artık kalbim yok)
    (bkz: insectisid)
    (bkz: uzun)
    (cikarinbeniburdan, 17.01.2006 00:02 ~ 06.03.2006 01:48)
  7. iskenderin pipisi
    (aabi, 17.01.2006 23:21)
  8. bülent üstünün lombak dergisinde eski karakterlerinden biri.
    (zarar_ziyan, 17.01.2006 23:27)
  9. bursa'da arap şükrü'de bir restoranın garsonuna bile sarkan zat-ı muhterem.
    (jerky, 22.01.2006 17:19)
  10. iskender denilen şahsın pipisine seslenme şekli.
    (don kişot, 22.01.2006 19:07)
  11. farkli kelime kombinasyonlarini $iirlerinde ba$ari ile kullanan $air.(a$k sadrazami,seks destroyeri,organ prensi).ya sevilen ya da nefret edilen insan.sevenler hatta hastasi olanlar tarafinda oldugum varlik.kitaplari (in alphabetical order):

*666
    *alp krizi
    *bahname
    *balik burcu hikayeleri
    *belden asagi ask hikayeleri
    *bir cift siyah deri eldiven
    *bir nedeni yok yalnizca optum
    *canguncem
    *cehenneme gitme yontemleri
    *ciddiye alindigim kara parcalari
    *curuk et deposu
    *dedem beni korkuttu hikayeleri/ arkaoda cinayetleri 1
    *erotika
    *gozlerim sigmiyor yuzume
    *gozyaslarim nal sesleri
    *insectisid
    *ipucu birakma sanati
    *kahramanlar olu dogar
    *kanli lagim farelerinden kucuk iskendere mektuplar,e-mailler,notlar,birakilmi$ $iirler
    *klarnet
    *made in hell
    *papagana silah cekme
    *periler olurken ozur diler
    *pop h art
    *suzidilara
    *siirli degnek-birinci uc
    *the kirmizi baslikli istasyon sefi
    *yirmi5april
    *zatulcenp
    (endless, 12.02.2006 01:05)
  12. popüler olma uğruna yok futbolculara şiir yazan, yok sinema filmlerinde oyunculuk yapan zat. asıl ortaya koyması gereken ve kartvizitinde yazan 'şair' sıfatına uygun işlerde pek başarılı olamadığını düşündüğüm şahıstır.
    (montajelemani, 12.02.2006 01:19 ~ 27.05.2006 18:02)
  13. annesinin, kendisini affetmedigi sair.
    ''annemin elini öper gibi öptüm seni dudaklarından
    annemin cenazesinde kılmadığım namaz kadar masum
    annemin mezartaşındaki imla hataları kadar sarhoş
    annemin vasiyetindeki,
    'oğlumu benim yanıma gömmeyin sakın' maddesi kadar sevecendin.

bazı eski romanlar
    'yıl bin dokuz yüz bilmem kaç' diye başlardı,
    ben çocukluğuma, çocukluğumun çocuk romanına,
    senin oyuncaklarını kırarak başladım.
    ben her sonbahara hep yaz'ı kırarak başladım.
    yazları kırarak sonbaharlara başlamak...
    bunlar benim sevişirken kaybettiğim savaşlardı!

firari bir aşka saklanacak kalp bulmak
    anneme talip olan yalnızlığın sorumluluğundaydı.
    belki o kadının ölüm nedeniyle ısınan gözlerinin,
    uzak şehirleri hatırlatan soğukluğunda
    bir kalp bulmak
    bir kalbe çevrilmeyecek bir teklif sunmak
    okyanusları birleştiren hayali ara denizlerin sonundaydı!''
    (bkz: anneler ogullarini affetmez)
    (atlari da vururlar, 28.02.2006 22:56)
  14. yıllar önce beyoglunda bir bar kavgasında acayip delikanlı hareketler yapmış,yanındaki kızı korumuş,''kendi cinsinden hoşlanıyor ama gene de erkek'' intibağı uyandırmış şairimiz.
    (veritaserum, 06.03.2006 01:38)
  15. tipik bir kimlik bunalımı-kimlik kargaşası vakası.
    (asiti kaçmış kola, 06.03.2006 01:42 ~ 23.11.2006 22:39)
  16. bir kız arkadaşımın "yanındaki çocuklar o kadar yakışıklı ki, nerden buluyor bunları" dediği zatı muhterem.
    (karga, 25.03.2006 17:22)
  17. yazdıklarının birçoğunun edebi değerinin şüpheye açık olan, defolu bir şahsiyet, can yücel yamağı.
    (stalker, 25.03.2006 18:21)
  18. küçük iskender mahlasıyla tanınan Derman iskender Över, 28 Mayıs 1964 yılında istanbul'da dünyaya geldi. Kabataş Erkek Lisesi'ni bitirdikten sonra i.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne girdi ve beş yıl eğitim gördü. Kendi arzusuyla bıraktığı tıp eğitimini takiben i.Ü. Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü'ne de üç yıl kadar devam etti. Ağır basan sanat hayatı onu akademik ortamdan kopartarak edebiyat ve sinemaya sürükledi.

