kucuk burjuva nimetleri 

kapat
  1. hey sen küçük burjuva!
    evet sözlükte yazan, okuyan, oylayan sana sesleniyorum!
    duydun mu beni?
    şimdi irkil, irkil zira gerçeğinle yüzleşeceksin;
    sen evet yıllar yılı ben olarak bildiğin sen bir küçük burjuvasın.
    küçük burjuvasın çünkü küçük burjuvanın nimetlerinden yararlanıyorsun!
    satırlarıma devam etmeden önce etrafına üstüne başına ve geçmişine bak ve süz seni gidi aşağılık küçük burjuva.
    fason aristokrat, çakma entelektuel, psödö zengin seni!
    asıl ve daha önemlisi kendini burjuva zanneden burjuvacik seni,
    lanet olsun sana, sana lanet olsun ki yarattığın sınıf defolup gitsin hayatımızdan.
    sanırım siz ona new generation diyorsunuz.

sen bir küçük burjuvasın
    106 ekran plazmanda savaş filmlerinin dvdlerini izler
    çok canın sıkılınca levis kotuna marlbora kokusu sinmesine izin verir
    daha da yetmediyse kovalakça bir yaklaşımla aldığın arabanla caDDELERDE SÜRTERSiN,
    SÜRTERSiN SÜRtersin çünkü
    sen bir küçük burjuvasın

küçük burjuva küçük burjuva
    plazman nerede
    plazmam yok plazmam yok
    disconnectus errectusum bu evrede...

her yerde siz ve sizlerin monoklonal , sterotip kopyalarınız istila etmişsiniz
    ama en iğrenci kadınlarınız
    küçük burjuva kadınlarının aynılığı, sığlığı
    saç: kahkül kesim- düz fön
    üst:body üstü yarasa kanadı veya dökümlü tişörtümsü
    alt:siyah kot dar paça en düşük bellisinden
    pabuç: konvers renk önemsiz zira hepsi tabanda beyaz (bütün renkler hızla kirleniyordu birinciliği beyaza verdiler)
    el salla: eğer onlardansan
    defol: bitti...

nispeten sub klonal tipleri var erlerinizin
    mutlu ediyor kanserleşmenizin erlerdeki az yaygınlığı bu noktada
    ama kanser bu,
    kanser: fetal
    kanser: letal
    kanser: mortem
    kanser: ex
    kanser: küçük burjuvalaşan herkes

-------
    aynı muzikler dinlediğin; herkes dinliyor diye dinlediğin
    abartılı anlamlar yüklediğin; pink floydun tanrılardan oluşması( ekşide okudum adam harbiden böyle yazmış)
    yine abartılı anlamlar yüklediğin; tanrıyı tompetinden okuyan adam( miles davis için bir ekşici böyle buyurmuş)
    ------
    aynı kitaplar okuduğun; sağdan soldan adını dıyduğun
    kabartılı anlamlar yüklediğin; kafka dönüşümünde ... (bu cümle ne kadar şaklabanca)
    yine kabartılı anlamlar yüklediğin ; bir peygamber olarak niçe... (bu cümle ne kadar da körü körüne)
    -----
    aynı resimler bildiğin, hiç bir zaman müzesinde, yerinde görmediğin
    şakırtılı anlamlar yüklediğin; munch çığılığı atasım geliyor( dayak senin için cennetten çıkma)
    yine şakırtılı anlamlar yüklediğin; ders ne? doktor tulp ın anatomi dersi(entelektüel espri sıvama)
    ----
    aynı filmler izlediğin, hiç bir zaman hakkında bir şeyler okumadan anlam yükleyemediğin
    hırıltılı anlamlar yüklediğin; 2001 uzay yolculuğu öze dönüştür. ( söze dönüş olmasın o)
    yine hırıltılı anlamlar yüklediğin: tarantino gücü kadınlara vermeye jackie brown ile başladı( eti brownie )
    ---
    aynı akimlar kapıldığın, mış mış da muş muş gibi yaptığın
    tıkırtılı anlamlar yüklediğin; bazorov nihilistin görevini şöyle özetler: ... ( bir özet yeter sevgilim)
    yine tıkırtılı anlamlar yüklediğin; ilk varoluşcu dostoyevski;.. (midir acaba)
    --
    aynı sahneler izlediğin, ön yargılarımızla alkışladığın
    lakırtılı anlamlar yüklediğimiz; be or not be tiyatroda katharsisten kaosa...( kaos gelmiş benim neyime)
    yine lakırtılı anlamlar yüklediğimiz; godot kim derseniz bence... (godoş godoş espri yapma)
    -
    aynı kelimeler kullandığımız, bize yakın her şeyi böylece uzaklaştırdığın
    patırtılı anlamlar yüklediğimiz; yakaldığınız ironi ve örgün ağların bu ironiyle uzlaşımı... ( anahtar harf: i x 2)
    yine patırtılı anlamlar yüklediğimiz;sarkastik yorumlarını kendine sakla(kayıp aranıyor=>türkçe)
    .

küçük burjuva küçük burjuva
    plazman nerede
    plazmam yok plazmam yok
    disconnettus errectusum bu evrede

hem kültürel hem de manevi olarak yoz burjuavazi yani küçük burjuvazinin hegomanyası altına giriyoruz sınıflar arası vertikal geçişler yapıyoruz,yaptığımızı zannediyoruz, belki de bu çekilmez dünyayı böyle çekiyoruz, üst sınıfa ait olan bazı nimetleri kendi sınıfımıza içselleştirerek, onlarla döşeli bir hayat, bir tarz yaratarak tutunamadıklarımıza (bkz: tutunamayanlar) tutunuyoruz, taklitle öğrenmeye çalışıyoruz, devinmiyoruz, dövünüyoruz, pişmanlık değil, önüne çöp atılmış bir kedinin mide bulandıran mutluluğunu yaşıyoruz, bence bitiyoruz...

küçük burjuava, şimdi anlam yüklediğim bir nimet
    .
    ..
    ...
    ..
    .
    küçük burjuva nimetleri, etrafımızı kuşatan
    doğru anlamlar yüklediğim; yırtma çabasındaki kör makas

o kesmiyor
    ama benim sesim kessss....

saat 24, trt yayınımız burda bitmiştir
    şimdi plazmanızı kapatın
    küçük dünyanıza
    büyük burjuvaziyi sokmadan geri dönün...

sinyal sesi...
    #2715706 (chirurgus, 19.12.2007 14:03 ~ 20:30)

© 2008 - uludağ sözlük

kucuk burjuva nimetleri başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. kucuk burjuva nimetleri ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kucuk burjuva nimetleri nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» sumuk yemek » ilyas bassoy » bent » polisten ayar yemis sinan aygun bakisi » chp ve mhp nin ali babacan i kabul etmemesi » madem soykirim oldu nerede toplu mezarlar » 5 vakit namaz kilan hukukcu moderator » ecayip heyvanlara benziyirsen » sessizlik » uc paket sigara icip gecinemiyorum diyen insan a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games