'Marjinal şair' olarak tanınmaya başlaması 1985 yılıdır. Günümüze değin bunca yıllık süreye onlarca şiir ve özgür metin, bir günlük, üç roman, iki özel derleme, bir inceleme, bir antoloji olmak üzere birçok kitap sığdırdı. Kimi Avrupa ülkelerinde çıkan antolojilerde şiirleri basıldı. Kanada'da yayımlanan Descant adlı edebiyat dergisinin Türkiye özel sayısında, ABD'de ise Murat Nemet Nejat'ın 'eda' kavramında yoğunlaştığı Türk şairlerinden çeviri antolojisinde kendine yer buldu. 2000 yılında italya'da düzenlenen Avrupalı Genç Şairler Yarışması'nda ( La Giovane Poesia D'europa Nel 1999 ) ilk ona girdi ve bu şairlerle birlikte kitaplaştırıldı. Yine aynı yıl içersinde uzun zamandır sinema dalındaki jürisinde de yer aldığı Orhon Murat Arıburnu Ödülleri'nde 'Bir Çift Siyah Deri Eldiven' adlı şiir kitabıyla birincilik alarak ödüllendirildi. izmir Dokuz Eylül Üniversitesi Fotoğraf Bölümü master öğrencilerine 'Postmodernizmin Görsel Malzemeye Etkisi' üzerine bir seminer verdi. 2001 yılında Almanya'da, 2002'de de Hollanda'nın çeşitli şehirlerindeki etkinliklerde konuşmacı olarak ve şiir performanslarıyla yeraldı. 2003 yılında Berlin'de düzenlenen ilk Türkiyeli Eşcinseller Kongresi'nde bu konudaki dekleresini okudu. 2004'te Newyork'ta ve Kuzey Carolania'da üniversitelerde konuşma yaptı ve tek kişilik okuma gecelerine konuk oldu. Ayrıca Türkiye'de farklı üniversitelerde ve liselerde panellere, workshop'lara katıldı. Bir dönem seslendirme, senaristlik, radyo programcılığı, şiir matineleri de yapan küçük iskender, içlerinde 'Ağır Roman' ve 'O Şimdi Asker'in de bulunduğu beş filmde de oyuncu olarak rol aldı. Halen Varık, Adam Sanat, Yasak Meyve, Kaçak Yayın adlı dergiler ağırlıklı olmak üzere yazmaya ve kitaplaşmış eserlerini yayımlamaya devam etmektedir.
    (endless, 25.03.2006 18:28)
  19. her askta donmedolaptayim ve kesiliyor elektrik ben en tepedeyken...
    (bkz: bir nedeni yok yalnızca öptüm)
    (parkinson, 10.04.2006 03:17)
  20. Bir gaz sızıntısı olarak yaşıyoruz rahimden mezara doğru püfür püfür bir gaz sızıntısı.Hayata külfet mevzularla haşır neşir
    Bir şişenin içine konulup atılan mesajlara benziyoruz kimin eline geçeceğimiz belli değil,boktan bir durum
    Bir tür umumi helayız hayatımıza erkekler giriyor,kadınlar giriyor içimize sıçıp gidiyorlar,hatıralarımız yüzünden pis kokuyoruz.
    Kartviziti olanlar kartviziti olmayanları eziyor ülkenin özeti bukadarcık bir bardak su mutlumudur bunu hiç düşünmüyoruz
    Gülmece dergileri çıkıyor
    Ağlamaca dergileri çıkmıyor
    Ben ağlamak istiyorum inanmıyor kimse!
    Sonra aşk hijyenikmi?
    Yuvasına ekmek kırıntısını zorlayarak taşıyan karınca mutlumudur?bunu hiç düşünmüyoruz.
    Evlilik anonimmidir?limitedmi?
    isa'yı çarmıha gereceklerine kursuna dizselerdi hristiyanlar çok komik olurdu.
    Bir nü tabloyu seyredermişcesine bakıyorum yıldızlı gecelerde gökyüzüne
    bulutların üzerinde kiremit kaydırıyorum.
    Fikret ürgüp'ün günlüğünde yazdığı gibi ''BAKALIM SAAT KAÇTA ÖLÜRMÜŞ iNSAN''
    Bir düş görüyorum babam varmış yanımda çukurcumadayım,karşımdaki evin damında martılar var sabahları bağıra çağıra uyandırıyorlar yer yatağımda karanlıkta uzanıp sigaramı arıyorum,sonra elim bir şişe şaraba çarpıyor devriliyor şişe ılık ılık akıyor
    Yapış yapış bir aralık gününün bütün sülalesi istanbulu işgal etmiş durumda
    çıkıyorum bu izbe evden babamı bırakarak
    Daire kapısına sıçmış yine apartmanın ürkek kedisi boka basmayacağım
    üst sokaktaki börekçiye gidip ıstırap dolu siparişimi vereceğim
    karnımı doyurduktan sonra basit bir hayat sürme arzusuna kapılacağım
    BiR GAZ SIZINTISIYIM KiMSE KiBRiT ÇAKMASIN
    (lilithhh, 27.05.2006 15:10)
  21. Asıl adı Derman iskender Över'dir. 28 Mayıs 1964'te istanbul'da Fransız Hastanesinde doğmuştur. Edebiyatımızın asi şairi olarak da bilinir. Ama aslında pek cicidir * 5 yıl tıp eğitimi alıp mezun olmasına az bi zaman kala bırakmıştır. aynı şekilde 3 yıl da sosyoloji eğitimi almıştır, daha fazlası işine yaramayacağı için bırakmıştır. 2006 melih cevdet anday siir odulu'nün de sahibi olmuştur. Yurtdışında da birçok etkinlikte ülkemizi temsil etmiştir, antolojilerde yer almıştır. En sevdiği ülke hollanda'dır.. En sevdiği Şehir önce istanbul sonra amsterdam'dır.
    Saymakla bitmeyecek kadar kitabı olan şair kişi istanbul'da beyoglu dolaylarında yaşamakta, zozi adlı kedisiyle mutlu günler geçirmektedir.

http://www.kucukiskender.com
    (Janis JopLin, 15.06.2006 23:10 ~ 25.11.2006 01:17)
  22. 2006 melih cevdet anday siir odulunu alan yazar-şair.ayrıca canguncemalı kitabından;

yağmur dindi
    yağmur dinine inandık...
    (pafküf, 04.08.2006 14:12)
  23. bursa'da değil başka yerlerde yenilen iskendere denir. nedir kardeşim orjinali dururken gidip ne idüğü belirsiz iskenderleri yersiniz*
    (mmtyvs, 04.08.2006 14:17)
  24. (bkz: parça tesirli melodram)
    (bkz: bir martıyı ağlattın sen)
    (bkz: arabesk)
    (bkz: de gülüm)
    (bkz: illegal ruh patansiyeli)
    (Janis JopLin, 09.09.2006 14:23)
  25. an itibariyle porsiyonu 10-12 ytl civarıdır.
    (montajelemani, 20.09.2006 02:51)
/ 7
© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» blinds » bizkaclirayiz com » decir » heir apparent » turk birligi » dugunde gelinlik giydirilen kiz cocuklari » turk telekom e fatura » kilis in tarihi eserleri » aimp » bunu yapan insan olamaz » yabanci » kordon » orospu cocugu » asi » uc buyuk yok tek buyuk var » islamcilarin samimiyetsizligi » jose mourinho » onuncu nesil yazar » gulec » iskender buyuk » cungus un tarihi eserleri » cinar in tarihi eserleri » 1408 » peygamber » siee » agza fiskirtilan tup cokokrem » hami mandirali nin sutunda barajda olmak » ataturk hakkinda ne dediler » eski sevgilinin dildosunu satin almak a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa